Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ: ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ!

Σε εκδήλωση που οργάνωσε στο Σικάγο μια σερβοσλαβική οργάνωση βραβεύτηκαν ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας Γιάνεζ Γιάνσα αλλά και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταούτογλου, παρουσία μάλιστα και του προέδρου των Σκοπίων.

Ο Νταβούτογλου δήλωσε ότι λαμβάνει το βραβείο αυτό της σερβοσλαβικής οργάνωσης εξ ονόματος 75 εκατομμυρίων Τούρκων φίλων των Σκοπίων και σημείωσε ότι η χώρα του θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα της χώρας αυτής και το δικαίωμα επιλογής του λαού της χώρας οπουδήποτε στον κόσμο.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας σημείωσε ότι τα Σκόπια πρέπει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ υπό το συνταγματικό της όνομα και πως η Τουρκία, πάντα, ακόμη και στον επόμενο αιώνα, την επόμενη χιλιετία, θα χρησιμοποιεί το "συνταγματικό όνομα της ΠΓΔΜ".

"Δεν είμαι μόνο μεγάλος και ειλικρινής φίλος της Μακεδονίας, αλλά επίσης Μακεδόνας", ειπε χαρακτηριστικα ο εκτός πραγματικότητος Νταβούτογλου προσθέτοντας ότι η φιλία των δύο χωρών θα συνεχιστεί για πάντα.

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Νίκολα Γκρούεφσκι δήλωσε ότι δεν μετέβη στο Σικάγο για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ διότι η χώρα του δεν πρόκειται να λάβει πρόσκληση για ένταξη στη Συμμαχία.

Η αποστολή των Σκοπίων που μετέβη στο Σικάγο αποτελείται από τον πρόεδρο της χώρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ, τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκολα Πόποσκι, τον υπουργό 'Αμυνας, Φάτμιρ Μπεσίμι και τους πρέσβεις των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και στις ΗΠΑ.

Ο Γκρούεφσκι, σε συνέντευξη του στο στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της αυτοαποκαλούμενης "ΠΓΔΜ" "ΜΙΑ", σημείωσε ότι αν ήταν στη θέση του Ιβάνοφ δεν θα μετέβαινε στο Σικάγο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για "τη φανερή αδιαφορία των ισχυρότερων χωρών-μελών του ΝΑΤΟ προς την χώρα και για το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν να υπηρετήσουν την Ελλάδα με οποιοδήποτε κόστος ".

Ο κ.Γκρούεφσκι σημείωσε ότι οι ισχυρές χώρες του ΝΑΤΟ "καλούν" τα Σκόπια μόνον όταν τη χρειάζονται, όπως το 1999 όταν η χώρα του παρείχε λογισμική στήριξη για τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ εναντίον της Σερβίας ή για να αποστείλει στρατιώτες στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, ενώ όταν δεν τη χρειάζονται χρησιμοποιούν διγλωσσία και επικαλούνται την αρχή της αλληλεγγύης στους κόλπους της Συμμαχίας και την ανάγκη ύπαρξης ομοφωνίας για τη λήψη των αποφάσεων.

"Ο κύριος υπαίτιος που δεν μπορούμε να ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ έχει όνομα και λέγεται Ελλάδα. Χωρίς καμία αμφιβολία, η Ελλάδα, τις τελευταίες δύο δεκαετίες αγωνίζεται με όλες τις δυνάμεις της για να μην αναπτυχθούμε και να μην προοδεύσουμε και χρησιμοποιεί το ζήτημα της ονομασίας για εσωτερική πολιτική κατανάλωση και για προπαγανδιστικούς σκοπούς. Ο μοναδικός στόχος της χώρας αυτής είναι να αλλάξει το όνομα του κράτους μας, να αλλάξει το όνομα του λαού μας και της γλώσσας μας", ανέφερε ο επίσης εκτός πραγματικότητος Γκρούεφσκι.

Ο Γκρούεφσκι υποστήριξε ότι ακόμη και να υπάρξει, στη Σύνοδο του Σικάγο, κάποια αλλαγή των συμπερασμάτων του Βουκουρεστίου σχετικά με τα Σκόπια, σε επίπεδο διατύπωσης, αυτό δεν πρόκειται να σημαίνει απολύτως τίποτε για τη χώρα του, από τη στιγμή που δεν θα λάβει πρόσκληση για να καταστεί μέλος της Συμμαχίας.

Εξάλλου, όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ των Σκοπίων, ο πρόεδρος της γειτονικής μας χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ, είχε συνάντηση, στο Σικάγο, με τον ομόλογο του της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις και πληροφορίες για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ και για τους τρόπους με τους οποίους η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, σχετικά με την προσφυγή της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας θα μπορούσε να αντικατοπτριστεί στα τελικά Συμπεράσματα της Συνόδου, αναφορικά με το Σκοπιανό ζήτημα.

Ο Ιβάνοφ υπογράμμισε τα προπαγανδιστικά επιχειρήματα και τις προσδοκίες της χώρας του ενώ ο Τούρκος πρόεδρος υποσχέθηκε ότι, όπως μέχρι σήμερα, έτσι και κατά τη Σύνοδο του Σικάγο αλλά και αργότερα, "η ΠΓΔΜ μπορεί να υπολογίζει στην ανεπιφύλακτη στήριξη της Τουρκίας, η οποία θα πράξει παν το δυνατό για να τη βοηθήσει".

ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΖΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΟΣ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ!!! ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ. ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΑ ΜΜΕ ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου