Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΙΝΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑΣ

Τη χορήγηση ελληνικής υπηκοότητας, έχοντας ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες με άκρα μυστικότητα, επιζητούν ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος, οι δύο γιοι του, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, ώστε να μπορέσουν να αποκτήσουν ταυτότητα, ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, όπως όλοι μας.
Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος κινείται για ελληνική υπηκοότηταΜόνο που κάτι τέτοιο αποδεικνύεται ότι δεν είναι καθόλου εύκολο, ειδικά αυτή την περίοδο, αφού το έγκριτο και πολύ γνωστό νομικό γραφείο της Αθήνας που έχει αναλάβει την υπόθεση συναντάει δυσκολίες στο να ολοκληρωθεί η διαδικασία με το υπουργείο Εσωτερικών.
Δυσκολίες που οφείλονται, σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίθετο που θα αναγράφεται στις ταυτότητες των μελών της τέως βασιλικής οικογένειας.
Εκτός δηλαδή από το «Παύλος», «Νικόλαος», «Κωνσταντίνος», «Άννα-Μαρία» και τα ονόματα όλων των υπολοίπων μελών της Βασιλικής οικογένειας, η ταυτότητα που θα τους χορηγηθεί θα πρέπει να περιλαμβάνει και επίθετο! Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει από το περιβάλλον τους, οι αρμόδιοι στο υπουργείο Εσωτερικών τους πρότειναν το «Γλύξμπουργκ». Τόσο ανιστόρητοι! Είναι το ίδιο επίθετο που είχε προσδώσει το 1994 η κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου όταν ακύρωσε με τον Νόμο 2215/1994 τη συμφωνία του 1992 μεταξύ της τέως βασιλικής οικογένειας και του τότε πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Ετσι, αφαίρεσε από τον Κωνσταντίνο την ιδιοκτησία του στην Ελλάδα και την ελληνική ιθαγένεια, θεωρώντας ότι η βασιλική περιουσία είχε ήδη απαλλοτριωθεί με το νομικό διάταγμα των συνταγματαρχών της χούντας.

Απαλλοτρίωση
Ο συγκεκριμένος νόμος αναγνώριζε ότι η απαλλοτρίωση της περιουσίας του Βασιλέως από τη χούντα ήταν εξ αρχής νόμιμη και διατηρήθηκε σε ισχύ και μετά το 1974, οπότε και αποκαταστάθηκε η Δημοκρατία, ενώ αποκαλούσε τον βασιλιά «Κωνσταντίνο Γλύξμπουργκ», ζητώντας παράλληλα από τα μέλη της οικογένειας να δηλώσουν ένα επίθετο στα ληξιαρχεία ως όρο για την ανάκτηση της ελληνικής ιθαγένειας. Κάτι που φυσικά δεν είχε δεχθεί ο Κωνσταντίνος τότε, αλλά ούτε και προτίθεται να δεχθεί τώρα, προτιμώντας, σύμφωνα με τις διαρροές, να αναγράφεται στην ταυτότητά του το «Κωνσταντίνος, τέως βασιλιάς των Ελλήνων». Και οι γιοι του όμως επιθυμούν να αναγράφεται το μικρό τους όνομα και η ιδιότητά τους ως πριγκίπων της Ελλάδας.
Προσθέστε σε αυτούς αδέρφια, συζύγους, νύφες και τέκνα της βασιλικής οικογένειας.

Κωλυσιεργία
Την ίδια στιγμή, επιχειρηματικοί κύκλοι προσκείμενοι στον στενό κύκλο του Βασιλέως εικάζουν ότι η κωλυσιεργία του υπουργείου Εσωτερικών γίνεται και για πολιτικούς λόγους. Μια ενδεχόμενη απόκτηση της ελληνικής υπηκοότητας από τον Κωνσταντίνο και την οικογένειά του, από την παρούσα κυβέρνηση, έστω και με το επίθετο Γλύξμπουργκ να τη συνοδεύει, θα ήταν «βούτυρο στο ψωμί» του ΣΥΡΙΖΑ, που θα αντιδρούσε αμέσως, κάνοντας λόγο για «επιστροφή βρυκολάκων». (Λες και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απολιθώματα του Στάλιν σε ευρωπαϊκή έκδοση). Το ζήτημα όμως είναι ότι αυτή τη στιγμή οι Βασιλείς, όπως και τα παιδιά τους, κυκλοφορούν στην Αθήνα με δανέζικα διαβατήρια, δεν έχουν ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και, όπως έλεγε φίλος του Νικόλαου, «είναι σαν λαθρομετανάστες στη χώρα τους».
Ειδικά ο τελευταίος, που έχει εγκατασταθεί μόνιμα στην Αθήνα από τον περασμένο Οκτώβριο μαζί με τη σύζυγό του, Τατιάνα, επιθυμεί να έχει ΑΦΜ, ώστε να μπορεί να πραγματοποιεί συναλλαγές και πληρωμές προσωπικού και ανθρώπων που εργάζονται δίπλα του.
Προς το παρόν, όλοι οι Έλληνες γαλαζοαίματοι αναμένουν τις εξελίξεις της υπόθεσης, η οποία έχει κολλήσει, παρά τις συνεχείς προσπάθειες έγκριτου δικηγορικού γραφείου των Αθηνών, που έχει αναλάβει την υπόθεση κάτω από άκρα μυστικότητα, προκειμένου να μην υπάρξουν διαρροές. Προς το παρόν, όμως, η χρήση επιθέτου μπλοκάρει τη χορήγηση της ελληνικής υπηκοότητας στα μέλη της Βασιλικής μας Οικογένειας!

Κρατούν πάντα χαμηλό προφίλ
Τόσο ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος όσο και ο Διάδοχος Παύλος αλλά και ο Πρίγκιπας Νικόλαος έχουν αποφασίσει να κρατήσουν χαμηλούς τόνους σε ό,τι έχει να κάνει με την απόκτηση ελληνικής υπηκοότητας. Δεν επιζητούν μάλιστα καμία δημοσιότητα στην υπόθεση, αποφεύγοντας ακόμη και να τη συζητούν εκτός ενός πολύ μικρού κύκλου στενότατων φίλων τους επιχειρηματιών, εφοπλιστών και εκδοτών, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, προσπαθούν να βοηθήσουν την κατάσταση με όποια επιρροή διαθέτουν.

Διασκευή από το άρθρο του κ. Διονύση Θανασούλα στα "Παραπολιτικά".

5 σχόλια:

  1. Η λυσις ειναι μια και αποδεκτη! Να παρουν το επιθετο ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ ως γνησιοι απογονοι και διαδοχοι των τελευταιων Αυτοκρατορων του Βυζαντιου. Ειναι Βασιλικο επιθετο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχω 2 ερωτησεις
    1) Η γιαγια μου παντα μου ελεγε οτι οι Ελληνες Βασιλεις εχουν το επιθετο "Χριστιανος"
    απο τον πριγκηπα Χριστιανο(Κριστιαν)της Δανιας μετεπειτα Βασιλευς Γεωργιος Α της Ελλαδος. Δεν ξερω εαν ειναι ετσι...

    2)-Η λεξη "γαλαζοαιματος" απο που προεκυψε αραγε ...

    Ευχαριστω πολυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στις ερωτήσεις σου αγαπητέ "Ανώνυμε", έχω να απαντήσω τα εξής:
      1) Η μητέρα μου, επίσης, έλεγε το ίδιο με την γιαγιά σου, αλλά υποθέτω ότι αυτό ελέγετο αυθαίρετα, ακριβώς λόγω του ονόματος του Christian της Δανίας.
      2) Γαλαζοαίματοι λέγονταν, λόγω του γεγονότος ότι δεν έκαναν εξωτερικές εργασίες όπως ο κοινός κόσμος (commoners) και έτσι το δέρμα τους ήτο λευκό με αποτέλεσμα να είναι εμφανείς οι γαλάζιες φλέβες τους.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας!

      Διαγραφή
  3. Ο Κωνσταντινος δεν ειναι πλεον βασιλιας των Ελληνων και ουτε υπηρξε ποτε αληθινος βασιλιας τον Ελληνων,παρα τοποτηρητης ξενων συμφεροντων, παντελως ασχετος με την Ελλαδα. Δεν εχει καμια σχεση με τους Παλαιολογους και ειναι σφετερισμος της ιστοριας να συνδεουν την παρουσια του με την αυτοκρατορια της Νεας Ρωμης που πλαστογραφηθηκε απο τους Δυτικους με τήν λεξη "βυζαντιο". Επισης τα παιδια του δεν εκπροσωπουν την Ελλαδα σε επιπεδο "πριγκηπα" και " πριγκηπισσας" και ουτε ειναι δικαιο να περιφερονται ανα την υφηλιο με τιτλους του τυπου "prince" "crown prince" "crown princess" κτλ. Δεν εκπροσωπουν εμας τους Ελληνες και ουτε εχουν καμια σχεση με εμας τους Ελληνες ειτε αυτο αρεσει σε καποιους ειτε δεν τους αρεσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή