Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ & ΒΙΑΙΟΤΗΤΕΣ ΑΛΒΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ

Προκλητική επίθεση δέχθηκε ο ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου στην Δερόπολη χωρίς λόγο και αιτία. Το βράδυ της 14ης Οκτωβρίου όλοι οι Αλβανοί μετά τα επεισόδια στον αγώνα ανάμεσα στην εθνική ομάδα της χώρας τους με την Σερβία στο Βελιγράδι, για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου 2016 απέδειξαν τον «Ευρωπαϊκό πολιτισμό» τους και τον σωβινισμό τους.
Συγκεκριμένα κάτοικοι του χωριού Λαζαράτι, φημισμένου για την παράγωγη χασισοφυτείας δημιουργώντας ένα κομβόι αυτοκινήτων, εισέβαλαν στο χωριό Δερβιτσάνη της Κάτω Δερόπολης της Ελληνικής Μειονότητας φωνάζοντας συνθήματα όπως: «θα σας κάψουμε Χριστιανοί!» θυμίζοντας μας το 1955 τι είχε γίνει στην Κωνσταντινούπολη, συνθήματα κατά της Ελλάδος και του Ελληνισμού.
Δυστυχώς όμως οι Αλβανοί δεν αρκέστηκαν μόνο στα συνθήματα αλλά επιτέθηκαν και τραυμάτισαν κατοίκους του χωριού και για αρκετή ώρα περιφέρονταν με τα αυτοκίνητα τους στους δρόμους του χωριού, εκφοβίζοντας τους κατοίκους όπου εκείνη την ώρα είχαν πιαστεί στον ύπνο και μη έχοντας πολλές επιλογές να αντιδράσουν.
Σύμφωνα με πληροφορίες ακούστηκαν και πυροβολισμοί που προέρχονταν από κατοίκους της Δερβιτσάνης και ρίχτηκαν στο αέρα για εκφοβισμό κατά των Αλβανών. Ενώ κάποιοι κάτοικοι έτρεξαν στην Εκκλησία του χωριού χτυπώντας τις καμπάνες ώστε να συγκεντρωθούν και να απαντήσουν στην προκλητική «επέλαση» των Αλβανών.

Διασκευή του κειμένου του κ. Φώτη Φράγκου για το "himara.gr"

Σχόλιο ΔΕΡ
Η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου σιώπησε. Αφήνει στο έλεος των τσάμηδων και των αλβανών σωβινιστών τον αλύτρωτο Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου. Όμως το "Δημοκρατικό Εθνικό Ρεύμα" προτείνει λύσεις:
* Διάβημα προς την Αλβανία με το οποίο θα τονίζεται πως πρέπει να συμμορφωθεί με τους διεθνείς κανόνες και να προστατεύει τις μειονότητες.
Ειδάλλως, αν συνεχιστούν οι προκλήσεις και οι ονειρικές φαντασίες τους για προσάρτηση Νοτίου Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας και Κέρκυρας στην αλβανική επικράτεια:
* Διακοπή διπλωματικών σχέσεων και απέλαση όλων των εν Ελλάδι Αλβανών. με ταυτόχρονα δυναμικότερη προστασία του επί χιλιετιών εδάφους της Βορείου Ηπείρου και των εκεί Ελλήνων αλυτρώτων αδελφών μας. 
Αλλά ποια κυβέρνηση με εθνικό σθένος και θάρρος μπορεί να τα κάνει;;;

Φωτογραφίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου