Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

"Η ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ"

Περισσότερα από 800 άτομα παραβρέθηκαν την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου, στη Στοά του Βιβλίου, (Πεσμαζόγλου 5), στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Καθηγητή Θεοδώρου Κατσανέβα με τίτλο Η ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ:
41 απαντήσεις για την επιστροφή στη δραχμή

που κυκλοφορεί από τον Εκδοτικό Οργανισμό Λιβάνη. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε ένα εξαίρετο ντοκιμαντέρ εικοσάλεπτης διάρκειας στο οποίο τεκμηριώνονται οι καταστροφικές συνέπειες του ευρώ για τη χώρα μας και καταγράφονται δηλώσεις επιφανών μελών της «συμμορίας της δραχμής», όπως οι Ζισκάρ ντ Εστέν, Πούτιν, Φάρατζ, Κρούγκμαν, Ρογκόφ, Βέρνερ Ζινν, Ρουμπινί, Στίγλιτς, κλπ.
Ο συγγραφέας, χρησιμοποιώντας στοιχεία και ντοκουμέντα που περιέχονται στο βιβλίο, αναφορές σε διεθνείς μελέτες, αλλά και δικές του στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, απομυθοποίησε την ευρωλαγνεία, ευρωδουλεία και ευρωτρομοκρατία όπως την αποκάλεσε και κατέθεσε ολοκληρωμένο σχέδιο για την επιστροφή στη δραχμή και την έξοδο από το Μνημόνιο, την αιώνια φτώχεια και την υποτέλεια. Και τόνισε: «Είναι παράλογο να απορρίπτουμε το Μνημόνιο και παράλληλα να επαιτούμε για τη δόση των ευρωδανείων. Αυτά τα δύο είναι αδιαίρετοι σιαμαίοι αδελφοί. Πρέπει να τελειώσει ο αναχωρητισμός όλων μας, να υπάρξει πολιτική δράση με πρόταγμα την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, με σχέδιο, σωφροσύνη, αποτελεσματικότητα, εντιμότητα, αναπτυξιακή προοπτική και κοινωνική δικαιοσύνη.
Σύντομες παρεμβάσεις έκαναν ο εκδότης Ηλίας Λιβάνης και οι Γιάννης Δημαράς, Δημήτρης Καζάκης, Σπύρος Λαβδιώτης, Αλέκος Βερναρδάκης και ο Πέτρος Μητρογιώργος, μέλος της... «συμμορίας της δραχμής» όπως δήλωσε ο ίδιος! Ανάμεσα στο ενθουσιώδες κοινό, που πολλοί παρακολούθησαν όρθιοι την εκδήλωση, ήταν όλες οι γενιές και ιδιαίτερα πολλοί νέοι και φοιτητές Μεταξύ διάφορων επωνύμων συμμετείχαν, όπως ειπώθηκε μόνο «αμόλυντοι» από το Μνημόνιο, στελέχη του ΠατΣοΚ, όπως οι Λιβάνης, Παναγιωτακόπουλος, Πρασιανάκης, Βαθειάς, Καραμούτσος, Κοντομάρης, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Κώστας Τσικρικάς, συνδικαλιστές, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, του ΕΠΑΜ, του Πατριωτικού Μετώπου, της Πατριωτικής Αριστεράς και άλλων πολιτικών κινήσεων, ο εκδότης και πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΑΛΤΕΡ Γιώργος Κουρής, ο Κώστας Παπουλής, ο Ανέστης Βλάχος, επιχειρηματίες και πολλοί καθηγητές Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

Πιστεύουμε ακράδαντα ως blog πλέον ότι πρέπει να επιστρέψουμε στην δραχμή. Δεν φοβίζει κανένα τρομολαγνικό σενάριο περί καταστροφής της χώρας και εκτόξευσης τιμών. Αυτή η "δαιμονοποίηση" της δραχμής είχε αντίθετα αποτελέσματα στον λαό. Γνωρίζοντας όλοι την προπαγάνδα τους, πήγαν κόντρα τα διχαστικά διλήμματα της εξουσίας και βλέποντας την σημερινή δεινή κατάσταση, λένε "καλύτερα στην δραχμή". 
Εμείς δεν ανήκουμε σε καμία απ΄ αυτές τις κατηγορίες. Μελετούμε τα θετικά και τα αρνητικά. Μία ημέρα των ημερών η Ελλάδα επιστρέψει στην δραχμή. Πρώτα όμως ας εξαθλιώσουμε παντελώς τον Ελληνικό λαό και μετά επιστρέφουμε στην δραχμή. Είτε δραχμή, είτε ευρώ και αν έχεις ένα έχει σημασία: αφού δεν κινείται τίποτε στην Ελλάδα, είναι το ίδιο όποιο νόμισμα και να έχεις. Για λόγους εθνικής & οικονομικής ανεξαρτησίας θέλουμε πλέον την δραχμή. Και μπορεί να γίνει και ισχυρό νόμισμα αν υπάρχει και πολιτική βούληση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου