Σάββατο 26 Μαΐου 2012

ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΒΑΣΙΛΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ

Κάποτε, είχα πάει στον Γέροντα με ένα φίλο μου και εκεί συναντήσαμε μια παρέα από πέντε παιδιά. Τότε ρώτησα τον Γέροντα ποιες προέβλεπε να είναι οι εξελίξεις σχετικά με την Τουρκία. 
"Γέροντα" , του λέω "απ΄την Αλεξανδρούπολη είμαστε. Μήπως μας πιάσει η μπόρα κατά κει;" 
Μου απαντά: "Κοίταξε να δεις. Οι Τούρκοι δεν θα μπούν στην Αλεξανδρούπολη. Θα κάνουν μόνο μια πρόκληση στην Ελλάδα, που θα έχει σχέση με την αιγιαλίτιδα ζώνη. Και εμάς θα μας πιάσει πείνα. Θα πεινάσει η Ελλάδα. Και επειδή θα κρατήσει αυτή μπόρα κάποιο διάστημα, μήνες θα είναι, «θα πούμε το ψωμί ψωμάκι »".
Μετά ρωτάω : "Γέροντα, πως θα καταλάβω εγώ ότι θα είμαστε κοντά στον πόλεμο ; 
- "Όταν, θα ακούσεις στην τηλεόραση να γίνεται θέμα για τα μίλλια, για την επέκταση των μιλίων (της αιγιαλίτιδας ζώνης ) από 6 σε 12 μίλλια , τότε από πίσω έρχεται ο πόλεμος . Ακολουθεί". 
Λέω : "Και ποια κράτη θα συμμετέχουν; 
- "Κοίταξε μετά την πρόκληση των Τούρκων, θα κατέβουν οι Ρώσοι στα Στενά . Όχι για να βοηθήσουν εμάς. Αυτοί θα έχουν άλλα συμφέροντα. Αλλά, χωρίς να το θέλουν θα βοηθήσουν εμάς. Τότε, οι Τούρκοι  για να υπερασπιστούν τα Στενά , που είναι στρατηγικής σημασίας, θα συγκεντρώσουν εκεί και άλλα στρατεύματα. Παράλληλα δε, θα αποσύρουν δυνάμεις από καταληφθέντα εδάφη . Όμως θα δουν τότε τα άλλα κράτη της Ευρώπης, συγκεκριμένα η Αγγλία, η Γαλλία, η Ιταλία και άλλα έξι-εφτά κράτη της ΕΟΚ , ότι η Ρωσία θα αρπάξει μέρη, οπότε θα πουν : «Δεν πάμε και εμείς εκεί πέρα, μήπως πάρουμε κανένα κομμάτι; » Όλοι όμως θα κυνηγούν την μερίδα του λέοντος . Έτσι θα μπουν και οι Ευρωπαίοι στον πόλεμο".
Σ΄αυτό το σημείο ρωτάω: "Εμείς τι θα κάνουμε; Ο ελληνικός στρατός θα πάρει μέρος σε αυτόν τον πόλεμο; 
- "Όχι. Θα βγάλει η κυβέρνηση απόφαση να μην στείλει στρατό. Θα κρατήσει στρατό μόνο στα σύνορα. Και θα είναι μεγάλη ευλογία που δεν θα πάρει μέρος. Γιατί, όποιος πάρει μέρος σε αυτόν τον πόλεμο, χάθηκε… Τότε, επειδή στην Ελλάδα ο κόσμος θα φοβηθεί, πολλοί θα στραφούν προς την Εκκλησία, προς τον Θεό, και θα μετανοήσουν . Για αυτό επειδή θα υπάρξει μετάνοια , δεν θα πάθουμε κακό οι  Ελληνες. Ο Θεός θα  λυπηθεί την Ελλάδα, επειδή ο κόσμος θα στραφεί προς την Εκκλησία, προς τον μοναχισμό και θα αρχίσουν να προσεύχωνται. Και θα βαπτισθούν πολλοί Τούρκοι. Τότε, ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος θα συμβάλλει, ως μεσάζοντας, να δοθεί η Πόλη στην Ελλάδα. Είναι ευλαβής, είναι καλός".


Ἀμέσως μετά, θὰ ἀκολουθήσει μεγάλη πείνα, ἐνῶ ὁ ἑλληνικὸς λαὸς θὰ ξεσηκωθεῖ καὶ θὰ διώξει τοὺς πολιτικούς (βλ. σελ. 425). Ὁ Γέροντας εἶχε πεῖ χαρακτηριστικά: «Τὰ χρόνια ἐκεῖνα, τόσο ἀπογοητευμένος θὰ εἶναι ὁ κόσμος ἀπὸ τοὺς πολιτικοὺς τῶν δύο μεγάλων κομμάτων, ποὺ θὰ τοὺς σιχαθεῖ καὶ θὰ τοὺς διώξει, καὶ θὰ ζητήσει στὴ θἐση τους νὰ ἔρθει ὁ Βασιλιάς. Κι ἐκεῖνος, δὲ θὰ ἀρνηθεῖ τὸ κάλεσμα τοῦ λαοῦ. Θὰ τὰ οἰκονομήσει ὅλα ὁ καλὸς Θεός μας.»
(Μαρτυρία ἀπὸ τὸ Β´ -ὑπὸ ἔκδοση- τόμο τοῦ παραπάνω βιβλίου˙ εἰπώθηκε το 1991).
Ὁ Ἁγιορείτης Ἱερομόναχος π. Ἀ…, πνευματικὸ τέκνο τοῦ Γέροντα Παΐσιου, ἀναφερει πὼς ὁ Γέροντάς του του εἶπε χαρακτηριστικὰ ὅτι «θὰ ἀναγκαστοῦν νὰ φέρουν τὸ Βασιλιά, γιὰ νὰ κάνει τὸ διαιτητή».
(Σημειώνω ἐδῶ ὅτι, σύμφωνα μὲ στοιχεῖα ποὺ προέρχονται ἀπὸ τὸν ἴδιο τὸ Γέροντα, υπάρχουν μαρτυρίες οτι ὁ Βασιλιὰς Κωνσταντῖνος εἶναι ἀπόγονος τοῦ Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, τὸ δὲ πραγματικό του ἐπώνυμο εἶναι Χριστιανός).
Την υπόθεση την έχω ακούσει από τον φίλο και συνάδελφο, έναν άνθρωπο της εκκλησίας. Μου έφερε μια μέρα στην δουλειά, ένα βιβλίο του Γέροντα Παίσιου και το διάβασα. Επειδή το βιβλίο αναφερόταν καί σε προφητείες, και επειδή διάβασα την Αποκάλυψη του Ιωάννη, ξεκινήσαμε συζήτηση.
Μού λέει ο συνάδελφος :
“Στο χωριό μας είχαμε έναν γέροντα, τον «γέροντα “Τ” , που είχε κάποιο βιβλίο σπίτι του και το διάβαζε τακτικά, όπως μας έλεγε.
Μικροί τότε γελούσαμε με όσα μας έλεγε. Μετά τον αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. , το 1960 , ήμουν τότε μαθητής λυκείου.
Ήταν τότε οι πρώτες Προεδρικές εκλογές τής Κύπρου. Όσοι υποστηρίξαμε τον αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. είμαστε στηνπλειοψηφία μας με το μέρος του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου.
Αντίπαλος του ο Ιωάννης Κληρίδης , εκλεκτός του Κουμμουνιστικού ΑΚΕΛ. Σε μια εκδήλωση τους, περνούσα από εκεί και άκουγα τα συνθήματα τους όλο μίσος και χολή. Μέχρι και ομοίωμα του Μακαρίου έκαιγαν και φώναζαν ότι είναι ο καταστροφέας της Κύπρου.
Εγώ, όταν πήγα στο χωριό , ήμουν λυπημένος και αγχωμένος. Το είπα στην μάνα μου κι εκείνη μου απάντησε,
« Μην φοβάσαι παιδί μου, και το βιβλίο του γέροντα Τ., γράφει ότι ο πρώτος Πρόεδρος της Κύπρου θα είναι “γενειοφόρος”.
Έτσι κι έγινε. Στις πρώτες εκλογές κέρδισε ο Μακάριος . Άρχισα τότε να πιστεύω στα λεγόμενα του γέροντα…
–Ποιό τίτλο είχε τό βιβλίο τού γέροντα; ρώτησα τόν φίλο μου. Ποιος το έγραψε;
–Μέχρι σήμερα κανείς δέν γνωρίζει. Στο καφενείο του χωριού , ρωτούσαν τον γέροντα, οι χωριανοί πότε θα ήταν σωστό να σπείρουν τα χωράφια και ότι αυτός τους έλεγε, πάντα έτσι γινόταν !
Το 1961 είπε, ότι στις αρχές του Απρίλη του 1962 θά χιονίσει στο χωριό μας και κάποιοι τον άκουγαν με επιφυλάξεις , διότι το υψόμετρο είναι πολύ χαμηλό και χιονίζει μια φορά στα 100 χρόνια. Έτσι κι έγινε. Χιόνισε τον επόμενο χρόνο αρχές Απριλίου και μάλιστα έκανε ½ μέτρο, πράγμα σπάνιο για την περιοχή.
Στις διακοινοτικές ταραχές του 63-64 , ό γέροντας μάς έλεγε:
” Μή φοβάστε προς το παρόν. Δέν διατρέχουμε κίνδυνο, τώρα. Ο κίνδυνος θα είναι μετά το 73 , όπου θά είναι καί χρονιά ανομβρίας…
Εγώ, έλεγε, θά είμαι πεθαμένος τότε, αλλά εσείς να μή σπείρετε το 73 , διότι θα ξεραθούν όλα από την ανομβρία. Αλλά και το 74 μή σπείρετε , διότι θά ξεραθούνε όλα, από την φωτιά του πολέμου. Τότε (74) , ο αδελφός θα σκοτώνει τον αδελφό και έπειτα οι Τούρκοι θα πάρουν την μισή Κύπρο…
Κάποιος τότε του είπε :
–«Γέροντα , τρελάθηκες ! »
Αυτός απάντησε :
–«Το γράφει το βιβλίο γιε μου…»
Τον ρωτούν :
–« Εξήγα μας λοιπόν, τι πρόκειται νά γίνει το 74, γέροντα»
Λέει :
–« Ο Μακάριος θα φύγει από την Κύπρο καταδιωκόμενος, αλλά θά επιστρέψει πάλι. Η καταστροφή όμως θά έχει γίνει…»
Ερώτηση :
–«Και θα κρατούν οι Τούρκοι για πάντα την Κύπρο γέροντα ;».
Απάντηση :
–«Οι πρώτοι πρόσφυγες θα επιστρέψουν πίσω στα σπίτια τους σε περίοδο μαζέματος ελιών ( 15 Σεπτ, ώς 15 Φεβρ. ).
Κάποιο άλλο βράδυ, μου λέει ο φίλος μου, είμαστε στον σύλλογο των Αριστερών του χωριού. Ένας φανατικός Κομμουνιστής τον ρώτησε αν ξέρει να μας πει για την Αμερική και την Ε.Σ.Σ.Δ. και το Βιετνάμ. Ήταν γύρω στο 1964 – 65.
Τού λέει ο γέροντας.
–« Η Αμερική θα «φάει τα μούτρα της» στο Βιετνάμ. Όμως καί η Ε.Σ.Σ.Δ., θά διαλυθεί εις τα εξ ών συνετέθη αργότερα…Το ίδιο και η Γιουγκοσλαβία του Τίτο».
Τότε, μου λέει ο φίλος μου, σηκώνεται έξαλλος ο κομουνιστής , αρπάζει μια καρέκλα και την πετάει με δύναμη στον τοίχο, φωνάζοντας ότι ο γέρος είναι τρελός και άρρωστος και λέει κουταμάρες…
Συνεχίζει ο γέροντας :
–« Η Ρωσία θα επέμβει στο Αφγανιστάν για να πάρει τα πετρέλαια, αλλά 10 χρόνια θα πολεμά και τίποτα δέν θα πετύχει. Θα φύγει, όπως πήγε.
Οι πόλεμοι θα συνεχίζονται στην Μ. Ανατολή και το Ιράκ με την Περσία θα κάνουν πόλεμο από τον οποίον κανένας δέν θα βγει νικητής. Το Ιράκ, όπως και η Ε.Σ.Σ.Δ. θά διαλυθούν και ο Σαντάμ Χουσείν θα χάσει την θέση του…»
Κάποιος άλλος τον ρώτησε:
–«Γέροντα, μάς λες για πολέμους με την Ρωσία, και άλλους με την Αμερική και τους Άραβες, αλλά δέν μας είπες τίποτα για την Κωνσταντινούπολη και την Ελλάδα».
Είπε τότε ο γέροντας, εν έτει 1965 :
–«Η Κωνσταντινούπολη θά δοθεί (ή, θά παραδοθεί… ), εδώ δέν είναι σίγουρος ο φίλος μου για τήν ακριβή διατύπωση ” δοθεί , ή παραδοθεί ” ), στόν έκπτωτο Βασιλέα τών Ελλήνων. Ένας από εκεί του λέει :
–«Γέροντα, μάς λες παλαβά πράματα. Ο Βασιλέας είναι παντοδύναμος. Πώς θα γίνει έκπτωτος;»
Τού λέει ο γέροντας:
–«Το βιβλίο, έτσι γράφει γυιέ μου, ότι είναι θέλημα Θεού έτσι νά γίνει, εγώ θα πεθάνω , αλλά εσείς θα ζήσετε και θα τα δείτε, αν όχι όλα τουλάχιστον τα περισσότερα…»

  Δ Ι Κ Ε Σ    Μ Α Σ    Δ Ι Α Σ Τ Α Υ Ρ Ω Σ Ε Ι Σ    Σ Υ Μ Φ Ω Ν Α    Μ Ε    Π Ρ Ο Φ Η Τ Ε Ι Ε Σ
Η κυβέρνηση που θα σχηματισθεί θα απολύσει τους περισσότερους εργαζομένους και θα λάβει σκληρότερα μέτρα λιτότητος. Οι Έλληνες θα πεινάσουμε. Έτσι θα ξεσπάσει η “πολιτειακή ανωμαλία” δηλ. μαζική εξέγερση του κόσμου κατά όχι μόνο κατά της πολιτικής αλλά και πολιτειακής ηγεσίας (κάτι που γίνεται και τώρα) και θα αποσυρθεί το “Διεθνές ή Εβραικό κεφάλαιο” (= ΔΝΤ). Έτσι πιθανότατα να κυρηχθεί πτώχευση!!! Οι εξεγέρσεις θα εντείνονται όπου θα εκδιώξουν την ΝΔ και το ΠαΣοΚ και θα ζητούν την επανενθρόνιση του Βασιλέως. Ίσως διεξαχθεί δημοψήφισμα. Καταλυτικό ρόλο στο αίτημα της επανενθρόνισης ίσως να διαδραματίσει και η Εθνική Ελπίδα!!!
Ο Κωνσταντίνος δεν θα αρνηθεί και θα αναλάβει και πάλι Βασιλεύς των Ελλήνων βρίσκοντας μία Ελλάδα διαλυμένη. Άρα το πολίτευμα της Ελλάδος μετατρέπεται σε Βασιλευομένη Δημοκρατία.
Η Βασιλεία του Κωνσταντίνου του ΙΓ’ δεν θα διαρκέσει παραπάνω από 4, 5 έτη. Η Βασιλεία του θα σημαδευθεί από τα εξής γεγονότα:
α) η Ελλάς πιθανότατα υπό πτώχευσιν και οι Έλληνες σε πολύ χειρότερη θέση και καταστάση από ότι σήμερα,
β) με κατεστραμμένο κρατικό μηχανισμό.
Η Ελλάς ευρισκόμενη στην δεινότερη οικονομική της κατάσταση θα δέχεται παραβιάσεις από τους τούρκους οι οποίοι θα ζητούν επέκταση των μιλίων από 6 σε 12. Η Ελλάς τότε θα αποσύρει τον πρέσβυν της από την τουρκίαν και μετά οι τούρκοι θα κάνουν το ίδιο. Έπειτα θα μας επιτεθούν, αλλά οι Ρώσοι ένεκα δικών τους συμφερόντων θα βοηθούν εμάς χωρίς να το θέλουν. Ο πόλεμος θα είναι Ρωσοτουρκικός. Οι τούρκοι θα επιτεθούν στην Κύπρο. Η Ελλάς δεν θά πάρει μέρος. Θα είναι ουδέτερη. Η Ελληνική κυβέρνηση δεν θα κηρύξει επιστράτευση αλλά θα κρατήσει τον Στρατό στα σύνορα. Οι Ρώσοι θα καταλάβουν την Κων/πόλη για περίπου 6 μήνες. Έπειτα ο πόλεμος θα εξελιχθεί σε Ευρωπαικό και ύστερα σε Παγκόσμιο!!!
Ταυτόχρονα τουρκία δεν θα υπάρχει. Θα διαμελισθεί σε 3-4 κομάταια. Οι Έλληνες θα πάρουμε τα εδάφη. Οι Αρμένιοι τα δικά τους και οι Κούρδοι τα δικά τους δρομολογώντας έτσι το κουρδικό ζήτημα. Το 1/3 του πληθυσμού της τουρκίας θα σφαγιασθεί, το υπόλοιπο 1/3 θα εκχριστιανιστεί και το υπόλοιπο 1/3 θα πάει στην Μέκκα της Αραβίας. Στην Ελλάδα θα ξεσπάσει τετράμηνη πείνα χειρότερη από του 1941-42!!! Η Η Ρωσία θα προχωρά ακάθεκτη μέχρι την Παλαιστίνη όπου οι Αμερικανοί θα την δώσουν διορία 6 μηνών να φύγει. Αυτή δεν θα το κάνει με αποτέλεσμα να ενταθεί ο πόλεμος και να χάσει η Ρωσία. Μετά από αυτόν τον καταστροφικό πόλεμο θα μαζευτούν πάλι όλα τα πολεμούντα έθνη στην Κων/πόλη όπου μέσα σε μία νύχτα θα σφαγιασθούν 700 εκ άνδρες πλην Ελλήνων!!!!!!!! Ένας Άγγελος Κυρίου όμως θα εμφανισθεί από τους ουρανούς θα πεί “ΠΑΥΣΑΤΕ ΠΟΛΕΜΟΝ” και αυτοί θα σταματήσουν. Όλα αυτά θα γίνονται ενώ ο Ελληνικός Στρατός με αρχιστράτηγο τον Βασιλέα Κωνσταντίνο θα είναι στον δρόμο για την Κων/πολη. Στην μέση της διαδρομής (για την Κων/πόλη) θα μαθευτούν οι ειδήσεις σους Έλληνες. Τότε ο Ελληνικός Στρατός θα επιστρέψει χαρούμενος και οι τηλεοράσεις θα λένε: “Πανηγυρίσατε, διότι είναι όλα Ελληνικά”.
Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος (ρητότατα από τον Πατέρα Παίσιο) θα καλεσθεί να κάνει τον διαιτητή στην φλέγουσα περιοχή και θα συμβάλλει για να δοθεί η Κων/πολη στους Έλληνες. Δηλ. η Ελλάς χάρις τον Κωνσταντίνο θα πάρει την Κων/πολη. Θα μας την δώσουν οι Ρώσοι αφού συμφωνήσουν πρώτα όμως οι Άγγλοι με τους Αμερικανούς (μην ξεχνούμε τις ισχυρές γνωριμίες που έχει). Έπειτα θα επαναλειτουργήσει η Αγία Σοφία χοροσταντούντος ή του Βασιλέως Κωνσταντίνου ή του Βασιλέως Ιωάννου. ‘Επειτα ο Κωνσταντίνος μπορεί να παραιτηθεί και να αναλάβει ο Βασιλεύς Ιωάννης για 3, 4 δεκαετίες εντός των οποίων η Ορθοδοξία και ο Ελληνισμός θα επαναναλάμψουν εις άπασαν την οικουμένην. Το μίσος και η διχόνοια θα εξαλειφθούν. Η αγάπη θα πρυτανεύει. Οι φτωχοί θα γίνουν ζάμπλουτοι. Και όλα αυτά μονό και μόνο για προετοιμαστούν όλοι θα επερχόμενη έλευση του αντιχρίστου.
Όλα αυτά είναι δικές μου διασταυρώσεις πάντα σύμφωνα με τις γραφές, τις παραδόσεις και τα ειπούμενα των Οσίων Πατέρων-Προφητών.

1 σχόλιο: