Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΤΟ 2013;


Εξελίξεις οι οποίες υπερβαίνουν ακόμα και την ίδια την βούληση των ελληνικών κυβερνήσεων σε ότι αφορά την διεκδίκηση της αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου συμβαίνουν αυτή την στιγμή στα Βαλκάνια.
Αυτή την στιγμή επίσημα η Σερβία ζητεί την αυτονόμηση της Μητρόβιτσα, αλλά και των Σέρβων της Βοσνίας. Οι Αλβανοί με ρελάνς ζητούν την
αυτονόμηση του Πρέσεβο, στη νότια Σερβία, στα τεχνητά σύνορα με το Κόσοβο, αλλά και αυτονομία των Αλβανών του Τέτοβο στα Σκόπια.
Ισχυρές πλέον είναι και οι ελληνικές φωνές στην Βόρειο Ήπειρο που ζητούν αυτονομία, άσχετο αν στο υπουργείο Εξωτερικών κάνουν πως τις ακούνε. Μήπως είναι ώρα να τεθούν κάποια πραγματικά ζητήματα;
Ήδη το κόμμα που εκπροσωπεί τους Βορειοηπειρώτες ΕΕΜΜ (ή MEGA) ζητά από τον Φεβρουάριο του 2012 την αυτονόμηση της Ελληνικότατης αυτής περιοχής.

Στηρίζουμε τους Βορειοηπειρώτες αδελφούς μας για εθνική αποκατάσταση της αλύτρωτης αυτής περιοχής. Εάν η πλειοψηφία των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών θελήσει την αυτονόμηση της Βορείου Ηπείρου ο πατριωτικός κόσμος θα βρεθεί στο πλευρό τους.
Αρκετά τους αφήσαμε τόσα χρόνια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου