Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ...

Γράφει ένας εκ των διαχειριστών του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".

Ήθος αντιβασιλικών...

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος υπήρξε αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού. Φανατικός βενιζελικός και πολέμιος του Θρόνου-που υπερδιπλασίασε την Ελλάδα-διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο στο πλευρό των Αγγλογαλλικών δυνάμεων κατοχής της χώρας, υπήρξε πραξικοπηματίας και ο ηθικός αυτουργός μαζί με Βενιζέλο-Πλαστήρα και Γονατά της δολοφονίας των Εξ. Υπήρξε ο "δικτάτορας της μακριάς φούστας" που χρέωσε την Ελλάδα με την πολιτική του. Κατά την τριπλή κατοχή 1941-1944 συνεργάστηκε με τους Γερμανούς και υπήρξε βασικός εισηγητής των "Ταγμάτων Ασφαλείας" που σκοπό είχαν την αποτροπή επαναφοράς του Γεωργίου Β΄.
Για να ρίξει τον Βασιλιά Γεώργιο Β΄ και την κυβέρνηση Κορυζή δεν δίσταζε να πουλήσει την χώρα του στους Γερμανούς!!! 
Στα απομνημονεύματα του Γερμανού Υπουργού εξωτερικών του Χίτλερ, Ulrich Friedrich Wilhelm Joachim von Ribbentrop αναφέρεται ότι, τον Μάρτιο του 1941 ο Θεόδωρος Πάγκαλος με επιστολή του προς τον Ρίμπεντροπ δια μέσου της Ρουμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα τού ζητούσε βοήθεια για να ανατρέψει την Ελληνική Κυβέρνηση του Κορυζή και τον Βασιλέα Γεώργιο Β με αντάλλαγμα την παράδοση της χώρας στον Άξονα!!

Καμαρώστε ανθρώπους που κυβέρνησαν την Ελλάδα που τα εγγόνια δεν διστάζουν να εκτοξεύουν μπούρδες. Που είπαν την τιμημένη Ελληνική Σημαία "κωλόπανο", τους ήρωες του 1821 "αδαείς", το "μαζί τα φάγαμε" (αλλά δεν κάναμε όλοι τις ίδιες κοιλιές), που πρόδωσε τον Οτσαλάν και τα πολλά άλλα πεπραγμένα του...

5 σχόλια:

  1. κοιταξτε να δειτε,ολα αυτα τα οποια λετε για τον σημερινο θεοδωρο παγκαλο ειναι σωστα και υπερθεματιζω κιολας!πραγματικα ο κυριος παγκαλος του πασοκ αποτελεσε μια ανοιχτη πληγη στο σωμα της πατριδας μας.ομως ειναι επιεικως απαραδεκτο να ταυτιζουμε τον "δικτατορα" οπως αποκαλειται παγκαλο με το σημερινο πολιτικο..ο θεοδωρος παγκαλος ηταν ενας εξεχων στρατιωτικος νους,ενας ικανοτατος αξιωματικος με αυξημενο το αισθημα φιλοπατριας και ευθυνης.ο παγκαλος εν αντιθεσει με κατι τυπους σαν τον πριγκιπα ανδρεα ειχε πολεμησει :βαλκανικους,α παγκοσμιο,μικρα ασια...το αν ο παγκαλος κρατουσε φιλοχιτλερικη σταση και οχι φιλοαγγλικη οπως ο βασιλιας γεωργιος πρεπει μαλλον να αναζητηθει στις εσωτερες δομες της ιδεολογικης πολωσης που επικρατουσε τοτε στην ευρωπη..ο παγκαλος οπως και αλλοι βενιζελικοι αξιωματικοι απεχθανονταν τους αγγλους ως υπαιτιους της μικρασιατικης καταστροφης..επιπροσθετως μην ξεχναμε οτι ο θεοδωρος παγκαλος το 1923 διαδραματισε καιριο ρολο στην ανασυνταξη της στρατιας του εβρου και προσεφερε ενα σημαντικο διαπραγματευτικο ατου στον ελευθεριο βενιζελο και στον ιωαννη πολιτη που εκπροσωπουσαν την ελλαδα στην συνθηκη της λωζαννης..το αν ειχε προηγηθει η εξοχως προδοτικη υπογραφη της ανακωχης των μουδανιων ειναι αλλο θεμα που βαραινει κυριως πλαστηρα και γονατα.αναφορικα τωρα με τον β παγκοσμιο πολεμο..ο παγκαλος οντως υπηρξε εισηγητης των ταγματων ασφαλειας..αυτο ομως δεδομενου του φοβου για κομμουνιστικη εξεγερση δεν συνιστα ντροπη..εαν δεν ηταν ο παγκαλος και οι ταγματασφαλιτες τωρα η ελλας θα ειχε φορτωθει στην πλατη της τον μπολσεβικισμο τουλαχιστον μεχρι την πτωση της ΕΣΣΔ και θα ηταν ενα εξοχως καθυστερημενο κρατος σαν του χοτζα και του τσαουσεσκου..και παλι συγγνωμη αν σας κουρασα με τις επισημανσεις μου.τις γραφω με απολυτο σεβασμο απεναντι στο σημαντικο αυτο ιστολογιο..σε καθε περιπτωση ομως προσωπικα δεν θεωρω οτι το σημερινο κητος ο παγκαλος του πασοκ που ειπε στα ιμια "πειτε για την σημαια οτι την πηρε ο αερας!" εχει καμμια σχεση με τον παγκαλο που εδινε το αιμα του στις μαχες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν απαντατε ε??ε,τι να απαντησετε!σας ενοχλει κυριοι βασιλοφρονες η ιστορικη αληθεια..νομιζετε οτι οι ελληνες ειναι ηλιθιοι και ανιστορητοι..ΕΣΕΙΣ οι υμνητες του δεξιου ΛΑΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ και οι βασιλιαδες σας φταιτε για τις εθνικες ταπεινωσεις της ελλαδας...και στην μικρασια,και στον β παγκοσμιο και στα δεκεμβριανα και αργοτερα στον εμφυλιο ο φιλοτομαρισμος και ο αγγλοδουλισμος σας ηταν εμφανεστατος..και τωρα σπιλωνετε τα ονοματα του ελευθεριου βενιζελου,του στρατηγου παγκαλου και του εθνικου μας ηρωα πλαστηρα..απεναντι σε αυτα τα ιερα τερατα του ελληνισμου που προανεφερα τι εχετε να αντιπαραθεσετε κυριοι βασιλοφρονες?τον ντινο τσαλδαρη η΄ τον βασιλια παυλο η΄μηπως την φρειδερικη?ανοιξτε κανα βιβλιο ιστοριας να αποκτησετε μια καποια καταρτιση και σταματηστε να λετε βλακειες..εσεις εκτελεσατε την αναστασιο παπουλα,εσεις καθαιρεσατε τον λεωνιδα παρασκευοπουλο και βαλατε στην θεση του τον ανεπαρκη χατζηανεστη,εσεις τιναξατε την μεγαλη ιδεα στον αερα την στιγμη που δεν επρεπε,την στιγμη που η ελλας ηταν οχι η ελλαδιτσα του σημερα αλλα η ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΣ ΤΩΝ 2 ΗΠΕΙΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ 5 ΘΑΛΑΣΣΩΝ..σταματηστε λοιπον να λετε βλακειες..εαν ειστε εθνικιστες ελατε στην χρυση αυγη,στους ανενταχτους μαιανδριους,στον μαυρο κρινο..εαν ειστε αυλοδουλοι τι να πω?περαστικα σας!μην διαστρεβλωνετε ομως την ιστορια επειδη σας βολευει!18 χρονων ειμαι αλλα ξερω τι μου γινεται οπως ξερουν και αλλοι ελληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατ΄ αρχήν δεν είδαμε το σχόλιο σου.
      Δεύτερον, ύβρεις και υποδείξεις ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ!!!
      Τρίτον, δεν υπερθεματίζουμε υπέρ κανενός κόμματος (εσύ αντίθετα φανατίζεσαι με την Χρυσή Αυγή).
      Τέταρτον, έχεις ρίξεις αρκετά το επίπεδο, πράγμα που σημαίνει ότι αν συνεχίσεις έτσι θα διαγράφονται τα επόμενα σχόλια σου.
      Πέμπτον, μην θεοποιείς τους προδότες (Βενιζέλο, Πλαστήρα, Πάγκαλο) με βάση τις κατηγορίες τους και όχι τα ιστορικά γεγονότα.
      Έκτον, μεταδίδουμε δι΄ άρθρων στους Έλληνες την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ιστορία και τους καλούμε σε διαρκή ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ.
      Έβδομον, άνοιξε εσύ κανένα βιβλίο ιστορίας και μην θεωρείσαι ξερόλας. "Γηράσκω αεί διδασκόμενος" αν έχεις ακουστά.
      Και όγδοον, ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΘΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.
      Θα μας επιτρέψεις να γνωρίζουμε κάτι παραπάνω λόγω μεγαλύτερης ηλικίας και περισσότερης πείρας. Τα "περαστικά" επιστρέφονται.
      Η ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΙΝ ΣΟΥ!!!

      Διαγραφή
  3. Επίσης, για τον Ελευθέριο Βενιζέλο, την Μικρασιατική καταστροφή, τον ρόλο του Πλαστήρα, την δίκη των (πατριωτών) Έξι και τα Τάγματα Ασφαλείας έχουμε γ΄ραψει ειδικά άρθρα. Ψάξε τα και βρες τα και μετά κρίνε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. να μιλαω πιο κοσμια,ωραια..πρωτιστως,οι βενιζελος,παγκαλος,πλαστηρας και γονατας δεν ησαν προδοτες..ηταν ελληνες πατριωτες που ειχαν ματωσει τα κορμια τους για την ελληνικη ιδεα..ο βενιζελος ηταν εξαιρετος πολιτικος και ειχε τον πατριωτισμο στο αιμα του..η ελλας χρωσταει στον ανθρωπο αυτο και τους χειρισμους του.δευτερον ο πλαστηρας επικεφαλης του σειταν ασκερ(5-42 συνταγμα ευζωνων) περα απο το γεγονος οτι ειχε πολεμησει βαλκανικους,α παγκοσμιο,μικρασια με τεραστια γενναιοτητα,στην μικρασιατικη εκσρατεια τα πρωινα πολεμουσε και τα βραδια αντι να κοιμηθει φυλαγε σκοπιες για να ξεκουραζονται οι ανδρες του..τα ιδια ισχυουν και για τον στυλιανο γονατα που στον μακεδονικο αγωνα ειχε χυσει ουκ ολιγες φορες το αιμα του,ενω και στην μαχη του σκρα ηταν διακριθεις.
    δευτερον,εχετε εξιδανικευσει τον ρολο των βασιλεων.τους ορους αγγλοδουλισμος και φιλοτομαρισμος ειδικα για τους βασιλεις γεωργιο και παυλο δεν τους παιρνω πισω.αλλωστε τα ιστορικα γεγονοτα μιλουν απο μονα τους και δυστηχως για εσας ζουν αρκετοι ανθρωποι ακομα απο αυτους που βιωσαν την εποχη του β παγκοσμιου,της κατοχης,του εμφυλιου..
    τριτον,επιτρεψτε μου να σας πω οτι σπουδαζω ιστορικος και πως απο 10 χρονων μελεταω αδιακοπα ιστορια..κρινω λοιπον αναγκαιο να σας τονισω οτι αρκετα αρθρα σας διαστρεβλωνουν την ιδια την ιστορικη πραγματικοτητα.προς θεου,δεν το παιζω ξερολας,σεβομαι σαφως τις θεσεις σας ουτε λεω οτι δεν ειστε πατριωτες,ομως ο θεσμος της βασιλειας σε αυτη την χωρα ειναι τουλαχιστον αμφιλεγομενος.
    τεταρτον,λετε να μην απογοητευθω στο μελλον..μα,για ποιο μελλον μιλατε?δεν υπαρχει μελλον σε αυτη την χωρα.αν η ελλαδα δεν γινει εθνικιστικη και ισχυρη και συνεχιστει η παρωδια της μεταπολιτευσης το παιχνιδι ειναι χαμενο..
    πεμπτον,λετε υβρεις και υποδειξεις δεν ανεχοσαστε απο κανενα...εγω σεβομενος τον πατριωτισμο σας και μονο αυτον(και οχι τον θεσμο της βασιλειας) απλα ας παραθετω την κατασταση..μην ελπιζετε οτι θα καταφερετε τιποτα.η βασιλεια δεν εχει πλεον κανενα ερεισμα στον λαο..αποδειξη το γεγονος της συντριβης του φιλοβασιλικου κομματος "εθνικη ελπιδα" στις εκλογες..αντιθετως,ο μαχομενος εθνικισμος οχι απλα εχει ερεισμα αλλα καποια στιγμη ειναι νομοτελειακα καθορισμενο οτι θα κυβερνησει κιολας..ο λαικος εθνικισμος μας δεν εχει καμμια σχεση με τους βασιλοφρονες της εθνικης ελπιδας και τους συν αυτω..
    τελος αναφορικα με τα αρθρα σας οφειλω να πω οτι αυτα που λενε για την ορθοδοξια οντως ενισχυουν το θρησκευτικο φρονημα των ελληνων,που εχει δεχτει καιρια πληγματα και μπραβο σας..ομως καποια αλλα αρθρα σας ιστορικου ενδιαφεροντος κυριως δεν λενε την αληθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή