Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΙ ΒΑΣΙΛΟΦΡΟΝΕΣ ΤΟΥ FACEBOOK & TOY ΚΑΝΑΠΕ

Γράφει ο δημοσιογράφος κ. Μάρκος Τσάκας.

Το μακρινό 1995, περίπου 2.000 Έλληνες βρέθηκαν στο Λονδίνο, για να παραβρεθούν στο γάμο του διαδόχου Παύλου. Το 1999, αρκετές εκατοντάδες πήγαν και στο γάμο της πριγκίπισσας Αλεξίας. Το επόμενο χρόνο, το 2000, χωρίς να υπάρχει ακόμη το facebook και το ίντερνετ να μην είναι τόσο διαδεδομένο, μαζευτήκαμε στο Τατόι για το ετήσιο μνημόσυνο που διοργάνωναν ακόμη τότε οι βασιλικές οργανώσεις, πάνω από 1.000 άτομα, σε μια άνευ προηγουμένου κινητοποίηση. Και το 2010, στο γάμο του πρίγκιπα Νικόλαου με την Τατιάνα Μπλάτνικ, αρκετός κόσμος βρέθηκε στις Σπέτσες, αλλά τότε ευνοούσε και η περίοδος του καλοκαιριού. Και ύστερα….ήρθε το facebook.
Τον τελευταίο καιρό, δεκάδες ομάδες βασιλοφρόνων έχουν ξεπηδήσει στο χώρο του διαδικτύου, και ειδικότερα στο facebook. Συνήθως οι ομάδες αυτές φτιάχνονται όμως από άτομα που απλώς θέλουν να αυτοπροβληθούν, και ελάχιστα στην πράξη ενδιαφέρονται για τον σκοπό για τον οποίο υποτίθεται ότι φτιάχνουν τις ομάδες αυτές. Γιατί το λέω αυτό;
Διότι, ουδείς από αυτούς, ή για να είμαι δίκαιος, ελάχιστοι από αυτούς εμφανίζονται δημοσίως, για να υποστηρίξουν ή να εκδηλώσουν την αγάπη τους στον βασιλιά. Παράδειγμα πρώτο: Τον περασμένο Μάρτιο έγινε το μνημόσυνο για τα 50 χρόνια από το θάνατο του βασιλέως Παύλου και η προβολή σχετικού ντοκυμαντέρ. Παρά την έκκληση που έκανα σε διάφορες σελίδες «βασιλοφρόνων» στο facebook, ουδείς από αυτούς άφησε την ασφάλεια και την θαλπωρή του σπιτιού του, για να πάει στη Γεννάδιο Σχολή, όπου προβαλλόταν το ντοκυμαντέρ, να χειροκροτήσει τους βασιλείς. Για το Τατόι, δεν το συζητώ καν, για τους περισσότερους από τους βασιλόφρονες του facebook, φαντάζει ακόμη ως κάτι το…εξωτικό, που δεν έχουν επισκεφτεί ποτέ, κι ας ήταν πάντοτε προσβάσιμο στους πάντες, ακόμη κι όταν ήταν στην ιδιοκτησία του βασιλέως. Άλλωστε χαρακτηριστικό περιστατικό φαιδρότητας είναι η δήθεν διοργάνωση Μνημοσύνου, πριν 3 περίπου χρόνια, από Έλληνα της Αυστραλίας, που αποδείχθηκε απλά αποκύημα της φαντασίας του.
Κατά τις δύο δεξιώσεις για τον Χρυσό Ιωβηλαίο, τα ίδια. Ενώ ήταν ήδη γνωστό ότι θα γίνουν εκδηλώσεις στο Μουσείο της Ακρόπολης και στον Ναυτικό Όμιλο, δεν σηκώθηκε κανείς από τους διαφόρους….»ηρακλείς» του στέμματος από τον καναπέ του, να κατέβει στην Αθήνα ή στο Μικρολίμανο. Όχι για να φωνάξει, ή να συμπεριφερθεί κατά τον γνωστό γραφικό τρόπο που οι περισσότεροι εκφράζονται, αλλά να πει βρε παιδί μου ένα «Χρόνια Πολλά» στους βασιλείς, να τους σφίξει το χέρι, να δείξει ότι ο κόσμος είναι εδώ. Τόσο δύσκολο ήταν; Προφανώς, σίγουρα πάντως είναι πιο εύκολο να φτιάχνουν διάφορες ανούσιες ομάδες «φίλων» στο facebook, παρά να δείξουν με τη φυσική τους παρουσία την αγάπη τους στους βασιλείς. Ξέρω ότι ίσως ακούγομαι σκληρός ή υπερόπτης με αυτά που λέω, αλλά πρέπει κάποια στιγμή να συζητήσουμε σοβαρά διάφορα πράγματα. Και από αυτόν εδώ τον ιστότοπο να είστε σίγουροι, ότι θα το κάνουμε!

Σχόλιο ΔΕΡ
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων επισημαίνω ότι το άρθρο το Μάρκου αναφέρεται σε όσους βρίσκονται στην Αθήνα και μπορούν να μετακινηθούν ή σ΄ όσους έχουν κάποιον σοβαρό λόγο. Σκεφτείτε εκδήλωση και οι φωτογράφοι να είναι περισσότεροι από τους υποστηρικτές.
Είμαστε πολλοί περισσότεροι και είναι ντροπή να μην υποστηρίζουμε την πολιτειακή μας τοποθέτηση.
Μας εκφράζει απολύτως ο κ. Μάρκος Τσάκας. Πρέπει να σοβαρευτούμε, να αφήσουμε τις αυτοπροβολές και να δώσουμε τον αγώνα για να γίνει η Ελλάδα πάλι βασίλειο. Και το κάνουμε για την Ελλάδα και το μέλλον των παιδιών μας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου