Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΤΟ 26,6% Η ΑΝΕΡΓΙΑ


Προλογίζει ένας από τους διαχειριστές του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".

Υπάρχουν δυστυχώς κάποιοι Έλληνες που πιστεύουν ότι στην χώρα γίνονται τομές και μεταρρυθμίσεις και μπαίνει επιτέλους μία τάξη στο κράτος. Εμείς, όμως, δεν πιστεύουμε την επικοινωνιακή πολιτική της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Το "Δημοκρατικό Εθνικό Ρεύμα" θεωρεί πως η συγκυβέρνηση έχει χρέος να παραιτηθεί και να παραδώσει την διακυβέρνηση της χώρας σ΄ ένα ευέλικτο μικρό πατριωτικό σχήμα. που θα πάει κόντρα στην εθνική υποτέλεια και εξευτελισμό που μας υποβάλλουν οι Σύμμαχοί μας, θα λάβει φιλολαϊκά μέτρα για την τόνωση της πραγματικής οικονομίας και θα στείλει την τρόικα και το ΔΝΤ στον αγύριστο!
Η ανεργία το β΄ τρίμηνο του 2014 μειώθηκε κατά 1,2% σε σχέση με το α΄ τρίμηνο του 2014. Όχι επειδή αυτό το 1,2% αποκαταστάθηκε επαγγελματικά αλλά επειδή επέλεξε να φύγει από την χώρα και να αναζητήσει ένα καλύτερο μέλλον στο εξωτερικό. Παράλληλα, όμως, πληθαίνουν και οι λαθρομετανάστες. Φεύγουν Έλληνες και πληθαίνουν οι ξένοι. Ας μην επεκταθούμε καλύτερα. Διαβάστε το παρακάτω άρθρο από το "Ξυπνήστε ρε" για την ανεργία:

Στο 26,6% η ανεργία το β’ τρίμηνο του 2014, έναντι 27,8% του προηγούμενου τριμήνου και 27,3% του αντίστοιχου τριμήνου 2013, σύμφωνα με τα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία της 
ΕΛΣΤΑΤ. Aυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το συντριπτικό ποσοστό των μακροχρόνια ανέργων που δείνει ότι όποιος χάσει την δουλειά του δεν την ξαναβρίσκει.
Σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία, κατά την εξεταζόμενη περίοδο ο αριθμός των απασχολούμενων ανήλθε σε 3.539.085 άτομα και των ανέργων σε 1.280.101.
Η απασχόληση αυξήθηκε κατά 1,6% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 0,1% σε σχέση με το Α΄ Τρίμηνο του 2014. Ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 4,6% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 3,6% σε σχέση με το β΄ Τρίμηνο του 2013.
Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στους νέους ηλικίας 15-24 ετών διαμορφούμενο στο 52% την εξεταζόμενη περίοδο έναντι 59,2% το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο, ενώ στις νέες γυναίκες φθάνει στο 57,5%.
Από το σύνολο των ανέργων που αναζητούν μισθωτή απασχόληση, το 21,4% αναζητά αποκλειστικά πλήρη απασχόληση, ενώ το 72,7% αναζητά πλήρη αλλά στην ανάγκη είναι διατεθειμένο να εργαστεί και με μερική απασχόληση. Τέλος, το 5,9% είτε αναζητά μερική απασχόληση είτε δεν ενδιαφέρεται αν θα βρει μερική ή πλήρη απασχόληση.
Ένα ποσοστό ανέργων (4,6%) απέρριψε, κατά τη διάρκεια του β’ τριμήνου του 2014, κάποια πρόταση ανάληψης εργασίας για διάφορους λόγους, κυρίως επειδή:
α) δεν εξυπηρετούσε ο τόπος εργασίας (27,9%),
β) δεν ήταν ικανοποιητικές οι αποδοχές (24,5%).
γ) δεν εξυπηρετούσε το ωράριο (21,1%),
Το ποσοστό των «νέων ανέργων», δηλαδή των ανέργων που δεν έχουν εργαστεί ποτέ στο παρελθόν, ανέρχεται στο 22,8% του συνόλου των ανέργων ενώ οι μακροχρόνια άνεργοι (αυτοί που αναζητούν από 12 μήνες και άνω εργασία, ανεξάρτητα αν είναι «νέοι» ή «παλαιοί» άνεργοι), αποτελούν αντίστοιχα το 74,4%.
Το ποσοστό ανεργίας των ατόμων με ξένη υπηκοότητα, είναι μεγαλύτερο από το αντίστοιχο των Ελλήνων υπηκόων (33% έναντι 26,0%). Επίσης, το 73,6% των ξένων υπηκόων είναι οικονομικά ενεργό, ποσοστό σημαντικά υψηλότερο από το αντίστοιχο των Ελλήνων το οποίο είναι 50,5%.
Σε επίπεδο Περιφέρειας το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στη Δυτική Ελλάδα με 29,9% και στην Κεντρική Μακεδονία με 29,4%. Στον αντίποδα, το μικρότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στο Νότιο Αιγαίο με 17,9% και στις Ιόνιες Νήσους με 21,1%

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου