Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

1950-2012 Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ... (19)

  Λέσχη Μπίλντεμπεργκ: Βουλιαγμένη 1993
Αντώνης Σαμαράς
  Η συνάντηση της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ το 1993 έγινε στην Βουλιαγμένη. τις 22 έως τις 25 Απριλίου, στο συγκρότημα «Ναυσικά» του Αστέρα της Βουλιαγμένης. Την οικονομική βιωσιμότητα της Λέσχης ανέλαβαν με τις συνεισφορές τους μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες. Μερικοί Έλληνες πολιτικοί που συμμετείχαν ήταν οι: Γεράσιμος Αρσένης, Κων/νος Μητσοτάκης, Κώστας Καραμανλής (ανηψιός), Τζέφρυ Παπανδρέου (γιος Ανδρέα), Μιχάλης Παπακωνσταντίνου, Θεόδωρος Πάγκαλος, Αντώνης Σαμαράς κλπ. Εκεί αποφασίστηκε η εξόντωση του Γιασέρ Αραφάτ και δολοφονήθηκε ο γερουσιαστής των ΗΠΑ Μπομπ Καρρ!!!

  Στις εκλογές του Οκτωβρίου του 1993 νικητής αναδεικνύεται το ΠαΣοΚ με 170 έδρες. Ακολουθούν η ΝΔ με 111, η ΠολΑν με 10 και το ΚΚΕ υπό την Αλέκα Παπαρήγα με 9. Ο Α. Παπανδρέου, ασθενής πλέον (για την θεραπεία του οι Έλληνες φορολογούμενοι επιβαρύνθηκαν αρκετά), σχηματίζει κυβέρνηση και διακόπτει τις αποκρατικοποιήσεις που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ. Κάνει "δώρο" στην 3η του νέα σύζυγο Δήμητρα Λιάνη βίλα στην Εκάλη 2,5 δις δραχμών. Αποφασίζεται η ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ. Επίσης, αναγνωρίζεται η γενοκτονία των Ποντίων, δημιουργείται το ΑΣΕΠ (νόμος Πεπονή) και επιβάλλεται εμπάργκο στα Σκόπια, το οποίο σύντομα θα αρθεί. Συνεχίζονται οι διορισμοί στο δημόσιο και οι οικονομικές σπατάλες και το δημόσιο έλλειμμα αυξάνεται.
Κ. Σημίτης
  Τον Απρίλιο του 1995 ΠαΣοΚ & ΠολΑν εκλέγουν νέο Πρόεδρο Δημοκρατίας τον Κωστή Στεφανόπουλο, πρώην στέλεχος της ΝΔ και Πρόεδρος του κόμματος ΔηΑνα.
  Ωστόσο, τα προβλήματα υγείας του Ανδρέα Παπανδρέου θα τον αναγκάσουν να παραιτηθεί από πρωθυπουργός και η ΚΟ του ΠαΣοΚ εκλέγει νέο πρωθυπουργό τον Κώστα Σημίτη [(του εβραϊκού γένους Αβραάμ Αβούρι) Ιανουάριος 1996]. Ο Ανδρέας Παπανδρέου στις 23 Ιουνίου πεθαίνει και ο Κώστας Σημίτης αναλαμβάνει και Πρόεδρος του ΠαΣοΚ.
  Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 1996 το ΠαΣοΚ υπό τον Σημίτη κερδίζει και καταλαμβάνει στην Νέα Βουλή 162 έδρες. Η ΝΔ 2η υπό τον πρώην Υπουργό Μιλτιάδη Έβερτ με 108 έδρες, το ΚΚΕ 3ο με 11, ο ΣΥΝασπισμός 4ος υπό τον Νίκο Κωνσταντόπουλο με 10 και το ΔΗΚΚΙ (Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα) 5ο υπό τον Δημήτρη Τσοβόλα με 9.

  Κρίση Ιμίων
  Μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου (Απρίλιος 1947) παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα τα Δωδεκάνησα καθώς και οι βραχονησίδες Ίμια. Τον Δεκέμβριο του 1995 το τουρκικό φορτηγό πλοίο Φιγκέν Ακάτ προσάραξε σε αβαθή ύδατα κοντά στις βραχονησίδες και εξέπεμψε σήμα κινδύνου. Το λιμεναρχείο Καλύμνου –το πλησιέστερο στην περιοχή– διέθεσε ρυμουλκό για να αποκολλήσει το τουρκικό πλοίο, αλλά ο πλοίαρχος αρνήθηκε, υποστηρίζοντας ότι βρισκόταν σε τουρκική περιοχή και άρα οι τουρκικές αρχές είχαν την αρμοδιότητα να του προσφέρουν βοήθεια.
Οι Ελληνικές βραχονησίδες Ίμια
  Ενημερώθηκε το Υπουργείο Εξωτερικών και η υπόθεση πήρε κάποιες διαστάσεις όταν ένα πλήρως εξοπλισμένο τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος κατέπεσε στα ελληνικά χωρικά ύδατα, στην περιοχή της Λέσβου, ύστερα από εμπλοκή με ελληνικά μαχητικά. Στις 29 Δεκεμβρίου το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επιδίδει διακοίνωση στο αντίστοιχο ελληνικό, όπου αναφέρεται ότι οι βραχονησίδες Ίμια ανήκουν στην Τουρκία θέτοντας θέμα ιδιοκτησίας των νησιών.
  Ο τότε δήμαρχος της Καλύμνου Δημήτρης Διακομιχάλης, θορυβημένος από το γεγονός ότι η Τουρκία εγείρει εδαφικές αξιώσεις στα Ίμια, ύψωσε την Ελληνική σημαία σε ένα από αυτά τα δύο νησιά στις 25 Ιανουαρίου 1996. Δύο δημοσιογράφοι της τουρκικής εφημερίδας Χουριέτ στη Σμύρνη, μετέβησαν με ελικόπτερο στη Μεγάλη Ίμια, υπέστειλαν την Ελληνική Σημαία και ύψωσαν την τουρκική σημαία. Το γεγονός αυτό πήρε σημαντικές διαστάσεις. Σύντομα, ελληνικά και τουρκικά πολεμικά σκάφη κινήθηκαν στην περιοχή.
  Η κρίση κλιμακώθηκε τις επόμενες μέρες. Στις 28 Ιανουαρίου 1996 το περιπολικό "Αντωνίου" του Πολεμικού Ναυτικού κατέβασε την τουρκική σημαία και ύψωσε την Ελληνική. Επίσης, το βράδυ της 28ης Ιανουαρίου, Έλληνες βατραχάνθρωποι αποβιβάστηκαν στη Μεγάλη Ίμια χωρίς να τους αντιληφθούν τα παραπλέοντα εκεί τουρκικά πολεμικά. Στις 31 Ιανουαρίου και ώρα 01:40 Τουρκικές ειδικές δυνάμεις αποβιβάζονται στη Μικρή Ίμια. Στις 05:30 της ίδιας μέρας ελικόπτερο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, που απονηώθηκε από τη φρεγάτα Ναυαρίνο για να διαπιστώσει την παρουσία των Τούρκων στη βραχονησίδα καταρρίφθηκε από τουρκικό μαχητικό κατά την επιστροφή του στη φρεγάτα και τα τρία μέλη του πληρώματος, ο υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και ο αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός, σκοτώθηκαν.
  Κατά τη διάρκεια της κρίσης υπήρξαν έντονες πιέσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να λήξει το επεισόδιο. Ο νέος πρωθυπουργός Κ. Σημίτης ευχαρίστησε από βήματος της Βουλής τους Αμερικανούς και ο Υπουργός Εξωτερικών Θ. Πάγκαλος χαρακτήρισε την Ελληνική Σημαία "κωλόπανο"!!!
  Σύμφωνα όμως με την "Συμφωνία της Μαδρίτης" παραχωρείται για πρώτη φορά δικαίωμα "συνιδιοκτησίας" της Άγκυρας στην περιοχή των Ιμίων!!!

  Κατά την τετραετία Σημίτη 1996-2000 περισσότερη βαρύτητα δόθηκε στην κατασκευή δημοσίων έργων (οδικός άξονας Πάτρας-Αθήνας-Θεσ/νίκης-συνόρων Σκοπίων, γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, μετρό της Αθήνας κλπ) τα περισσότερα εκ των οποίων χαρακτηρίζονται από καραμπόλες και προχειρότητα. Σε σημαντικό βαθμό, αυτά τα δημόσια έργα και ορισμένες επιδοτήσεις χρηματοδοτήθηκαν από την ΕΕ. Στον οικονομικό τομέα προώθησε τις ιδιωτικοποιήσεις του δημοσίου ενώ, από το 1997 η Ελλάδα ανέλαβε την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων για το 2004.
  Ο πληθυσμός της χώρας την περίοδο αυτή αυξήθηκε, κυρίως από τον ερχομό πολλών αλλοδαπών αλλά και ομοεθνών μεταναστών στην χώρα. Ταυτόχρονα το άνοιγμα των φυλακών έφερε πολλούς εγκληματίες στην Ελλάδα. Από την περίοδο αυτή μέχρι σήμερα η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί ραγδαία.

  Δραχμή και είσοδος της Ελλάδος στην Ευρωζώνη
Από την δραχμή στο ευρώ
  Η δραχμή απειλεί στρατηγικά το ευρώ! Διότι η δραχμή είναι ένα νόμισμα με μεγάλη στρατηγική στα Βαλκάνια και εμπορεύεται από την Πολωνία μέχρι την Μαύρη Θάλασσα. Γερμανία & Γαλλία, βλέποντας την άνοδο της δραχμής, επιχειρούν να καταστρέψουν την δραχμή, γιατί κάθε νόμισμα εκτός από φορέας οικονομικής ισχύος είναι και φορέας πολιτικής και πολιτιστικής ισχύος.
  Στις αρχές του 2000, η Ελληνίδα υπεύθυνη της Goldman Sachs στο Λονδίνο, δημιουργεί ένα προϊόν (swap), με έγκριση και υπογραφή Σημίτη, με το οποίο αποκρύπτει τεράστια χρέη της χώρας μας μεταφέροντας τα χρέη στο μέλλον. Επίσης, ο Σημίτης με πλαστογραφήσεις και αποκρύψεις οικονομικών στοιχείων από τους προϋπολογισμούς μείωσε τεχνητά το χρέος. Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Λουκάς Παπαδήμος αγοράζει χρέος του Γαλλικού κράτους εις βάρος της χώρας μας!
  Στις 1 Ιανουαρίου 2001 η Ελλάδα εντάσσεται στην ΟΝΕ και από την 1η Ιανουαρίου 2002 το ευρώ αντικαθιστά την δραχμή και ξεκινά η χρησιμοποίησή του.

  Σκάνδαλα 1993-2004
  Στην περίοδο αυτή σημειώνονται πολλά σκάνδαλα όπως τα εξοπλιστικά προγράμματα 20 δις ευρώ όπου οι μίζες είχαν "δούναι και λαβείν". Παράνομες ελληνοποιήσεις μέχρι και εγκληματιών,  υπερτιμολογήσεις φαρμάκων, το χρηματιστήριο (1999) όπου 1,3 τρις δρχ "έκαναν φτερό", Σκάνδαλο Αριάδνη, εκποίηση 20 τόνων χρυσού, σκάνδαλο 1 δις στην ΕΑΒ κλπ.

  Εκλογές 2000
  Οι εκλογές του Απριλίου 2000 αποτέλεσαν εκλογές-θρίλερ. Κατά τις προεκλογικές δημοσκοπήσεις η ΝΔ αναδεικνυόταν πρώτη. Η κυβέρνηση Σημίτη έστησε μία "βιομηχανία ελληνοποίησης" ακόμα και εγκληματιών από τις πρώην κομμουνιστικές χώρες για να ψηφίσουν ΠαΣοΚ!!! Στις εκλογές όμως νικητής αναδεικνύεται η ΝΔ. Ξαφνικά το βράδυ των εκλογών προς τα μεσάνυκτα σταματούν οι μεταδόσεις των αποτελεσμάτων. Παράλληλα, η Αμερικανική πρεσβεία κάλεσε τον νικητή Καραμανλή της ΝΔ και ο ηττημένος Σημίτης. Τα "μεγαλοστελέχη" της Αμερικανικής πρεσβείας ανακοίνωσαν στον Καραμανλή πως για πολλούς λόγους πρέπει ο Σημίτης για μία ακόμα τετραετία να ξανακυβερνήσει". Το δέχθηκε. Έτσι κυβέρνησε για μία ακόμα τετραετία ο Σημίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου