Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

ΒΑΣΙΛΕΙΑ = ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΠΡΟΟΔΟΣ & ΕΝΟΤΗΤΑ

Γράφουν ένας εκ των διαχειριστών του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος" & ο "Μαρμαρωμένος Βασιλιάς".

Είναι διαπιστωμένο και ευρέως γνωστό ότι κράτη με Βασιλευομένη Δημοκρατία παρουσιάζουν την μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη και τεχνολογική και βιομηχανική πρόοδο. Έχουν λιγότερο πληγεί από την οικονομική κρίση και διατηρούν υψηλό το φρόνημα της εθνικής αξιοπρέπειας.
Η Ελλάδα, η χώρα που γέννησε τον θεσμό της Βασιλείας από τα μυκηναϊκά και μινωικά χρόνια, είναι αδύνατον να διακυβερνάται από έναν ξενόφερτο (Γαλλικό-Αμερικάνικο) θεσμό: την Προεδρία της Δημοκρατίας!
Ο βασιλικός θεσμός αποβλέπει στο συμφέρον της ολότητος, όχι στα συμφέροντα ολίγων ή μίας τάξης, εξυπηρετώντας έτσι το κοινόν συμφέρον δηλαδή το γενικό καλό. Ο Βασιλεύς ίσταται πέραν και μακράν κομμάτων αποτελώντας έτσι φυσικό κέντρο ενώσεως του λαού. Συνεπώς δεν μπορούν πολιτικά ή οικονομικά συμφέροντα και κίνητρα να τον κατευθύνουν, να τον διατάσσουν, να τον ελέγχουν γιατί δεν εξαρτάται απ΄ αυτά. Δεν πέφτει θύμα ψηφοθηριών και υποσχέσεων για να επανεκλεγεί, όπως γίνεται με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας! Ο Βασιλεύς δεν ανήκει σε κόμμα, επομένως ο λαός μπορεί να τον εμπιστεύεται ως ρυθμιστή μεταξύ των κομμάτων.

Ας δούμε κάποια παραδείγματα προσφοράς του βασιλικού θεσμού στις χώρες στις οποίες υπάρχει:
α) Στην Ισπανία, όταν επιχείρησε η σοσιαλιστική κυβέρνηση Θαπατέρο να φέρει το ΔΝΤ, συνάντησε την κατηγορηματική άρνηση του Βασιλέως Χουάν Κάρλος (Βασιλοπάτορος πλέον). Και ξαφνικά, εμφανίστηκαν άρθρα του κίτρινου τύπου που κατηγορούσαν τον Ισπανό Βασιλέα για ερωτικά σκάνδαλα και συζυγική απιστία και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας για οικονομικές ατασθαλίες. Χτυπήματα για την πόρτα που έδωσε στο ΔΝΤ! Τελικώς, το ΔΝΤ κατάφερε να εισβάλλει στην Ισπανία και την οικονομία της αλλά φέτος τον Ιανουάριο απεμπλάκη από τα καταστροφικά και ληστρικά του δίχτυα.
β) Γνωρίζετε ότι ο Βασιλικός Οίκος του Λιχτενστάιν μετέτρεψε, με επιτυχημένες πολιτικές κινήσεις, το μικρό αυτό κρατίδιο σε «χώρο οικονομικής δραστηριότητας» (Standort) με οφέλη για τους κατοίκους του;; Ο Βασιλεύς του Λιχτεστάιν Χανς Άνταμ Β΄, με πληθυσμό μόνο 5.000 κάτοικοι, σε επιστολή του στην Γερμανίδα Καγκελάριο Α. Δ. Μέρκελ χαρακτήρισε την συμπεριφορά της Γερμανίας ως "Δ΄ Ράιχ"!!! Και η Ελλάδα των 10 εκατομμυρίων που γέννησε τις τέχνες, την φιλοσοφία και τον ανθρώπινο πολιτισμό προσκυνεί δουλικά και ικανοποιεί όλες τις ταπεινωτικές για μας και τοκογλυφικές απαιτήσεις της!
γ) Γνωρίζετε ότι ο Βασιλικός Οίκος του Λουξεμβούργου πέτυχε το Μεγάλο Δουκάτο (το οποίο δεν είναι παραπάνω σε έκταση από έναν Νομό της Ελλάδας!) να κατοικείται από τους πιο πλούσιους κατοίκους στην Ευρώπη;;;;;
δ) Ο βασιλικός θεσμός στο Βέλγιο έχει καταφέρει να ενώσει τους 2 αντιπάλους: τους Φλαμανδούς και τους Βαλλώνους. Σε περίπτωση αβασιλεύτου δημοκρατίας θα είχε ξεσπάσει εμφύλια διαμάχη με οδυνηρά αποτελέσματα. Σχεδόν επί 1 χρόνο, το Βέλγιο δεν είχε κυβέρνηση (2010-11). Αυτός που το συγκράτησε και το ένωσε ήταν ο Βασιλιάς της Αλβέρτος Β΄.
ε) Η Σουηδία ήταν πρότυπο επαγγελματικής αποκατάστασης των πολιτών της μέχρι το 2010.

Και για τον σεβασμό που έχουν οι Βαλκανικές χώρες στο θεσμό της βασιλείας:
* Το 2004, επί πρωθυπουργίας, Βόισλαβ Κοστούνιτσα, το Στέμμα τοποθετήθηκε και πάλι ως εθνικό έμβλημα στην σημαία της Σερβίας, καθώς και στην έδρα του Υπουργικού Συμβουλίου της χώρας. Το ίδιο ακριβώς έκανε και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, σε συμφωνία με το Βουλγαρικό κοινοβούλιο το 2000. Τόσο οι λέοντες, όσο και το στέμμα αποτελούν τον θυρεό και εθνόσημο της Βουλγαρίας.

Επίλογος ΔΕΡ
Αν η Ελλάδα ήταν ένα σταθερό κράτος, δεν θα κινδύνευε ο βασιλικός θεσμός. Θα παγιωνόταν και ταυτόχρονα θα ευημερούσαν και οι πολίτες της!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου