Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Β΄ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ


Πολλά ακούγονται για ένταξη του Βασιλέως Γεωργίου του Β΄ στην μασονία. Είναι ψεύδος ασύστολον! Ο Βασιλεύς Γεώργιος σωστό παλικάρι, πάντα στα διαγγέλματά του, πολλώ δε μάλλον σε προσωπικές του στιγμές πάντα επεκαλείτο τον Ύψιστο και την Παναγία!!! 

Το 1937 συνοδεία του Πρίγκηπος Πέτρου, επισκέπτεται το Άγιον Όρος. Δημοσιεύω φωτογραφίες που εντόπισα από διάφορες πηγές.
Ο Βασιλεύς Γεώργιος αριστερά ιστάμενος επί του Δεσποτικού.

Οι δύο πρώτες είναι από την ιστοσελίδα της Ιεράς Σκήτης του Αγίου Ανδρέα και εικονίζεται στο Κυριακό της Σκήτης (πάνω) και στο Ιβηρίτικο κονάκι στις Καρυές (κάτω).
Ακολουθούν δύο φωτογραφίες από τον αρσανά της Ιεράς Μονής Ιβήρων, όπως μαρτυρεί το κτίριο του τελωνείου που φαίνεται στη δεύτερη φωτογραφία, καθώς και Ι.Μ. Σταυρονικήτα, που μόλις διακρίνεται στο βάθος. Οι φωτογραφίες αυτές βρίσκονται στο Ιερό Χιλιανδαρινό Κελλί Γέννησης της Θεοτόκου, Μαρουδά:


Τέλος, από την επίσκεψη του Βασιλιά Γεωργίου Β΄ στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος. Διακρίνονται, στο αρχονταρίκι της Μονής, από αριστερά: ο βιβλιοθηκονόμος ιερομόναχος Ιωσήφ, ο μοναχός Βασίλειος, ο ηγούμενος ιερομόναχος Ιωάννης, ο Βασιλιάς Γεώργιος Β΄ και ο πρίγκιπας Πέτρος:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου