Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

1950-2012 Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ... (20)

  Τα αποτελέσματα των νοθευμένων εκλογών για την Ε΄ Αναθεωρητική Βουλή ήταν: ΠαΣοΚ 158 έδρες, ΝΔ 125, ΚΚΕ 11 & ΣΥΝ 6. Η νέα Βουλή εξέλεξε και πάλι (Μάιος 2000) τον Κ. Στεφανόπουλο ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
  Κατά την τετραετία 2000-2004 συνοδεύεται από την εφαρμογή μέτρων λιτότητας. Πέρα από τα πεπραγμένα Σημίτη και των συνεργατών του για να μπει η Ελλάδα στην ΟΝΕ, συνέχισε την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων. Ας σημειωθεί ότι επεβλήθηκαν 97 νέοι φόροι! Ο γενικός δείκτης του χρηματιστηρίου χειραγωγείται με τα ταμεία της ΔΕΚΑ (Δημόσια Επιχείρηση Κρατικών Αξιών). Η Κύπρος εντάσσεται στην ΕΕ (2003) μαζί με άλλα 9 κράτη της Ευρώπης. Τότε η Ελλάδα προήδρευε του Συμβουλίου της Ευρώπης για το α΄ εξάμηνο του 2003. Το 2001 έγινε αναθεώρηση στο Σύνταγμα με την προσθήκη άρθρων για την προστασία των προσωπικών δεδομένων κλπ.Ο Σημίτης (2001) προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τα πετρέλαια στο Αιγαίο με ειδικό νόμο αλλά δεν τόλμησε να αντιταχθεί στους Αμερικανούς, στην Μπίλντεμπεργκ και την Τριμερή.
  Ας σημειωθεί ότι τους βομβαρδισμούς στην Γιουγκοσλαβία από το ΝΑΤΟ (1999) που είχε αποφασίσει η Μπίλντεμπεργκ συναίνεσαν Σημίτης-Παπανδρέου.

  Εκθέσεις για την Ελλάδα
  Όλες οι διεθνείς εκθέσεις της περιόδου 2000-2004 κατατάσσουν την Ελλάδα στην ίδια κατηγορία με τις χώρες της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής. Κατά την τετραετία αυτή, λόγω της κυβερνητικής πολιτικής και των πολιτικών των προηγουμένων κυβερνήσεων 2,5 εκατομμύρια Έλληνες βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας με αποτέλεσμα να δημιουργεί μία "νεόπτωχη τάξη".

  Το ζήτημα των ταυτοτήτων
Η λαοσύναξη της Αθήνας (21 Ιουνίου 2000)
  Η νέα κυβέρνηση Σημίτη, κατ΄ επιταγήν της Νέας Τάξης Πραγμάτων, ανακοινώνει την πρόθεσή της για την μη αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες. Αυτό εξαγρίωσε τον τότε μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο ο οποίος παρότρυνε τον λαό σε δυναμικές εξεγέρσεις και συγκεντρώσεις για την απόσυρση του μέτρου. Με σύνθημα "Ελλάς-Ευρώπη-Ορθοδοξία", ο Χριστόδουλος μπροστάρης στον αγώνα και μαζί με την Ιερά Σύνοδος αποφασίζει να αντιδράσει αρχικά με τη διοργάνωση δύο λαοσυνάξεων: μία στη Θεσσαλονίκη στις 14 Ιουνίου και μία στην Αθήνα στις 21 Ιουνίου. Η διάσταση απόψεων Εκκλησίας-Πολιτείας παρέμενε αγεφύρωτη και έτσι η Εκκλησία αποφάσισε τη συλλογή υπογραφών αιτούμενη τη διενέργεια δημοψηφίσματος για το εν λόγω θέμα. Η συλλογή υπογραφών καλούσε στην ενεργοποίηση του άρθρου 44 του Συντάγματος περί διενέργειας δημοψηφισμάτων και ξεκίνησε στις 14 Σεπτεμβρίου 2000. Μετά από έναν περίπου χρόνο, στις 29 Αυγούστου 2001 ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος παρέδωσε τις περίπου 3 εκατομμύρια υπογραφές, κατά τα στοιχεία της Εκκλησίας, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλο. Το αίτημα για δημοψήφισμα δεν έγινε δεκτό. Ωστόσο, η αναγραφή του θρησκεύματος στις αστυνομικές ταυτότητες, ακόμα και σε εθελοντική βάση, όπως ζήτησε τελικά ο Αρχιεπίσκοπος, κρίνεται αντισυνταγματική από τα Ελληνικά δικαστήρια και το όλο θέμα ξεχάστηκε.

  Κ. Καραμανλής-Ροκφέλερ
  Ο Κώστας Καραμανλής δεν επισκέφθηκε τον Ροκφέλερ στην Νέα Υόρκη όπως έκαναν οι υπόλοιποι και προηγούμενοι και οι μετέπειτα απ΄ αυτόν πρωθυπουργοί. Δεν ήταν ιδιαιτέρως συμπαθητικός ο Καραμανλής στους Αμερικανούς. Ο άνθρωπος όμως των αμερικανών στην κυβέρνηση Καραμανλή ήταν η Υπουργός Εξωτερικών και κόρη του Κ. Μητσοτάκη Ντόρα Μπακογιάννη

  Στις εκλογές του Μαρτίου 2004 η ΝΔ αναδεικνύεται πρώτη με 165 έδρες, το ΠαΣοΚ 2ο υπό τον Τζέφρυ Παπανδρέου με 117, το ΚΚΕ με 12 και ο ΣΥΝ με 6. Η Νέα Βουλή εξέλεξε τον Μάρτιο του 2005 νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον ελληνοαλβανικής καταγωγής πρώην Υπουργό Εξωτερικών του ΠαΣοΚ Κάρολο Παπούλια.
Κ. Παπούλιας
  Ο Κ. Παπούλιας σαν Υπουργός Εξωτερικών στις κυβερνήσεις του Α. Παπανδρέου (1981-1989, 1993-1996) υπέγραψε την λήξη του εμπάργκο το 1995 για τα Σκόπια και το 1987 την μονομερή άρση του εμπολέμου με την Αλβανία. Επίσης το 1988 υπέγραψε με τον Τούρκο Γιλμάζ να μην επεκταθεί η θάλασσά μας από τα 6 στα 12 μίλια και να μη καθορισθεί ποτέ η ΑΟΖ! Ακύρωσε την κυριότητα όλου του Αιγαίου και την Συνθήκη της Λωζάνης του 1923!
  Τον Αύγουστο του 2004 διεξάγονται με επιτυχία στην Αθήνα οι Ολυμπιακές Αγώνες. Εντοπίστηκαν αναρίθμητες περιπτώσεις μιζών και απατεωνιών.
  Η κυβέρνηση της ΝΔ ακολουθεί μία διαφορετική εξωτερική πολιτική με ανοίγματα στην Ρωσία. Ολοκληρώθηκε ο κύκλος διαπραγματεύσεων, μνημονίων και συμφωνιών που οδήγησαν στην έναρξη κατασκευής του αγωγού αργού πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, που ενώνει το λιμάνι Μπουργκάς της Βουλγαρίας με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Επίσης, ο Καραμανλής έβαλε βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ (Απρίλιος 2008) μήνας που θεωρείται αφετηρία της αντίστροφης μέτρησης για τον Καραμανλή... Στο Κυπριακό, το Δημοψήφισμα στην Κύπρο για το Σχέδιο Ανάν.
  Η κυβέρνηση στην οικονομική της πολιτικής, προσέφευγε και αυτή στον εξωτερικό δανεισμό, κράτησε μέσο όρο χαμηλό το έλλειμμα αλλά το δημόσιο και το εξωτερικό χρέος σχεδόν διπλασιάζεται!!! Έτσι, ο Καραμανλής προχωρά στην υπογραφή swaps!!! Η ελληνική οικονομία αρχίζει να επιτηρείται από τις Βρυξέλλες. 

  Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2007 για την ΣΤ΄ Αναθεωρητική Βουλή η ΝΔ αναδεικνύεται 1η με 152 έδρες, το ΠαΣοΚ με 102, το ΚΚΕ με 22, ο ΣυΡιζΑ [Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς (πρώην ΣΥΝ)] υπό τον Αλέκο Αλαβάνο με 14 και ο ΛαΟΣ (Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός) υπό τον πρώην βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Καρατζαφέρη με 10.
  Είχαν προηγηθεί οι πυρκαγιές το καλοκαίρι του 2007 που στοίχισαν την ζωή σε 74 ανθρώπους! Η νέα Βουλή αναθεωρεί το άρθρο 16 του Συντάγματος και έρχονται στο προσκήνιο νέα σκάνδαλα: όπως δομημένα ομόλογα, Siemens και ένα "ημισκάνδαλο" με εμπλεκόμενη τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ.
  Το εμπόδιο των ξένων κέντρων εξουσίας που λεγόταν "Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος" το έβγαλαν απ΄ την μέση τον Ιανουάριο του 2008!!!

  Το ζήτημα της περιουσίας του Βασιλέως Κωνσταντίνου
  Το 1974 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής πέρασε νόμο σύμφωνα με τον οποίο η Ελληνική Βασιλική Οικογένεια θα φορολογείτο βάσει της ακίνητης περιουσίας και των εισοδημάτων της, αναγνωρίζοντας με τον τρόπο αυτό την κυριότητα του κτήματος Τατοίου, του Μον Ρεπό και του Πολυδενδρίου. Όταν το 1981 εξελέγη η Κυβέρνηση Παπανδρέου, επέβαλε το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ). Τότε ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελληνική Κυβέρνηση και τον Βασιλέα Κωνσταντίνο αναφορικά με την έκταση της φορολογητέας ακίνητης περιουσίας. Επετεύχθη συμφωνία η οποία ήταν έτοιμη να υπογραφεί, όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου εισήχθη για νοσηλεία σε νοσοκομείο του Λονδίνου. Υπήρξε περαιτέρω αναβολή λόγω των επικείμενων βουλευτικών εκλογών. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίστηκαν με τη νέα Κυβέρνηση και είχαν ως αποτέλεσμα τη συμφωνία του 1992.
  Το 1992 ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος και η Ελληνική Κυβέρνηση ήρθαν σε συμφωνία που αργότερα κυρώθηκε με νόμο. Σύμφωνα με το νόμο αυτό ο Κωνσταντίνος θα διατηρούσε ένα τμήμα από το Τατόι (που περιλάμβανε την οικία και τους τάφους), το Πολυδένδρι και το Μόν Ρεπό. Επίσης, δώρισε 37.000 στρέμματα γης του Τατοίου προς δημόσια χρήση, δόθηκαν 401 στρέμματα στο Ίδρυμα Λάτση και άλλα 200 στο Ελληνικό Δημόσιο και επιπλέον, ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος κατέβαλε προσωπικά το ποσό του 1,85 εκατομμυρίου δολαρίων σε παλαιούς φόρους και προσαυξήσεις των φόρων αυτών.
Βασιλεύς Κωνσταντίνος
  Το 1994, η Ελληνική κυβέρνηση του Α. Παπανδρέου με αρχιτέκτονα τον Υπουργό Εσωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο ψήφισε ένα νόμο που όριζε ότι ο Νόμος του 1992 σχετικά με την περιουσία του Βασιλέως ακυρώνεται, η ακίνητή του περιουσία και τα περιεχόμενα των σπιτιών του δημεύονται. Δεν αναγνωρίζεται η Ελληνική ιθαγένεια στα μέλη της Ελληνικής Βασιλικής Οικογένειας και το δικαίωμά τους να κατέχουν Ελληνική ταυτότητα / διαβατήριο. (Σημ: ο Κ. Καραμανλής είχε εκδώσει διαβατήρια το 1975 με τα ονόματα και τους τίτλους τους). Τέθηκε ως όρος να πολιτογραφηθούν σε κάποια δημοτική αρχή, να ορκιστούν πίστη στο Σύνταγμα της Ελλάδας και να διαβεβαιώσουν πως δεν έχουν οποιαδήποτε αξίωση σχετικά με την επαναφορά της Βασιλευομένης δημοκρατίας. Στερήθηκε στον Βασιλέα Κωνσταντίνο το δικαίωμα ακρόασης σε Ελληνικό Δικαστήριο με το όνομα "Βασιλεύς Κωνσταντίνος". (Ο όρος αυτός αργότερα κρίθηκε αντισυνταγματικός από το ΣτΕ).
  Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος έφερε την υπόθεση στην Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το οποίο έκρινε πως τα ανθρώπινα δικαιώματα των προσφευγόντων είχαν όντως παραβιαστεί. Με απόφαση που ελήφθη στις 22 Νοεμβρίου του 2000, με ψήφους 15 υπέρ και 2 κατά το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απεφάνθη πως με τη δήμευση παραβιάστηκαν τα ανθρώπινα δικαιώματα των προσφευγόντων.
  Μετά την έκδοση της απόφασης, το Δικαστήριο πρότεινε στις δύο πλευρές να επιδιώξουν συμβιβασμό μέσα σε ένα διάστημα έξι μηνών. Δυστυχώς, η Κυβέρνηση αρνήθηκε τον εξώδικο συμβιβασμό και κατέβαλε αποζημίωση με τα χρήματα της οποίας ο Κωνσταντίνος δημιούργησε το κοινωφελές "Ίδρυμα Άννα-Μαρία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου