Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΟΥΚΙΔΙΔΗ

Γράφει ένας από τους διαχειριστές του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".

Προεπισκόπηση40 χρόνια αβασίλευτης μεταπολίτευσης ήταν αρκετά για να ξεριζωθεί η Παιδεία και να αντικατασταθεί μόνο από την εκπαίδευση προσαρμοσμένη και αυτή στα αριστερά ιδεολογήματα. Ελάχιστοι Έλληνες και Ελληνίδες θα γνωρίζουν τον Θουκυδίδη, τον μέγιστο των ιστορικών όλων των εποχών. Όσοι τον γνωρίζουμε ας τον θυμηθούμε και όσοι δεν τον ξέρουν ας τον διαβάσουν.
Ο Θουκυδίδης έζησε 24 αιώνες πριν (460-398 π.Χ.). Όμως σήμερα ο λόγος του είναι επίκαιρος. Διαβάστε προσεκτικά ποιος είναι ο ορισμός που δίνει στον "Προδότη":
«Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων επί των οποίων άρχει».
Συγκλονιστικό απόσπασμα από ένα κομμάτι από τους τόμους του Θουκυδίδη για τον Πελοποννησιακό πόλεμο. Ένα απόσπασμα που ανταποκρίνεται πλήρως στην σημερινή ελληνική πραγματικότητα.
Οι τελευταίες κυβερνήσεις προέβησαν στην βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του Ελληνικού λαού; Τουναντίον, ο Έλληνας δέχεται πάντοθεν επίθεση: Πρώτα, στην νεαρή ηλικία τού στερούν την Παιδεία, άρα δεν έχει οπλιστεί με τα κατάλληλα εφόδια. Έπειτα, αφού ενηλικιωθεί δεν μπορεί να αποκτήσει εργασία πλέον, εάν έχει εργασία όμως η κυβέρνηση θα του κόψει το μισθό. Έτσι δεν μπορεί να εκπληρώσει κάποιες ανάγκες. Εάν έχει σπίτι θα του το πάρει η Ελληνική κυβέρνηση δια του ΕΝΦΙΑ, του πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας ή οι τράπεζες δια του κόλπου των δανείων και των τόκωνΠλήττεται επίσης ο θεμελιώδης θεσμός της οικογένειας παντοιοτρόπως. 
Άρα, οι σημερινοί κυβερνώντες, κατά τον Θουκυδίδη, είναι προδότες! Και μας εκφράζει απόλυτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου