Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΣΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ & ΤΗΝ ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ

Στην Μητρόπολη Αθηνών βρέθηκε σήμερα το πρωί το πρώην βασιλικό ζεύγος της Ελλάδας, Κωνσταντίνος και Άννα-Μαρία, με αφορμή την συμπλήρωση των 50 χρόνων από τον γάμο τους. Παρά το γεγονός ότι η Μητρόπολη Αθηνών είναι γεμάτη σκαλωσιές, καθώς εδώ και καιρό γίνονται εργασίες αναστήλωσης, οι Βασιλείς μας επέλεξαν να «επιστρέψουν» στον ιερό χώρο όπου πριν από 50 χρόνια νυμφεύτηκαν, σε μια τελετή που έμεινε στην ιστορία.
Τελέστηκε ειδική δέηση εψάλη χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερώνυμου και διαβάστηκε εκκλησιαστική ευχή για υγεία και μακροημέρευση ενώ έψαλλε και βυζαντινή χορωδία.
ΠροεπισκόπησηΓια την τελετή, βγήκαν από το υπόγειο της Μητρόπολης οι δυο θρόνοι που είχαν χρησιμοποιηθεί για το γάμο του Κωνσταντίνου και της Άννας Μαρίας, πάνω στους οποίους είναι σκαλισμένο το στέμμα με την ελληνική σημαία. Πίσω τους κάθισαν τα παιδιά τους. Ακριβώς απέναντι από τους δυο θρόνους είχε καθαριστεί και τοποθετηθεί Τράπεζα.
Αμέσως μετά το τέλος της τελετής, το ζευγάρι δέχτηκε ευχές από τους ιερείς και τους λιγοστούς πιστούς που βρίσκονταν στο Ναό, ξεναγήθηκαν στα λιγοστά κειμήλια που βρίσκονται ακόμη εκεί και αμέσως μετά βγήκαν έξω, όπου ο Κωνσταντίνος είχε συνομιλία με τουρίστες και περαστικούς!

Διασκευή από την "Pelop.gr" και "Espresso".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου