Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

1950-2012 Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ... (17)

  Επίσης, ο Α. Παπανδρέου προχωρά σε "συγχωροχάρτι στο ΚΚΕ". Αναγνωρίζει δηλαδή, το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ που σκοπό είχαν την κατάκτηση της εξουσίας μετά την κατοχή και στράφηκαν κατά της Πατρίδος με 3 σφαγιαστικούς γύρους! Απονέμονται συντάξεις και παράσημα ακόμα και σε παιδιά που ήταν τότε 2 ή 3 χρονών! Πληρώνουμε ακόμα 250.000 συντάξεις ...Εθνικής Αντίστασης. Επίσης επιστρέφουν ορισμένοι πολιτικοί πρόσφυγες από τις πρώην κομμουνιστικές χώρες.
  Στον τομέα της υγείας ιδρύθηκε το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) πυρήνας του οποίου ήταν η δημιουργία τριών νοσηλευτικών βαθμίδων: κέντρων υγείας, περιφερειακών νοσοκομείων και νομαρχιακών νοσοκομείων ενώ, στον κοινωνικό τομέα καθιερώθηκε ο πολιτικός γάμος και καταργήθηκε η προίκα.
  Ο Α. Παπανδρέου επίσης έκανε ανοίγματα σε χώρες του Τρίτου Κόσμου και σε ξένους αρλεκίνους ολκής (π.χ. ο μεγαλύτερος έμπορος και λαθρέμπορος όπλων εκείνων των χρόνων Ούλοφ Παλμέ) καθώς και σε αραβικές χώρες (Αραφάτ), σε δικτατορίες (Καντάφι) και σε κομμουνιστικά καθεστώτα (Τσαουσέσκου). Επίσης ενέταξε την Ελλάδα στην αμερικανοκίνητη "Κίνηση των Έξι" δήθεν για την παγκόσμια ειρήνη και τον αφοπλισμό των υπερδυνάμεων.
  Τον Μάρτιο του 1985, ο Ανδρέας Παπανδρέου θα ξεγελάσει τον Κων/νο Καραμανλή και θα εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας τον εισαγγελέα Χρήστο Σαρτζετάκη με τις ψήφους ΠαΣοΚ-ΚΚΕ.

  Εμπόριο όπλων στην Ελλάδα
  Ο Καραμανλής υπάκουσε στο Αμερικανικό Πεντάγωνο. Από το 1979 το Ιράν αγοράζει όπλα από την Ελλάδα με σύμβαση που είχε υπογράψει με την Ελληνική επιχείρηση πυρομαχικών ΠυρΚαλ. (Πυριτιδοποιείο Καλυκοποιείο)! Η Συρία χρησίμευε ως ενδιάμεσος για να φθάσουν τα όπλα στο Ιράν, ύστερα από σύμβαση με την κυβέρνηση Καραμανλή. Επίσης "πελάτες" της Ελλάδος είναι το Ιράκ, Παραγουάη, Ουρουγουάη, Αϊτή, Ζαΐρ!
  Ο τότε Υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γεράσιμος Αρσένης υπήρξε ο εντεταλμένος των αμερικανικών μονοπωλίων για την διάλυση της ΕΒΟ! Τότε ξέσπασε ένα τεραστίων διαστάσεων σκάνδαλο.

  Εκλογές 1985-διακυβέρνηση 1985-1989
  Το κομματικό κράτος του ΠαΣοΚ για να κερδίσει τις εκλογές με άνεση και πλειοψηφία, "επιστράτευσε" πολίτες για να διπλοψηφίσουν. Οι περιπτώσεις αναρίθμητες. Στις εκλογές του Ιουνίου 1985 το ΠαΣοΚ κερδίζει με 161 έδρες, η ΝΔ 2η με 126, το ΚΚΕ με 12 και το ΚΚΕ Εσωτερικού 1.
  Η νέα κυβέρνηση εφάρμοσε ένα διετές δήθεν "σταθεροποιητικό πρόγραμμα για την οικονομία" (1985-1987) υπό την επίβλεψη του αρμοδίου Υπουργού Κων/νου Σημίτη και το 1986 αναθεώρησε το Σύνταγμα περιορίζοντας τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας. Επίσης η μεγάλη προδοσία του Α. Παπανδρέου όταν συμφωνήσει με τον Οζάλ στην συνάντησή τους στο Νταβός να τροφοδοτούνται 5 ακριτικά νησιά μας από τους Τούρκους!!! Επίσης θα προχωρήσει σε πετρελαϊκό τεμαχισμό του Αιγαίου κάνοντας κυκλωτική κίνηση στο Αιγαίο με απώτερο στόχο το καρτέλ του ARAMCO να μην συμμετάσχει στα πετρέλαια του Αιγαίου. Η σύζυγος του όμως Μαργαρίτα Παπανδρέου παρεμποδίζει, με απειλές, αυτήν την κίνηση του Α. Παπανδρέου! 
   
  Ελληνοτουρκική κρίση 1987 και απόπειρα δολοφονίας Καραμανλή
Το "Σισμίκ"
  Στα τέλη του 1986 ο ανταγωνισμός ARAMCO & OXYDENTAL έφτασε στο αποκορύφωμα του, όταν ο Α. Χάμμερ πήρε το πράσινο φως από το Κρεμλίνο και άρχισε γεωτρήσεις στο έδαφος του Αφγανιστάν. Η νοητή γραμμή Αιγαίο-Αφγανιστάν ανησύχησε την ARAMCO η οποία μέσω του καθηγητή Σαϊνμπάουμ να αγοράσει τις μετοχές της DENISON η οποία άνηκε στην πολυεθνική OXYDENTAL. Ο Παπανδρέου κίνησε αμέσως την διαδικασία εξαγοράς τους.
   Ο τότε Πρόεδρος των ΗΠΑ ήθελε να πιεστεί η Ελληνική κυβέρνηση μέσω της Τουρκίας. Να φθάσουν και οι δύο χώρες στα πρόθυρα πολέμου, χωρίς να κάνουν πόλεμο μεταξύ τους με σκοπό να βγει νικητής το καρτέλ της DENISON!
  Μετά από υπόγειες συναντήσεις, έχουμε την γνωστή περιπέτεια με αφορμή την υφαλοκρηπίδα. Το τουρκικό πλοίο Σισμίκ-1, συνοδευόμενο από τουρκικά πολεμικά, ξεκίνησε για να πραγματοποιήσει έρευνες έξω από την αιγιαλίτιδα ζώνη ελληνικών νησιών. Η κρίση εκτονώθηκε με την ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ των δύο Πρωθυπουργών Παπανδρέου-Οζάλ.
  Ένας πράκτορας-ειδικός εκτελεστής της CIA Κλάρκ Β. Κερ στέλνεται από την CIA στην Αθήνα στις 28 Μαρτίου 1987 για να δολοφονήσει τον διοικητή της αμερικανικής βάσης στην Σούδα πλοίαρχο Ρόνσον, τον υποδιοικητή του Ακτίου Μ. Χέβερ και τον Κων/νο Καραμανλή επειδή η θυγατρική της NSA, η βρετανική υπηρεσία GHCO, είχε δώσει την πληροφορία ότι ο Καραμανλής θα δημιουργούσε προβλήματα στην διεξαγωγή ενός ενδεχόμενου ελληνοτουρκικού πολέμου!
  Ο Κερ δολοφονεί το βράδυ της ίδιας μέρας, τον Ρόνσον με μία σφαίρα στο κεφάλι και με ειδική χημική ουσία, πότισε το σώμα του και αυτό "εξαφανίστηκε". Στην συνέχεια πήγε στο Άκτιο Πρεβέζης όπου έκανε το ίδιο στον Χέβερ. 
  Ο Βρετανός πρέσβης ειδοποίησε τον Καραμανλή για τον κίνδυνο που διατρέχει και επικοινώνησε με τον Ροκφέλερ τον οποίο κατόρθωσε να πείσει για την αφοσίωσή του και ειδοποιήθηκε η NSA να ματαιώσει την εκτέλεση, πράγμα που δυσαρέστησε τα μάλλα τον Κερ!  

  Σκάνδαλο Κοσκωτά
    Το 1987 στην Ελλάδα δραστηριοποιούνταν σε εμπόριο όπλων η οικογένεια Τσάτσου και ο πάμπλουτος μέσα σε λίγα χρόνια Πρόεδρος της Τραπέζης Κρήτης Γιώργος Κοσκωτάς ο οποίος είχε εξασφαλίσει την αμερικανική στήριξη. Συνεργάτης τους ο μεγαλέμπορας όπλων και πρώην συνδαιτημόνας του Α. Παπανδρέου Αντνάτ Κασόγκι. Η Ελλάδα εκείνη την περίοδο ήταν, ανεπίσημα, το κέντρο διακίνησης διεθνούς κυκλώματος εμπορίου όπλων! Επίσης η Τράπεζα Κρήτης ήταν αναμεμειγμένη στο εμπόριο όπλων και ναρκωτικών!!! 
  Τον Μάιο του 1988 ο Κοσκωτάς συναντά Τούρκους επιχειρηματίες και τραπεζίτες και τον Ιούνιο ξεσπά το ομώνυμο σκάνδαλο όταν βουλευτές ανακαλύπτουν πως ο Υπουργός Αιγαίου (διορισμένος από την Μαργαρίτα) Πέτρος Βαλβής πούλησε το 51% της "Εταιρείας Ανάπτυξης ΑΕ" στον Κοσκωτά. Σκάνδαλο με μίζες, δωροδοκίες, εξαγορασμοί με Υπουργούς της κυβέρνησης Παπανδρέου π.χ. Κουτσόγιωργας, Τσοβόλας κλπ. Αιτία για να πέσει η κυβέρνηση του ΠαΣοΚ. 
  Στις δίκες που ακολούθησαν ο Α. Παπανδρέου αθωώθηκε και ο Κοσκωτάς καταδικάστηκε σε 20 χρόνια κάθειρξη ενώ στους υπόλοιπους συνυπευθύνους επιβλήθηκαν μικρότερες ποινές.

Η κυβέρνηση Τζαννετάκη
  Τον Ιούνιο του 1989 διεξάγονται εκλογές όπου η ΝΔ κερδίζει την πλειοψηφία και 145 μη δυναμένη όμως να σχηματίσει κυβέρνηση. Τότε υπήρξε το σύνθημα της "Κάθαρσης" του πολιτικού κόσμου. Τον Ιούλιο σχηματίζεται κυβέρνησης συνεργασίας μεταξύ της ΝΔ υπό τον Μητσοτάκη και του Συνασπισμού Αριστεράς & Προόδου (πρώην ΚΚΕΕ) υπό τον Φλωράκη με πρωθυπουργό τον βουλευτή της ΝΔ Τζανή Τζαννετάκη
  Κατά την διάρκεια της θητείας αυτής της κυβέρνησης (Ιούλιος-Οκτώβριος 1989) ο "συμμοριτοπόλεμος" μετονομάζεται σε "εμφύλιο" και οι "συμμορίτες" σε "Δημοκρατικό Στρατό" ενώ στις 26 Σεπτεμβρίου 1989 δολοφονείται από την ακροαριστερή τρομοκρατική οργάνωση 17-Νοέμβρη ο βουλευτής της ΝΔ και γαμπρός του Μητσοτάκη Παύλος Μπακογιάννης.

  Στις 9 Νοεμβρίου 1989 γκρεμίζεται το τείχος του Βερολίνου, το οποίο σηματοδοτεί την λήξη μίας νέας εποχής. Η Γερμανία επανενώνεται. Ο ψυχρός πόλεμος λήγει. Τα κομμουνιστικά καθεστώτα καταρρέουν. Δημιουργούνται νέες χώρες. Η κατάσταση διαγράφεται πολύ διαφορετική... Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει νέα προβλήματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου