Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

ΠΩΣ ΕΠΕΣΕ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Προλογίζει ένας από τους διαχειριστές του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".

Πολλοί που ακούνε το όνομα Αθανάσιος Στριγάς, το μυαλό τους τούς παραπέμπει σ΄ έναν άνθρωπο που δημιουργεί εξωπραγματικές ιστορίες με συνεχείς και ασταμάτητες παρεμβάσεις των ξένων κέντρων εξουσίας στις μικρότερες χώρες.
Ο Αθανάσιος Στριγάς είναι δημοσιογράφος, μόνιμο μέλος της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, πρώην στέλεχος του ΝΑΤΟ και συνεργάτης των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. Τίποτα απ΄ όσα έχει πει ο κ. Στριγάς δεν έχει αμφισβητηθεί με στοιχεία. Ξέρει πολλά, πάρα πολλά. Δεν σημαίνει ότι και όλα είναι αληθή αλλά οφείλουμε να ενσκήψουμε αν θέλουμε να σχηματίσουμε μία ολοκληρωμένη ιστορική άποψη.
Αυτό είναι το 2ο και τελευταίο μας άρθρο για την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη (το πρώτο ήταν αυτό: ΠΟΙΟΣ ΕΡΙΞΕ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ) με πληροφορίες αποκλειστικά από το βιβλίο του Αθ. Στριγά "Η μαύρη βίβλος των Ελλήνων πολιτικών". Αξίζει να το διαβάσουμε και να αποκτήσουμε μία σφαιρικότερη εικόνα για την μεταπολιτευτική μας ιστορία: 

«Μέχρι το 1988 αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια είχαν εγκριθεί μυστικά από τους προκατόχους της τότε κυβέρνησης, για να βοηθήσουν να ηττηθούν οι δυνάμεις του Κων/νου Μητσοτάκη, στις εκλογές για την ελληνική Βουλή (Ιούνιος 1989). Ότι μία κυβέρνηση Μητσοτάκη θα απειλούσε τα αμερικανικά συμφέροντα, ήταν κοινό μυστικό όταν ο Μπιλ Κλίντον ανέλαβε τα καθήκοντά του. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ υποστήριζε ενεργά τον Ανδρέα Παπανδρέου από χρόνια... Αν οι ΗΠΑ επρόκειτο να σταματήσουν τον Μητσοτάκη, αυτό μπορούσαν να το επιχειρήσουν μόνο με τον Α. Παπανδρέου... Αυτό ασφαλώς ενίσχυε την δυνατότητα του Α. Παπανδρέου να "εξαγοράσει" ή να ουδετεροποιεί τους στρατιωτικούς, όπως τα πρώτα χρόνια της θητείας του ως πρωθυπουργού. [...]
Το καλοκαίρι του 1991 η Επιτροπή 40 αποφάσισε ότι τίποτε άλλο δεν μπορούσε να γίνει παρά μόνο να σπρωχτεί ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης σε πρόωρες εκλογές ξαφνικά... Τον Δεκέμβριο του 1991 η αμερικανική πρεσβεία και η CIA στην Αθήνα είχαν υποβάλλει από κοινού πρόταση για εκστρατεία συστηματικής παρεμπόδισης του τότε πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη σε κάθε επίπεδο πολιτικής... Εγκρίθηκε ποσό 17,5 εκατομμυρίων δολαρίων για προετοιμασία αφισών, προκηρύξεων και διαφημίσεων εναντίον του. Η Ατλαντική Συμμαχία γνώριζε και επικροτούσε τις κινήσεις αυτές. Η Επιτροπή 40 κατέληξε (Απρίλιος 1993) στην απόφαση να φθείρουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη, να αποσπάσουν τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Αντώνη Σαμαρά και μερικούς βουλευτές για την δημιουργία κόμματος αντιπάλου στην ΝΔ, προώθηση των θέσεων Παπανδρέου και νίκη του ΠΑΣΟΚ».

Πηγή
"Η μαύρη βίβλος των Ελλήνων πολιτικών", Αθανασίου Στριγά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου