Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Η ΕΥΣΕΒΕΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Βασιλική Οικογένεια ήταν και είναι η μοναδική Ορθόδοξη βασιλική οικογένεια παγκοσμίως. Η πίστη της όμως έγινε δυνάτοτερη και πιο "ζεστή" κατά την γέννησιν της πριγκιπίσσης Αλεξίας.

Τον Ιούλιον του 1965, οι Βασιλείς μας μετά της αειμνήστου Βασιλίσσης Μητρός Φρειδερίκης και της πριγκιπίσσης Ειρήνης παραθέριζαν εις το Μον Ρεπό της Κερκύρας. Εκεί γεννήθηκε και το πρώτο παιδί των Βασιλέων μας, η πριγκίπισσα Αλεξία στις 10 Ιουλίου 1965. Στο δωμάτιο που γεννήθηκε η Αλεξία στο προσκέφαλο της μητρός της Βασιλίσσης Άννης-Μαρίας βρίσκοταν χωρίς να ξέρει κανείς ποιος την έβαλε μία Αγία Εικόνα του Αγίου Αλεξίου - του Ανθρώπου του ΘΕΟΥ!!!! Απ΄ αυτό το συμβάν η Βασιλική μας Οικογένεια, πάντα πιστή στον ΧΡΙΣΤΟ και στην Ορθοδοξία, απεφάσισε να δώσει στην νεογέννητη πριγκίπισσα το όνομα του Αγίου Αλεξίου!!!

Στα μέσα του Σεπτεμβρίου του 1966, ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος επεσκέφθη την Αίγυπτο. Το 1966 η Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης στο Όρος Σινά εώρτασε τα 1.400 χρόνια από την ίδρυσή της. Στον εορτασμό δόθηκε καθαρά θρησκευτικός χαρακτήρας, καθώς προσκλήθηκαν αποκλειστικά αρχηγοί των Ορθόδοξων Εκκλησιών και ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος, με την ιδιότητα του «μόνου ορθοδόξου βασιλέως εις την υφήλιον»! Στον ναό του Μοναστηριού ετέλεσθη Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία χοροστάτησε ο αρχιεπίσκοπος Μακάριος της Κύπρου «εις μνήμην του αυτοκράτορα Ιουστινιανού».
 Εκεί ο Βασιλεύς μας εγνώρισε για πρώτη φορά τον τότε Πρόεδρον της Κύπρου. Συνεχίζοντας την θρησκευτική παράδοση των Βυζαντινών αυτοκρατόρων, ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος παρακολουθεί με ευλάβεια, πίστη και κατάνυξη την Θεία Λειτουργία αναγκάζοντας έτσι τον Αρχιεπίσκοπο Σινά Πορφύριο να πεί: "Η Βασιλική επίσκεψις εις Μονήν ευρισκομένην εν μέσω γης, ερήμου αγόνου και ανύδρου μαρτυρεί την βαθυτάτην ευσέβειαν του Έλληνος Βασιλέως. Θα γραφεί δε, χρυσοίς γράμμασι εις την ιστορίαν της Μονής διότι δια πρώτην φοράν Έλλην Βασιλεύς τιμά αυτήν δια της επεσκέψεώς του". Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ξεδιπλώνονται μπροστά μας στιγμές συγκηνιτικές όταν ο Βασιλεύς μας γονυπετής προσκυνεί τα λείψανα της Αγίας Αικατερίνης και προσφέρει στον Ναό ένα πολύτιμο περιδέραιο της Βασιλίσσης Άννης-Μαρίας και έναν Σταυρό αδαμαντόκολλητο!!!!!!!!!!!!! Έπειτα επεσκέφθη μετά του Μακαρίου τα κτίρια της Μονής και έπειτα με καμήλες και εξαντλητική ανάβαση στο Όρος Σινά, ο Βασιλεύς και ο τότε Πρόεδρος της Κύπρου βρίσκονται στην κορυφή του Όρους, που έδωσε ο ΘΕΟΣ στον Μωυσή τις δέκα Εντολές!!!!!!!!!!

Τον Αύγουστο του 1993 ο Βασιλεύς μετά της υπολοίπου Βασιλικής Οικογενείας επεσκέφθη για πρώτη φορά την Ελλάδα μετά την κηδείαν της μητρός του τον Φεβρουάριον του 1981. Πρώτα επεσκέφθη την Θεσσαλονίκην και έπειτα το Άγιον Όρος. Μετά των υιών του Παύλου και Νικολάου ο Βασιλεύς έγινε ενθουσιωδώς δεκτός από τον Ηγούμενο (Ιερά Μονή Ιβήρων), τους μοναχούς και όλους τους προσελεύσαντες πιστούς!!! Γονυπετείς προσκυνούν την θαυματουργόν Άγιαν Εικόναν της Παναγίας της Πορταίτισσας, τας Αγίας Εικόνας και με κατάνυξη παρακολουθούν τον Εσπερινόν-Παράκλησιν εις την Υπεραγίαν Θεοτόκον. Έπειτα εις το πλοιάριον όπου μετέφερε την Βασιλικήν Οικογένειαν, τα υπολοίπα μέλη που δεν πήγαν εις το Άγιον Όρος συμμετείχαν στο τελεσθέν Ιερόν Ευχέλαιον. Εν συνεχεία επεσκέφθησαν την Φλώριναν όπου πλήθος λαού υπεδέχθησαν τους Βασιλείς και τα παιδιά τους. Ο τότε μακαριστός Μητροπολίτης Φλωρίνης Αυγουστίνος υπεδέχθη με κωδονοκρουσίες τους προσελεύσαντες εις τον Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν του Αγίου Παντελεήμονος Βασιλείς και πρίγκηπας. Εκεί οι Βασιλείς μας οι πρίγκηπες με έναν κόσμον άκρως ενθουσιασμένον και συγκεκινημένον έψαλαν το "Τη υπερμάχω".

Οι Βασιλείς έχουν κάνει και πολλά άλλα, αλλά σας γράφω τα συγκυνητότερα.

Πληκτρολογήστε για να δείτε αυτές τις συγκινητικές για κάθε Ορθόδοξο, Έλληνα Βασιλόφρονα "ΕΟΑ 3263" & "Once a king King Constantine".

2 σχόλια: