Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΟΡΚΟΥ

Γράφει ένας από τους διαχειριστές του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".

«Μὴ ὀμνύετε μήτε τὸν οὐρανὸν μήτε τὴν γῆν μήτε ἄλλον τινὰ ὅρκον· ἤτω δὲ ὑμῶν τὸ ναὶ ναί, καὶ τὸ οὒ οὔ, ἵνα μὴ εἰς ὑπόκρισιν πέσητε» (Ιακ.ε’ 12). Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν αποδέχονται πάσης μορφής όρκου. Το ναι μας να είναι πραγματικό ΝΑΙ και το όχι μας πραγματικό ΟΧΙ.
Ο θρησκευτικός όρκος καθιερώθηκε με την σύσταση του Ελληνικού κράτους (1830) και καθιερώθηκε με την λογική ότι ορκιζόμενος στο όνομα του Τριαδικού μας Θεού και άπτοντας το Ιερό Ευαγγέλιο θα δεσμεύεσαι να κάνεις ότι το συμφερότερο προς την Πατρίδα και τον λαό και ότι πιο ευάρεστο στον Θεό και το θέλημα Του. Υπ΄ αυτήν την λογική, είναι ΣΩΣΤΟ!
Όμως έχουν εμφανιστεί διάφοροι ψευτοκουλτουριάρηδες άθεοι και αριστεροί που ζητούν την κατάργηση του θρησκευτικού όρκου και την απουσία της Εκκλησίας από κάθε γεγονός. Να μην γίνεται αγιασμός, να αφαιρεθούν οι εικόνες από τα σχολεία και τις αίθουσες των Δικαστηρίων κλπ.
Ο θρησκευτικός όρκος πρέπει να παραμείνει και να επανατοποθετηθεί σε μία άλλη βάση. Είναι αδύνατον και ΑΜΑΡΤΙΑ οι ορκιζόμενοι μετά τον όρκο να υπηρετούν την τσέπη τους και τα βιβλιάριά τους. Ασεβούν απέναντι στον Θεό!

- Παραμονή του θρησκευτικού όρκου αλλά επανατοποθέτησή του σε μία άλλη βάση και λογική!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου