Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ (1)


Προκύπτει ανά περιόδους το θέμα της από την μητρική πλευρά καταγωγής του Κυρίου Ημών ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ. Θέλουμε να κάνουμε μία συζήτηση με στοιχεία τεκμηριωμένα, πολιτισμένη και χωρίς παρωπίδες και φανατισμούς. Η άποψη όλων είναι πολύ σημαντική!

Παλαιά Διαθήκη: Ιουδαικό ή Εκκλησιαστικό Βιβλίο;
Η Παλαιά Διαθήκη από αρχαίων χρόνων είναι ένα από τα σημαντικά και βασικότερα βιβλία της Εκκλησίας μας. Ο εθνοφυλετισμός δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την θρησκεία μας η οποία είναι η πιο ζωντανή και αληθινή πίστη σ΄ όλον τον κόσμο.
Ο ΘΕΟΣ επέλεξε τον Αβραάμ για να του φανερώσει την αλήθεια, που ήταν ο Ίδιος. Ο Άβραμ έγινε γενάρχης της φυλής η οποία έμελλε να βασανίσει αρκετά τον κόσμο: της εβραϊκής! Ο Αβραάμ ήταν ένας πιστός άνθρωπος στον ΘΕΟ αλλά έχουμε το δείγμα της μαστροπείας από τον Αβραάμ. Η γυναίκα του Σάρα ήταν και ετεροθαλής αδελφή του, πράγματα που δεν συμβαδίζουν με την Χριστιανική Πίστη. Ωστόσο, ήταν ένας άνθρωπος πιστός στον ΘΕΟ που έφτασε μέχρι και να θυσιάσει τον γιο του Ισαάκ για την υπακοή και την πίστη που είχε στον φανερωθέντα αληθινό ΘΕΟ.
Οι Εβραίοι ονομάζουν με 5 ονόματα τον αληθινό ΘΕΟ: Γιαχβέ, Ελωχείμ, Ιεχωβά, Αδωνάι, Σαβαώθ. Ο ΘΕΟΣ δεν είναι Θεός του μίσους, της ανταπόδοσης, της σκληροκαρδίας. Οι Εβραίοι τον αντιλαμβάνονται έτσι και του προσδίδουν τέτοια χαρακτηριστικά. Αλλά και ο ΘΕΟΣ στην Παλαιά Διαθήκη δείχνει ένα σκληρό πρόσωπο. Σαν έθνος πάντα ξέφευγε από τις εντολές του ΘΕΟΥ και έκανε το δικό του θέλημα. Πάντα ήταν υποταγμένο σ΄ άλλους λαούς.  
Όμως στην Παλαιά Διαθήκη αν την μελετήσουμε, θα διαβάζουμε για κλοπές (Ραχήλ), απάτες (Ιακώβ), δολοφονίες (Μωυσής), μαστροπείας (Αβραάμ), πορνείας (Σάρρα), και ...αυνανισμού (Αυνάν).
Ο ΘΕΟΣ πάντα τους έστελνε τον "άνθρωπό του": τους Προφήτες που προφήτευσαν την έλευση του Υιού του ΘΕΟΥ στην γη με έναν μεταφορικό θα λέγαμε τρόπο. Η έλευση του Μεσσία. Οι Εβραίοι όμως τον περίμεναν, σαν τον στρατηγό που θα τους ελευθέρωνε από τα δεσμά των Ρωμαίων, ενώ αυτός που αναμένουν τώρα είναι αυτός που θα τους κάνει το κυρίαρχο έθνος του πλανήτη. 
(Διαβάστε το Ταλμούδ στο διαδίκτυο).
Και γεννούνται πολλά και σύνθετα ερωτήματα:
- Είναι ο ισραηλιτικός λαός, ο περιούσιος λαός του ΘΕΟΥ;
- Όχι. Επέλεξε ανθρώπους, δεν επέλεξε ένα συγκεκριμένο έθνος ή μία ομάδα. Επέλεξε τον Αβραάμ όχι για να δώσει την δυνατότητα στους απογόνους του να πληθυνθούν αλλά και να γίνει και η αιτία για την αμαρτία στην γη. Ο ΧΡΙΣΤΟΣ τους χαρακτήριζε: "γεννήματα εχιδνών, γενεά άπιστος και μιχαλίς, τέκνα εστέ του διαβόλου" και πάνω από 50 φορές έχει διαχωρίσει την θέση του από τους εβραίους. Δηλαδή ελαύνονται, καθοδηγούνται από τον διάβολο. Αιτία αμαρτίας & καταστροφής!
Ο ΘΕΟΣ δεν γνωρίζει τα μελλούμενα; Τα γνωρίζει. Έδωσε όμως την δυνατότητα στον άνθρωπο να επιλέγει, να αποφασίζει μόνος του! Οι Εβραίοι πάντα έκαναν το θέλημα της καρδίας τους. Όχι όλοι, αλλά το 98% ναι! Έφευγαν από τις εντολές του ΘΕΟΥ και έκαναν ότι ήθελαν. Λάτρευαν τα είδωλα, προέβαιναν σε αισχρές πράξεις και τέλος από το μυαλό τους κατέληγαν υπόδουλοι σ΄ άλλους λαούς. Δεν ήταν τιμωρία εκ ΘΕΟΥ η υποδούλωση τους σ΄ άλλους λαούς. Ο ΘΕΟΣ δεν είναι τιμωρός. Ήταν το αποτέλεσμα των πράξεων τους. Ο περιούσιος λαός του ΘΕΟΥ είναι ο Ελληνικός. Το χώμα της Ελλάδος είναι ευλογημένο, είναι ποτισμένο με αίματα Αγίων και ηρώων. Είναι ο πρώτος τόπος που κατοικήθηκε και οι Έλληνες από αρχαιοτάτων χρόνων έκαναν θαυμαστά επιτεύγματα, λαμπρά και αξιοθαύμαστα στους αιώνες μέχρι σήμερα.

- Ναι, αλλά το ισραηλιτικό έθνος δεν προήλθε από την ευλογία του ΘΕΟΥ;
- Φυσικά και προήλθε, δια του Αβραάμ. Αλλά δεν έκανε πάντα το θέλημα του. Ήθελαν τον ΘΕΟ αποκλειστικά δικό τους. Έτσι τον πίστευαν. Δείτε την ιστορία των εβραίων ανά τους αιώνες και αν θέλετε μη λάβετε υπ΄ όψιν σας την Παλαιά Διαθήκη. Ούτε πολιτισμό δημιούργησαν, μόνο κατέστρεφαν, πλιατσικολογούσαν και τώρα με τα 24 πρωτόκολλά τους ετοιμάζουν την διαπλανητική μοναρχία τους.

Τα σχόλια και οι απόψεις όλων είναι απαραίτητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου