Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΓ, ΜΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ


Γράφει ένας από τους διαχειριστές του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".

ΠροεπισκόπησηΤον Ιούλιο του 1974, μετά τα τραγικά και θλιβερά γεγονότα της Κύπρου, στην Ελλάδα ξεκίνησε μία περίοδος λεηλασίας και ασυδοσίας, συνάμα και η αντιβασιλική και αριστερή προπαγάνδα.
Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄ εξηπατήθη από τον Κων/νο Καραμανλή, ώστε ο τελευταίος να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Μετά τις πρώτες εκλογές της "μεταπολίτευσης" κυβέρνηση και αντιπολίτευση σύσσωμοι κατά του Βασιλέως και της Βασιλευομένης Δημοκρατίας. Οι βασιλικές οργανώσεις και τα φιλοβασιλικά έντυπα τελούσαν υπό διωγμό. Παρά την προπαγάνδα και τον ψυχικό εκβιασμό, το 52% των Ελλήνων ψήφισε υπέρ της Βασιλευομένης Δημοκρατίας. Όμως οι πολιτικάντηδες για να ικανοποιήσουν τις βλέψεις τους, τις φιλοδοξίες και την τσέπη τους, αντέστρεψαν το αποτέλεσμα σε 48% και έπειτα στην Αμερικανική πρεσβεία τα αποτελέσματα έγιναν 69% υπέρ της Αβασίλευτης Δημοκρατίας και 30% υπέρ της Βασιλευομένης.

Παρά το φαρμάκι και την προδοσία που πότισαν στον Βασιλέα μας, αυτός συνέχισε να αγωνίζεται για την Ελλάδα. Το 1977, όλως τυχαίως, ο Κωνσταντίνος βρέθηκε στις ΗΠΑ και προέκυψε το θέμα του εμπάργκο όπλων κατά της Τουρκίας που εφάρμοζαν οι ΗΠΑ. Οι γερουσιαστές κάλεσαν τον Βασιλέα μας να τους μιλήσει γιατί ο τότε Πρόεδρος των ΗΠΑ Κάρτερ απεφάσισε να άρει το εμπάργκο. Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος με αγώνα και επιμονή κατάφερε να τους πείσει να μην γίνει αυτό. Έπεισε τον Πρόεδρο και τους γερουσιαστές πως αυτό δεν ήταν σωστό. Και έτσι το εμπάργκο κατά της Τουρκίας συνεχίστηκε!...
Ο Βασιλεύς κοιτά το συμφέρον της Πατρίδος του. Η τότε κυβέρνηση Καραμανλή σε καμία ενέργεια προέβη για την συνέχιση του εμπάργκο! Ο Βασιλεύς, που δια της καλπονοθείας δεν ξαναγύρισε στην Ελλάδα, μπορούσε να σκεφθεί: "αυτούς που με πίκραναν και με πρόδωσαν θα υποστηρίξω". Όχι! Δεν σκέφθηκε έτσι επειδή δεν το επιτρέπουν οι χριστιανικές και παναθρώπινες αρχές του και εδώ φαίνεται το μεγαλείο του Βασιλέως για τον αγνό και άδολο πατριωτισμό, τον αλτρουισμό και την ανιδιοτέλεια του για ένα εθνικό σκοπό, για το συμφέρον και το δίκαιο της Ελλάδος.

1 σχόλιο:

  1. Ενδιαφέρον Κειμενο!Μήπως τυχαίνει να έχετε τις πηγες?Τις Πήρατε από την ιστοσελίδα της ελληνικής Βασιλικής οικογένειας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή