Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ: «Η ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ»!

H «Μεγάλη Αλβανία», την οποία  οραματίζονται οι γείτονες μας, επανέρχεται στο προσκήνιο, με ύπουλο τρόπο, που όμως «φωτογραφίζει» καθαρά τις επεκτατικές τους διαθέσεις.
Τα επίσημα σχολικά βιβλία της όμορης χώρας βρίθουν αλυτρωτικών αναφορών και χαρακτηρισμών περί εδαφών μέσα στην Ελλάδα που δήθεν τους… ανήκουν!!!
Τα όσα γράφονται σε αυτά τα βιβλία είναι πραγματικά ανήκουστα! Η νέα γενιά Αλβανών μαθαίνει, μεταξύ άλλων, πως… έχει ίδιο DΝΑ με τον βασιλιά Πύρρο της Ηπείρου και την Ολυμπιάδα, μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου! Και ότι «η Βορειοδυτική Ελλάδα, από τη Φλώρινα έως την Πρέβεζα, είναι αλβανικό εθνικό έδαφος στο οποίο «αιμοσταγείς» Έλληνες πραγματοποίησαν «εθνοκάθαρση» στους Τσάμηδες που πλειοψηφούσαν στα χώματα αυτά»!
Συγκεκριμένα, όσον αφορά τη χώρα μας, στο κεφάλαιο «Οι αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα», αναφέρονται τα εξής: «Είναι αλβανικές περιοχές που αδίκως προσαρτήθηκαν στο ελληνικό κράτος το 1913 από το Συμβούλιο των Πρεσβευτών. Οι ιστορικές εξελίξεις, οι μαζικές βίαιες μετακινήσεις των αυτοχθόνων αλβανικών πληθυσμών και η έλλειψη επίσημων στοιχείων δυσκολεύουν των προσδιορισμό των αλβανικών περιοχών στην Ελλάδα και κυρίως των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων των συγκεκριμένων περιοχών. Αυτές οι περιοχές βρίσκονται στη Βορειοδυτική Ελλάδα, νότια της «Μακεδονίας» και νοτιοανατολικά της Αλβανίας μέχρι τον κόλπο της Άρτας και αποτελείται από τις περιοχές Τσαμουριά, Φλώρινα, κ.λπ.».
Όπως αποκαλύπτει το pentapostagma.gr, ο χάρτης με τη «Μεγάλη Αλβανία» και τις όμορες «αλβανικές περιοχές» κοσμεί το εξώφυλλο τόσο του βιβλίου, όσο και του τετραδίου ασκήσεων των μαθητών, που καλούνται, για παράδειγμα, να ζωγραφίσουν τις περιοχές της Ελλάδας όπου ζουν… Αλβανοί ή να απαντήσουν στα ερωτήματα: «Ποιες είναι οι αλβανικές περιοχές της Ελλάδας;» ή «Αναφέρετε τις εκδιώξεις που υπέστησαν οι Αλβανοί από τις ελληνικές αρχές».
Για την ελληνική μειονότητα της Αλβανίας, βέβαια, όπως είναι φυσικό, ούτε λόγος…
Να θυμίσουμε ότι επί υπουργίας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, η ομόλογός του, υπουργός Παιδείας, Λιντίτα Νικόλα, είχε συμφωνήσει να απαλειφθούν όλοι οι χαρακτηρισμοί από τα σχολικά βιβλία. Όμως, απ’ ό,τι φαίνεται, κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ στην πράξη.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι όλα αυτά τα σχολικά βιβλία τυπώθηκαν φέτος με την έγκριση του αλβανικού υπουργείου Παιδείας. Την ίδια ώρα, μάλιστα, που η αλβανική κυβέρνηση ζητά τη στήριξη της Ελλάδας για να ανοίξουν οι πόρτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Ελλάδα βέβαια το πράττει, χωρίς να θέσει κανένα απολύτως όρο για όλα αυτά τα ανιστόρητα αίσχη που διαδίδονται εις βάρος μας…

Το διαβάσαμε από το:  
http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2014/09/blog-post_6519.html#ixzz3ERCLALCz

1 σχόλιο: