Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ: "ΚΑΝΕ ΕΚΛΟΓΕΣ"

Γράφει ένας εκ των διαχειριστών του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".

Όπως γνωρίζουμε από την ιστορία, οι σχέσεις Βασιλέως-Συνταγματαρχών ήταν πάντα ψυχρές.
Η αντίθεσις του Βασιλέως φαίνεται στο πρόσωπό του
* Ο μεν Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄ είχε σκοπό να απαλλαχθεί πολιτικά από τον Ανδρέα Παπανδρέου που ετοίμαζε την εκθρόνισή του και να προχωρήσει σε αναμόρφωση του συνταγματικού και πολιτικού τοπίου.
* Οι δε Συνταγματάρχες είχαν "σχέδιο εθνεγερσίας" το οποίο έπρεπε να εφαρμοστεί στο χρονοδιάγραμμα που είχε οριστεί σε 4 έτη, δηλαδή 1967-1971.
Εξ αρχής οι Απριλιανοί είχαν ενημερώσει τον Κωνσταντίνο ότι το καθεστώς θα ήταν ΠΑΡΕΝΘΕΤΙΚΟ και μετά το πέρας της επιτεύξεως του στόχου θα διεξαγόταν εκλογές. Το χρονοδιάγραμμα το παρέδωσε ο Στυλιανός Παττακός στον πρωθυπουργό Κων/νο Κόλλια και στον Βασιλιά.
Ο Βασιλεύς δεν πείστηκε από τις προθέσεις των Συνταγματαρχών και προσπάθησε να τους επηρεάσει με σκοπό την αποκατάσταση της δημοκρατίας, πράγμα το οποίο δεν κατάφερε, γι΄ αυτό και προσπάθησε να τους συλλάβει ανεπιτυχώς την 26η Οκτωβρίου 1967 και να τους ανατρέψει, προδομένος από την CIA, (ανεπιτυχώς) την 13η Δεκεμβρίου 1967.
Κατά το βασιλικό αντικίνημα, ο Παναγιώτης Πιπινέλης που βρισκόταν στο εξωτερικό ζήτησε από τον Παπαδόπουλο να επισκεφθεί τον Κωνσταντίνο στην Ρώμη για να βολιδοσκοπήσει τας προθέσεις του.
Ο βασιλεύς αρνείται να επιστρέψει, εκτός αν η κυβέρνηση δεχθεί τους όρους που θέτει: επιστροφή των αξιωματικών στους στρατώνες, προκήρυξη εκλογών και αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Φυσικά οι όροι του απορρίφθηκαν και η προσπάθεια επιστροφής στο θρόνο του απέτυχε.
Αν ο Γεώργιος Παπαδόπουλος είχε ακούσει τον Βασιλιά, μέσω του Πιπινέλη, να κάνει εκλογές, να τον καλέσει και να ορκίσει την κυβέρνηση που ο λαός θα έβγαζε, που φυσικά θα ήταν από νέα πρόσωπα άφθαρτα έως τότε θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Θα εφάρμοζε το πρόγραμμά του με νομιμοποίηση από τον λαό. Αν μάλιστα οι εκλογές γινόταν 1968, 1969 θα κατήγε σαρωτική νίκη.

Σχόλιο φίλου
Η κοινοβουλευτική βασιλευόμενη δημοκρατία χαρακτηρίζει τα πλέον δημοκρατικά κράτη του πλανήτη, με το υψηλότερο κοινωνικό πρόσωπο, σε θέματα υγεία, παιδεία.
Δεν μπορεί κανείς να ισχυρισθεί το αλάθητο, όμως ενσωμάτωσης των νήσων του Ιονίου, και ηγεσία στους Βαλκανικούς πολέμους γεγονότα που μεγάλωσαν την πατρίδα, έχουν άμεση σχέση με την παρουσία της βασιλείας στην Ελλάδα.

7 σχόλια:

  1. το "προδομενος απο τη CIA", απο που προκυπτει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πληροφορίες από τους ιστορικούς Στριγά και Μπαρμπή

      Διαγραφή
    2. Μαλλον πρεπει να επαναξιολογησετε τις εννοιες "στοιχεια", "αποδειξεις", "ντοκουμεντα" κλπ! Το εχω το βιβλιο του Μπαρμπη(Ανενδοτος Αγωνας-Αποστασια-Απριλιανο Πραξικοπημα) και σε αυτα που ισχυριζεται(σχετικα με τις σχεσεις χουντας-ΗΠΑ), βασιζεται κυριως(και εντελως ανελεγκτα) στον Στριγα, οποτε κατ'ουσιαν μιλαμε για μια πηγη! Ο δε Στριγας ειναι τουλαχιστον αμφισβητησιμος σε αυτα που γραφει

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ μου, το καλύτερο βιβλίο που έχει γραφεί για το αντικίνημα του Βασιλέως Κωνσταντίνου είναι το "13η Δεκεμβρίου και Βασιλεύς Κωνσταντίνος" του Κων/νου Μπαρμπή. Λεπτομέρειες και στοιχεία. Έγγραφα και 200 προσωπικότητες τις οποίες επισκέφθηκε ο κ. Μπαρμπής για απόσπαση στοιχείων.
      Ο Στριγάς είναι μεν ολίγον αμφισβητήσιμος, αλλά γνωρίζει καλά τα πράγματα διότι είναι από το 1991 στον σκληρό πυρήνα της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ και αυτήν τον διατάσσει να προχωρήσει σε μερική αποκάλυψη στοιχείων και εγγράφων καθώς και συγγραφή βιβλίων όπως έχει δηλώσει ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξή του. Ο Στριγάς ΔΕΝ είναι Βασιλόφρων αλλά παραδέχεται ορισμένα θετικά της βασιλείας και μία αντιβασιλική πένα δεν θα της συνέφερε ποτέ να γράψει ότι η CIA πρόδωσε το κίνημα του Κωνσταντίνου.

      Διαγραφή
  2. Σας καλω να μελετησετε κι εσεις το βιβλιο του Παπαχελα "Ο Βιασμος της Ελληνικης Δημοκρατιας, ο Αμερικανικος Παραγων 1947-1967"! Σιγουρα ο συγγραφεας δεν εμπνεει εμπιστοσυνη, ομως το περιεχομενο του βιβλιου(οπου εξεταζει την αμερικανικη πολιτικη απεναντι στην Ελλαδα, μεσα απο εγγραφα του State Department, της CIA κλπ), ειναι εξοχως αποκαλυπτικο! Οπωσδηποτε, σε σημεια καταρριπτονται και οι ισχυρισμοι του Μπαρμπη οτι π.χ. ο Κωνσταντινος δεν ετοιμαζε βασιλικο κινημα, τον Μαιο του '67(δεν το ειχε αποφασισει 100%, υπηρχε ομως ως εναλλακτικο σχεδιο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το έχω διαβάσει. Συμφωνώ σ΄ αυτό που λες ότι "ο Κωνσταντινος δεν ετοιμαζε βασιλικο κινημα, τον Μαιο του '67(δεν το ειχε αποφασισει 100%, υπηρχε ομως ως εναλλακτικο σχεδιο)".
      Ήρθε σε επαφή με αμερικανικά επιτελικά στελέχη, αλλά όχι ότι αυτό το γνώριζαν οι στρατηγοί. Οι στρατηγοί ετοίμαζαν άλλο, ο Κωνσταντίνος δεν το έκανε για την εξουσία. Το έκανε για να προστατέψει τον θρόνο του αλλά και το Σύνταγμα και τον λαό από έναν Ανδρέα Παπανδρέου.

      Διαγραφή
    2. συμφωνω οτι ο Κωνσταντινος δεν ειχε ιδιοτελη κινητρα οταν προετοιμαζε το κινημα του! Η παρεμβαση μου παντως εχει να κανει κυριως με το γεγονος οτι παρα τα ευρεως φημολογουμενα, ποτε δεν αποδειχτηκε οτι οι συνταγματαρχες ηταν πρακτορες των ΗΠΑ, αμερικανοκινητοι κλπ

      Διαγραφή