Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ ΑΝΝΑΣ-ΜΑΡΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΕ

Γράφει ο κ. Ανδρέας Μέγκος στο "The Royal Chronicles".

Κατά την διάρκεια της βραδιάς στη δεξίωση που δόθηκε στο Ν.Ο.Ε., οι βασιλείς Κωνσταντίνος και Άννα-Μαρία με ιδιαίτερη συγκίνηση μίλησαν για την κοινή τους πορεία.

Ακολουθούν παρακάτω οι λόγοι του βασιλικού ζεύγους:

Βασίλισσα Άννα Μαρία:

«..Είναι πραγματικά απίστευτο το πώς πέρασαν 50 χρόνια από την υπέροχη εκείνη ημέρα στην Αθήνα. Θυμάμαι πολύ καλά να μπαίνω στην είσοδο της Μητρόπολης συνοδευόμενη από τον πατέρα μου.
Ήμουν τόσο υπερήφανη που θα γινόμουν γυναίκα σου. Ήμουν τόσο υπερήφανη που θα γινόμουν Ελληνίδα και τόσο ασυγκράτητα ευτυχισμένη.
Έχουμε διανύσει μακρύ δρόμο μαζί από την ημέρα εκείνη. Έχουμε βιώσει απίστευτη χαρά.
Έχουμε περάσει από δύσκολες στιγμές αλλά και από πολύ όμορφες. Και πάντοτε, μπορούσαμε να βασιστούμε ο ένας στον άλλον!
Βρίσκαμε δύναμη ο ένας στον άλλον. Ενθαρρύναμε και υποστηρίζαμε ο ένας τον άλλον.
Είχαμε την ευλογία να κάνουμε πέντε υπέροχα παιδιά. Εσείς, με την σειρά σας, μας δώσατε εννέα εγγόνια –και ίσως κάποια ακόμα;
Η ευτυχία που μας δώσατε είναι απερίγραπτη. Εμείς σας προσέχαμε και αγωνιούσαμε για εσάς όταν ήσασταν μικρά. Τώρα, οι ρόλοι αλλάζουν. Εσείς προσέχετε τον Πατέρα σας και εμένα και μας βοηθάτε. Βέβαια, εμείς ακόμα ανησυχούμε για εσάς!
Μας ενθαρρύνατε να ξαναξεκινήσουμε την ζωή μας στην παραδεισένια αυτή χώρα. Είναι πράγματι η ομορφότερη χώρα στον κόσμο. Επιστρέψαμε σπίτι μας μετά από τόσα χρόνια, όπως πάντα πιστεύαμε ότι θα κάναμε.
Και είμαστε τόσο ευτυχείς..»

Σχόλιο ΔΕΡ
Αυτά τα λόγια, και του Βασιλέως και της Βασιλίσσης, προκαλούν συγκίνηση στον κάθε Έλληνα και στην κάθε Ελληνίδα. Τα λόγια είναι λίγα μπροστά στο μεγαλείο των άνωθεν λόγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου