Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

10 ΕΓΓΡΑΦΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΧΑΣΜΟ

Γράφει ένας εκ των διαχειριστών του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".

Εθνικός Διχασμός.
Μία μαύρη σελίδα στην νεώτερη ιστορία της Ελλάδας που δημιούργησε ο Ελευθέριος Βενιζέλος όπως και ο ίδιος παραδέχεται μέσα στην Βουλή στις 17 Δεκεμβρίου 1929. Από τα παρακάτω έγγραφα θα δείτε πόσο "γερμανόφιλος" ήταν ο Στρατηλάτης Κωνσταντίνος ΙΒ΄, ποια η στάση του απέναντι στην Αντάντ. Σε τι προδοτικές ενέργειες προέβη ο Ελληνοεβραίος πολιτικός και ποια η στάση των ξένων Δυνάμεων.
Τα περισσότερα εξ αυτών έγγραφα τα παραθέτει ο Ελληνοαμερικανός λέκτορας ο Νίκολας Τάντζος στο βιβλίο του "Κωνσταντίνος ΙΓ΄", που (πέθανε ή δολοφονήθηκε;) σε ηλικία 35 ετών!
Επειδή μιλάμε πάντα με στοιχεία, σας παραθέτουμε μερικά:

* Τηλεγράφημα αριθ. 702-231, Αθήνα, 2-8-1914:
Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΒ΄ διαμήνυσε στον Κάιζερ Γουλιέλμο Β΄, μετά την προσπάθεια του τελευταίου να αναγκάσει τον Έλληνα Βασιλιά να γίνει σύμμαχος της Γερμανίας και των Κεντρικών Δυνάμεων, τι μπορούσε να κάνει και "πού" να βάλει τη ράβδο του.
Πιο πριν ο Στρατηλάτης σχολίασε: «Απαράδεκτο! Φαντάστηκε πως είμαι Γερμανός; Και επειδή μου προσέφερε μία στραταρχική ράβδο, πιστεύει πως μου δημιούργησε κάποια ηθική υποχρέωση απέναντί του; Αν το νομίζει, είμαι να του την επιστρέψω αμέσως... Μα, είναι τόσο ανόητος;... Εμείς είμαστε Έλληνες και πάνω απ΄ όλα βάζουμε τα συμφέροντα της Ελλάδας».

* Φόρειν Όφις 318:
«Εμείς θα πούμε στον Έλληνα Βασιλιά Κωνσταντίνο πότε να κηρύξει τον πόλεμο». Αυτή ήταν η απάντηση του Άγγλου πρωθυπουργού Λόιντ Τζορτζ στον Ελευθέριο Βενιζέλο όταν ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος προσφέρθηκε να εντάξει την Ελλάδα στην Αντάντ.

* Φόρειν Όφις 319:
Η Αγγλία απέρριψε με δικαιολογίες τις 2 προτάσεις του Βασιλέως Κωνσταντίνος για έξοδο της Ελλάδος στον πόλεμο παρά το πλευρό της Αντάντ.

* Βρετανικά Έγγραφα CAB37/136 προς τον Άγγλο λόρδο Ε. Grey, 12-10-1915:
Ο Ελευθέριος Βενιζέλος ζητά από τους Γάλλους να "απειλήσουν" τον Βασιλιά Κωνσταντίνο.

* Φόρειν Όφις 371/6096, 8-8-1920
* Πρακτικά Κοινοβουλίου, τόμος 87, κεφ. 1550, 25-11-1916:
Αναφέρουν ότι η Αγγλία κατέβαλλε στον Ελευθέριο Βενιζέλο προσωπικά 400.000 λίρες και άλλα 10.000.000 λίρες για την "κυβέρνηση" του Βενιζέλου στην Θεσ/νίκη. Επίσης ότι αγγλικά & γαλλικά στρατεύματα θα καταλάμβαναν μέρος του ελληνικού βασιλείου "προς εγκατάστασιν επαναστατικής κυβερνήσεως".

* Φόρειν Όφις 371/6917, σελίς 3, Ιούλιος 1921:
Αναφέρει ότι η Γαλλία, τον Ιούνιο του 1917, αποβίβασε στρατεύματα στην Αθήνα και εξανάγκασε τον Βασιλιά Κωνσταντίνο να παραιτηθεί υπέρ του δευτεροτόκου γιου του Αλεξάνδρου.

Φόρειν Όφις 371/6917, σελίς 3, Ιούλιος 1921:
Αναφέρει πως μετά τον θάνατο του Βασιλιά Αλεξάνδρου, ο Ελευθέριος Βενιζέλος εξέταζε το ενδεχόμενο να ανακηρύξει διάδοχο του Ελληνικού θρόνου το κυοφορούμενο παιδί του!

* Κυβερνητικά Έγγραφα Ε736, Ε. Βενιζέλος προς τον λόρδο Κέρζον, 30-11-1920:
Ο Βενιζέλος έγραψε στο λόρδο Κέρζον εκλιπαρώντας τον να παρέμβει για να ανατραπεί η εκπεφρασμένη δια δημοψηφίσματος υπέρ του Στρατηλάτη Κωνσταντίνου θέληση του Ελληνικού λαού: «Σπεύδω να προτρέψω την κυβέρνηση της Α. Μ. να παρέμβει για να αποτρέψει την επάνοδο του Κωνσταντίνου στην Ελλάδα... Μία λύση θα ήταν να σχηματίσω κυβέρνηση υπό την πλήρη προστασία της κυβέρνησης της Α.Μ. .. Ως εναλλακτική λύση έχω προτείνει... ο τέως βασιλιάς να παραιτηθεί υπέρ του Διαδόχου Γεωργίου. Αν η κυβέρνηση της Α.Μ. έχει ταυτόσημες απόψεις και το θέσει ως όρο για την παροχή σε συνεχή βάση οικονομικής βοήθειας, πιστεύω ότι η κυβέρνηση θα συμφωνήσει και εξυπηρετηθεί με τον καλύτερο τρόπο το αμοιβαίο συμφέρον μας».

* Έγγραφο αριθ. 518 της 28-10-1921 της Αρμοστείας:
Αναφέρει πως ο Βενιζέλος από το Παρίσι έστελνε πληροφορίες στους Τούρκους σχετικά με την διάταξη των ελληνικών δυνάμεων στην Μικρά Ασία, τις οποίες του τις είχε διαβιβάσει στέλεχος του ΓΕΣ που εξακολουθούσε να του είναι πιστό.

Υ.Γ.
Αφιερωμένο κυρίως στους ελαχίστους βενιζελικούς, που δυστυχώς ο "ηγέτης & εθνάρχης" του ρυπαίνει ως άγαλμα την Βουλή των Ελλήνων την οποία αρκετές φορές προσπάθησε να καταλύσει. Ρυπαίνει χιλιάδες οδούς της χώρας που έχουν το όνομά του. Ρυπαίνει και τα 50 λεπτά, το νόμισμά μας, που έχει το πρόσωπό του.

1 σχόλιο:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή