Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ 13ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1967

Προεπισκόπηση
Το βασιλικό κίνημα της 13ης Δεκεμβρίου 1967 υπήρξε ένα καθοριστικό σημείο στην πορεία του απριλιανού καθεστώτος. Ήταν η προσπάθεια ενός Βασιλιά να αποκαταστήσει την συνταγματική τάξη στην χώρα του και την πειθαρχία στον Στρατό, να θέσει νέα πολιτικά και πολιτειακά θεμέλια και να βελτιώσει την θέση της Ελλάδος στις δυτικές συμμαχίες.
Οι κινηματίες της 21ης Απριλίου 1967 από την πρώτη στιγμή ανησυχούσαν για την αντίδραση του Βασιλιά Κωνσταντίνου ΙΓ΄, παρά το γεγονός ότι αρχικώς επήλθε συμβιβασμός στον σχηματισμό της κυβέρνησης Κόλλια. Και ορθώς ανησυχούσαν διότι στο περιβάλλον του Βασιλέως αναπτύχθηκε  αμέσως τάση ανατροπής του στρατιωτικού καθεστώτος. Ο Βασιλεύς περνούσε μεγάλο μέρος του χρόνου του στο Τατόι, υπό καθεστώς διαρκούς παρακολούθησης των ενεργειών του από όργανα του καθεστώτος. Ο Κωνσταντίνος είχε άλλα σχέδια στο μυαλό του για την Πατρίδα του και τον λαό του. Και αυτά θέλησε να εφαρμόσει δια του επιχειρουμένου αντικινήματός του κατά του στρατιωτικού καθεστώτος στις 13 Δεκεμβρίου 1967...
Τα άρθρα αυτής της εβδομάδας θα αναφερθούν σ΄ αυτό το ιστορικό. γεγονός. Θα προσπαθήσουμε, πάντα με στοιχεία, να καταρρίψουμε μύθους. Να καταρρίψουμε τον κομμουνιστικό μύθο ότι το αντικίνημα του Κωνσταντίνου ήταν οπερετικό. Να καταρρίψουμε τον 21απριλιανό μύθο ότι ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος "συνδιοργάνωσε" με τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο και τον Κων/νο Καραμανλή τα Νοεμβριανά της Κύπρου το 1967 (γεγονότα Κοφίνου). Να ανακαλύψουμε τους πραγματικούς σκοπούς του Βασιλέως Κωνσταντίνου για το πολιτικό μέλλον της Ελλάδος. Να φέρουμε στο φως νέα στοιχεία, άγνωστα σε πολλούς. Να μάθουμε γνήσια και μη συμβατική ιστορία.
Όταν μελετάς και γράφεις ιστορία οφείλεις να είσαι αντικειμενικός. Η ιστορία δεν έχει ανάγκη φιλοβασιλικές, μαρξιστικές, φιλελεύθερες, καπιταλιστικές γραφίδες, αλλά ανθρώπους που υπηρετούν την αλήθεια!
Πιστό σ΄ αυτήν την παρακαταθήκη, το "Δημοκρατικό Εθνικό Ρεύμα" αφιερώνει την εβδομάδα από τις 20 Οκτωβρίου έως τις 26 Οκτωβρίου στο βασιλικό αντικίνημα της 13ης Δεκεμβρίου 1967.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου