Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ


Δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας που κάνει λόγο για δήθεν επιβολή ορίου αναλήψεων στις καταθέσεις διαψεύδει κατηγορηματικά η Τράπεζα της Ελλάδος.
«Η Τράπεζα της Ελλάδος διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας που αναφέρεται σε δήθεν σχεδιασμό για επιβολή ορίου στις αναλήψεις καταθέσεων και περιορισμών στη μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Σχέδιο που μπορεί να αλλάξει άρδην την προοπτική και τη ρευστότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος αλλά και συνολικά των τραπεζών οικονομικά αδύναμων χωρών που πλήττονται από την αιμορραγία καταθέσεων κατέθεσε επίσης στη σύνοδο του G8 ο Mario Monti σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera.
Ειδικότερα, ο Ιταλός πρωθυπουργός προτείνει να υπάρξει συνολική εγγύηση των καταθέσεων στην Ευρωζώνη από ένα κοινό ταμείο ώστε να μην παρατηρείται μεταφορά κεφαλαίων από μια χώρα που αντμετωπίζει προβλήματα η ίδια και το τραπεζικό της σύστημα σε μια άλλη πιο ισχυρή χώρα.
Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα το σχέδιο του Monti καταρτίστηκε με την βοήθεια της Κεντρικής Τράπεζας της Ιταλίας ενώ βρήκε τη στήριξη του αμερικανού προέδρου Barack Obama και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Η Τράπεζα της Ιταλίας δεν σχολίασε το γεγονός, στοιχείο που αποτελεί ενισχυτικό των πληροφοριών της Corriere della Sera.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου