Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Η "ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ"



Ο κ. Τσίπρας έχει δίκιο, δεν είναι ένας Καρατζαφέρης της Αριστεράς. Ο κ. Τσίπρας είναι απλά η αριστερή έκδοση του Πάνου Καμμένου. Ο κ. Καμμένος φωνάζει δεξιά και αριστερά για την απόφαση του να είναι να βάλει τους Ευρωπαίους στην θέση τους, αλλά στην σελίδα 18 του προγράμματος του μας ενημερώνει ότι μένουμε στο μνημόνιο μέχρι να βρεθεί διαφορετική πηγή χρηματοδότησης. Έτσι και ο κ. Τσίπρας, τσάμπα μάγκας στο εσωτερικό, αλλά διαλλακτικός διαπραγματευτής στο εξωτερικό. Η επιστολή του προς του Ευρωπαίους ηγέτες είναι εξόχως κατατοπιστική. Καταγγελία και κατάργηση στο εσωτερικό, αλλά μόνο «επανεξέταση της υπάρχουσας στρατηγικής» στην επιστολή.
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πρότειναν στον κ. Τσίπρα να τον κάνουν πρωθυπουργό και να πάει στις Βρυξέλλες όπου θα κάνει τις πολυπόθητες διαπραγματεύσεις που υπόσχεται στους Έλληνες πολίτες, όπου ταυτόχρονα θα καταφέρει την ουσιαστική κατάργηση του μνημονίου, αλλά και την συνέχιση της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης. Θα ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για τον κ. Τσίπρα πολιτικά και εκλογικά. Πραγματοποιώντας την υπόσχεση του αυτή θα μπορούσε να γυρίσει στην Ελλάδα θριαμβευτής, να κάνει εκλογές και όχι μόνο να βγει πρώτο κόμμα, αλλά και να αποκτήσει ιδιαίτερα εύκολα την αυτοδυναμία για τον ΣΥΡΙΖΑ. Για κάποιο μυστήριο λόγο δεν θέλει.
Μπορεί ο κ. Τσίπρας να αποφεύγει προς το παρόν να σώσει την χώρα του και να κερδίσει αυτοδυναμία στις εκλογές, αλλά ήδη ο κ. Στρατούλης του κόμματος του κ. Τσίπρα προτίθεται να «αξιοποιήσει» τις καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών που ανέρχονται στα 170 δις ευρώ. Υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα εδώ. «Οι καταθέσεις είναι 170 δις. Τα δάνεια προς επιχειρήσεις και ιδιώτες 240 δις. Επομένως, το τραπεζικό σύστημα έχει έλλειμμα 70 δις. Υπάρχει πρόβλημα. Πριν καλά-καλά αναλάβει μια κυβέρνηση ριζοσπαστικής Αριστεράς. Λείπουν 70 δις». Και αυτό το έλλειμμα το 70 δις το καλύπτει η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω των εγγυήσεων του ελληνικού δημοσίου.
Ο κ. Στρατούλης του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να πληρώσει τα 70 δις στην ΕΕ και μετά να αναγκάσει τους Έλληνες πολίτες και επιχειρήσεις να αποπληρώσουν τα δάνεια τους στις τράπεζες εδώ και τώρα για να μπορεί να τα αξιοποιήσει τα 170 δις όπως θέλει. Ο κ. Στρατούλης ως στέλεχος του ΟΤΕ θα ξέρει πόσο αποτελεσματικά και έντιμα διαχειρίζονται τα χρήματα του Έλληνα φορολογουμένου το κράτος και οι δημόσιοι οργανισμοί. Οι προμήθειες του ΟΤΕ είναι λαμπρό παράδειγμα. Η Αυριανή ήδη υποστηρίζει τον κ. Τσίπρα, άλλα εκδοτικά συμφέροντα μπορεί να ακολουθήσουν όταν καταλάβουν ότι μια άλλη διαπλοκή είναι εφικτή.
Ο κ. Γλέζος του ιδίου κόμματος προτείνει την δήμευση των καταθέσεων που υπερβαίνουν τα 20.000 ευρώ. Θα είναι λίγοι οι Έλληνες που αυτό τον καιρό έχουν έστω και 20.000 ευρώ στην τράπεζα. Αλλά πριν από την κρίση θα ήταν πολλοί περισσότεροι και τώρα προς έκπληξη τους θα μαθαίνουν ότι κάποια στιγμή στην ζωή τους, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξαν κεφαλαιοκράτες που τους άξιζε μια δήμευση των καταθέσεών τους.
Αυτά λένε τα υποτίθεται σοβαρά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ποιος ξέρει τι θα ακούσουμε από τις συνιστώσες, όπως την Αντικαπιταλιστική Πολιτική Ομάδα, τους τροτσκιστές κομμουνιστές του Κόκκινου και τους μαοϊκούς κομμουνιστές της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας.
Για τριάντα χρόνια δοκιμάσαμε τον δανειακό σοσιαλισμό και αποτύχαμε. Τώρα ας δοκιμάσουμε και τον λατινοαμερικάνικο σοσιαλισμό και βλέπουμε. Θα παρακολουθήσουμε ένα ακόμα ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων, Αριστερά εναντίον πραγματικότητας.  

Από "Ελληνικές Γραμμές".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου