Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΟΥ 1981

Σήμερα για πρώτη φορά, και λίγα 24ωρα πριν κλείσουν ερμητικά οι πόρτες της δεύτερης κατά σειρά συνεδρίαση στην Ελλάδα η οποία συγκαλείται από τις 14 μέχρι και τις 17 Μαϊου(09), αποκαλύπτουμε τα ονόματα όλων των Ελλήνων που έχουν συμμετάσχει στις συνεδριάσεις της "μυστικής" λέσχης Bilderberg από το 1954 μέχρι σήμερα!

Η κατάκτηση της προεδρίας των ΗΠΑ από το Ρόλαντ Ρήγκαν, σήμανε και την ώρα των «ιδεολόγων», όπως πολύ εύστοχα είχε παρατηρήσει ο Τζών Μακ-Κλόΰ. Επηρεασμένοι από την ιδέα του Ατλαντισμού , έβλεπαν με φανερή απογοήτευση τις περισσότερες χώρες –μέλη της Συμμαχίας όχι μόνο να παίρνουν αποστάσεις , αλλά να αναρωτιόνται καθαρά με «Θόρυβο» σε τι χρησιμεύει μια Συμμαχία σαν το ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα ήταν μια χώρα «θορυβοποιός», λόγω του Κυπριακού ζητήματος αλλά και της επτάχρονης στήριξης του δικτατορικού καθεστώτος από τις ΗΠΑ και την Ατλαντική Συμμαχία. Η Ελλάδα μόλις είχε επιστρέψει στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ (Οκτώβριος 1980) και η Λέσχη Μπίλντεμπεργκ διετύπωσε την ανησυχία της, τόσο στο ΝΑΤΟ, όσο και στους ιδεολόγους της κυβέρνησης Ρήγκαν. Ο πρώτος που διεχώρησε αμέσως την θέση του, ήταν ο Στρατηγός Αλεξάντερ Χαίηγκ, όταν διατυπώθηκε η σκέψη για πραξικόπημα στην Ελλάδα, αλλά τελικά υπέκυψε ….
Η NSA συμφώνησε αμέσως, με την
επιφύλαξη αν ο μέλλων πρωθυπουργός της Ελλάδας Α. Παπανδρέου έμενε αμετακίνητος στις θέσεις του, σχετικά με το ΝΑΤΟ και ορισμένα άλλα…
Το ζήτημα έφθασε προς συζήτηση στην αίθουσα 5600, στο γραφείο του Ντέιβιντ Ροκφέλερ. Ο πρόεδρος της Τσέηζ Μανχάταν και πρόεδρος τότε της Τριμερούς Επιτροπής , στο τέλος της συζήτησης είχε κάποια διλήμματα: Ποια θα ήταν τα οφέλη από μια τέτοια «παρέμβαση»… 

* Μήπως ήταν υπερβολικό ένα πραξικόπημα, με όποια μορφή, για να αποτραπεί η έξοδος της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και από την κηδεμονία των ΗΠΑ; 
* Μήπως ήταν απαραίτητο να περίμεναν, να έβλεπαν πρώτα τις αντιδράσεις του νέου ηγέτη-"αμερικανοδημιούργητου λυτρωτή" Α. Παπανδρέου στην πράξη και να μην αρκεστούν στις προεκλογικές φανφάρες;

Ο παρευρισκόμενος Ζίγκμπνιου Μπρέζινσκυ, τον προειδοποίησε ότι ο Παπανδρέου είχε αποδειχθεί αναξιόπιστος και θα ήταν προτιμότερο να «καθυστερούσε» κάπως. Ήταν ανάγκη να κατανοήσουν όλοι στην Αθήνα, ότι Αμερικανική κηδεμονία θα συνεχιζόταν έτσι και αλλιώς... Ο Ν. Ροκφέλερ συμφώνησε τελικά παρά τις επιφυλάξεις του. Ο Μπρεζινσκυ, ο Διευθυντής της Τριμερούς, έδωσε το πράσινο φως στη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ να προχωρήσει στην εφαρμογή του σχεδίου για την επιβολή έκτακτης ανάγκης στην Ελλάδα και αλλαγή της ημερομηνίας των εκλογών…
Τελικά το πραξικόπημα απετράπη την τελευταία στιγμή, χάρη στην αποτελεσματική παρέμβαση του Τζιοβάνι Ανιέλι και υπεύθυνου της Τριμερούς για την Ευρώπη, όταν αντιλήφθηκε ότι η Λέσχη θα πραγματοποιούσε την επέμβαση και ματαίωση των εκλογών για το δικό της αποκλειστικό όφελος!
Στην αποφασιστική του παρέμβαση ο Ανιέλι , είχε σαν σύμμαχο του τον Αρμάνδο Χάμμερ, ο οποίος τηλεφώνησε προσωπικά στον Ροκφέλερ και τον παρότρυνε να σταματήσει η «κίνηση» αυτή, επειδή εκείνοι «οι επίδοξοι πραξικοπηματίες και η Λέσχη» θα μας πάνε 100 χρόνια πίσω πάλι….

Με αυτή τη φράση βέβαια, ο Χάμμερ, εννοούσε τα «σχέδια» τους της Τριμερούς θα πήγαιναν πίσω, όχι η Ελλάδα σαν χώρα φυσικά.

Αθανάσιος Στριγάς-Παγκόσμιοι Εντολοδότες.

Εν κατακλείδι.
Ο φόβος των Αμερικανών, της Μπίλντεμπεργκ και της Τριμερούς για να μην φύγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ, τους οδήγησε στην "λύση στρατιωτικού πραξικόπηματος". Ωστόσο, η σύγκρουση Τριμερούς και Μπίλντεμπεργκ ακυρώνει το πραξικόπημα...

Αυτή βέβαια η είδηση βγήκε, όχι όμως τόσο λεπτομερέστατα, όταν άνοιξαν τα περσινά αρχεία του Φόρειν Όφις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου