Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑΤΑ

Επαναφορά του θεσμού της Βασιλείας και Κοινοβουλευτική Δημοκρατία χωρίς κόμματα.
Το πολίτευμα της Ελλάδος πρέπει να βασίζεται σε δύο στηρίγματα: την Βασιλεία και το Κοινοβούλιο με κυρίαρχο τον Ελληνικό λαό. 
Όμως για να μπούμε σ΄ αυτήν την φάση της "ταχείας αναδημιουργίας" χρειάζονται οι εξής βασικότατες προϋποθέσεις: αλλαγή νοοτροπίας του λαού, τιμωρία όλων των υπευθύνων και δημοψήφισμα για το πολιτειακό.
Ας ξεκαθαριστεί ωστόσο ότι το Κοινοβούλιο αποτελεί εφεύρεση Εβραίων πλουσίων της Αγγλίας τον 17ο αιώνα μ.Χ. α) και εφαρμόστηκε στην Αγγλία με επιτυχία και εξαπλώθηκε ταχέως μετά την Γαλλική "Επανάσταση". Εμείς τασσόμαστε υπέρ του Κοινοβουλίου αλλά όχι του κυνοβουλίου. 
Η Βασιλεία πρέπει να επαναφερθεί στην Ελλάδα και τα κόμματα να καταργηθούν.  

α) Το δημοψήφισμα: Πρόκειται για μια διαδικασία άμεσης ψηφοφορίας, στην οποία το εκλογικό σώμα (το σύνολο δηλαδή των πολιτών που έχει δικαίωμα ψήφου) ψηφίζει και αποφαίνεται με ένα «ναι» ή «όχι» επί ενός συγκεκριμένου θέματος, π.χ. ως προς τη μορφή του πολιτεύματος, βασιλευόμενη ή αβασίλευτη δημοκρατία. Το ελληνικό Σύνταγμα προβλέπει δύο τύπους δημοψηφισμάτων: για «κρίσιμα εθνικά θέματα» και για «ψηφισμένα νομοσχέδια που ρυθμίζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα» (άρθρο 44 παρ. 2 Συντάγματος). Η Ελβετία είναι η χώρα, στην οποία συχνά εφαρμόζεται το δημοψήφισμα. Αυτό πρέπει να γίνει και στην Ελλάδα. Και μάλιστα πρέπει να διεξάγονται τοπικά και πανελλήνια δημοψηφίσματα 

β) Η λαϊκή νομοθετική πρωτοβουλία: είναι η δυνατότητα ορισμένου αριθμού πολιτών που ανήκουν στο εκλογικό σώμα, να υποβάλλει είτε αίτηση προς τα νομοθετικά όργανα της πολιτείας για την ψήφιση, κατάργηση ή τροποποίηση ενός νόμου, είτε να διατυπώνει πρόταση νόμου, επί της οποίας οι πολίτες καλούνται στη συνέχεια να αποφανθούν με δημοψήφισμα.
γ) H λαϊκή αρνησικυρία (veto): ο λαός μπορεί, μέσα σε ορισμένη προθεσμία από την ψήφιση ενός νόμου από τη Βουλή, να ανατρέψει την ισχύ του, δηλαδή να ματαιώσει την εφαρμογή του, όπως για παράδειγμα με τη συγκέντρωση ορισμένου αριθμού υπογραφών για θέματα σοβαρά κοινωνικά ή εθνικά και τη μεταβίβαση της εκφρασμένης αυτής βούλησης στο κοινοβούλιο.
δ) Κανένας νόμος, οδηγία, συνθήκη δεν ισχύει αυτομάτως στην Ελλάδα εάν προηγουμένως δεν αποφασίσει γι΄ αυτό ο Ελληνικός λαός με δημοψήφισμα. Κανένας νόμος, συνθήκη ή άλλο νομικό κατασκεύασμα δεν κατισχύει του Ελληνικού Συντάγματος.
Επίσης μία ομάδα που θέλει την Πολιτειακή Δημοκρατία στην Ελλάδα πρότεινε σε περίπτωση που το εκλογικό σώμα σε ποσοστό 20% συγκεντρώσει υπογραφές για ένα συγκεκριμένο θέμα τότε θα διεξάγεται δημοψήφισμα.
είναι καιρός να οικοδομήσουμε μέσα στις στάχτες της Αβασίλευτης Μνημονιακής Ελλάδος, της Προεδρευομένης Τραπεζικής δικτατορίας ένα νέο πολίτευμα. Ένα πολίτευμα που έχει δοκιμαστεί, αποδεδειγμένα καλύτερο και καταλληλότερο από την Αβασίλευτη, και έχει μεγαλώσει την Ελλάδα. Αποτελεί εγγύηση για την πρόοδο, την ανάπτυξη και την σταθερότητα της χώρας: η Βασιλευομένη Δημοκρατία. Αυτό το πολίτευμα δίνοντας του νέα δομή και καινούργιες αξίες και αντιλήψεις σ΄ ένα νέο εντελώς διαφορετικό πολιτικό και πολιτειακό σύστημα χωρίς κόμματα με εξουσία στον λαό και νέους θεσμούς θα αποτελέσει την κινητήριο δύναμη αλλαγών & μεταρρυθμίσεων, των οποίων έχει ανάγκη το Έθνος.
Οι Έλληνες πλέον θέλουμε κάτι καινούργιο αλλά και κάτι δοκιμασμένο! Ήδη μία ομάδα Ελλήνων εδώ και ενάμισυ χρόνο πρότεινε ένα μοντέλο Πολιτειακής Δημοκρατίας. Οι συγκεκριμένοι Έλληνες είναι υπέρ της Άμεσης Δημοκρατίας και της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά. Όμως στο νέο πολίτευμα αυτό πρέπει να υπάρχει και ένας εγγυητής, αυτός που θα προστατεύει την Ορθοδοξία και τον απανταχού Ελληνισμό και τηρεί απαρέγκλιτα το Σύνταγμα και τους Νόμους. Το πρόσωπο αυτό, δεν μπορεί να είναι άλλος, από έναν δοκιμασμένο Έλληνα, Έλληνα που έζησε την πικρή εξορία, έναν Βασιλιά-τελευταίο Ορθόδοξο Βασιλιά στην υφήλιο-τον Κωνσταντίνο ΙΓ΄.

Στις επόμενες αναρτήσεις θα υπάρξει ένα σχέδιο για την μορφή και την δομή του νέου πολιτεύματος που αν εφαρμοστεί στην Ελλάδα με τα κατάλληλα πρόσωπα και την κοινωνία εξυγιασμένη κατά ΧΡΙΣΤΟΝ θα έχει σίγουρη επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου