Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

ΗΤΑΝ "ΝΟΘΟ" ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ 1968;;;

Γράφει ένας από τους διαχειριστές του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".

Όταν ένα δημοψήφισμα διεξάγεται από ένα καθεστώς δικτατορίας ή, αν θέλετε εκτάκτων εξουσιών, είναι φυσικό η κατηγορία των αντιπολιτευομένων για νοθεία να είναι πιστευτή. Άλλα όταν αυτή η κατηγορία περνά στην επίσημη εθνική ιστορία είναι γεγονός απαράδεκτο.
Το καθεστώς της 21ης Απριλίου κατά την διάρκεια των 6μισυ ετών που κυβέρνησε την χώρα διεξήγε 2 δημοψηφίσματα. Ένα στις 29 Σεπτεμβρίου 1968 για το νέο Σύνταγμα και το άλλο στις 29 Ιουλίου 1973 για το πολιτειακό και την τροποποίηση του Συντάγματος του 1968.
Αφήνοντας εκείνο του 1973, σ΄ αυτό το άρθρο θα ασχοληθούμε με το δημοψήφισμα του 1968. Στην αποκατάσταση της αλήθειας για το αν ήταν νόθο ή όχι το δημοψήφισμα του 1968 βοήθησε τα μέγιστα ο ιστορικός μας αξιότιμος κ. Μάνος Χατζηδάκης, που η ιστορική του πέννα δεν παραχαράσσει, δεν ψευδολογεί αλλά γράφει ΑΛΗΘΕΙΕΣ... 

Παρωδία και νοθεία το δημοψήφισμα του 1968;;;
Οι γνωστοί... εκ του ασφαλούς "αντιστασιακοί" του εξωτερικού έσπευσαν να δηλώσουν ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα είναι "προϊόν νοθείας"... Τους διέψευσαν όμως αμέσως ΟΛΑ τα ξένα πρακτορεία ειδήσεων και οι ανταποκριτές τους με πρώτο το "Πρακτορείο Ρώυτερς".
Μέσα από δεκάδες ανταποκρίσεις ξένων εφημερίδων που επιβεβαίωσαν την γνησιότητα του Δημοψηφίσματος και της υποδειγματικής διεξαγωγής του, ενδεικτικά αναφέρουμε:
* Ο ανταποκριτής της "Dayly Telegraph" Τζων Γουώλις έγραφε: "Οι ισχυρισμοί της αντιπολιτεύσεως ότι οι αριθμοί των αποτελεσμάτων υπήρξαν νοθευμένοι, δεν επικυρώνονται από τις δικές μου παρατηρήσεις, ούτε από τις παρατηρήσεις πολλών άλλων ξένων παρατηρητών, οι οποίοι πραγματοποίησαν περιοδείες σ΄ όλη την χώρα".
* Ο ανταποκριτής της "Journal de Genere" Bernand Beguin, ανέφερε: "Ηρεμία, τάξις που γοητεύουν τον τουρίστα και φέρνουν σύγχυσι στην αντιπολίτευσι...
Είχαμε την ευκαιρία να ρωτήσουμε απλούς ανθρώπους για το Δημοψήφισμα και όλοι μάς μίλησαν για την εθνική ανόρθωσι, για την επάνοδο στην ομαλότητα, για τον αγώνα κατά του κομμουνισμού!... Παντού όπου πήγα, διαπίστωσα την ίδια άκρως άψογη διαδικασία".
* Ο ανταποκριτής της "Erankfurter Allgemeine" Bruno Dechamps επίσης έγραφε: "Η ημέρα των εκλογών παρήλθε ήρεμα. Πιο ήρεμα απ΄ ότι είναι συνήθως οι Κυριακές των Αθηναίων. Έλειπε κάθε εκνευρισμός. Στις μεγάλες σειρές των εκλογικών τμημάτων, οι εκλογείς συζητούσαν εύθυμα.
Επισκεφθήκαμε διάφορα εκλογικά κέντρα των Αθηνών, χωρίς προειδοποίηση και χωρίς να χρησιμοποιήσουμε την ευγενή βοήθεια του Υπουργείου Τύπου.... Τα πάντα εξελίσσοντο κανονικά. Και τα δύο ψηφοδέλτια, αυτό με το ΝΑΙ και αυτό με το ΟΧΙ, εδίνοντο μαζί με τον φάκελλο στον εκλογέα και αυτός αποσυρόταν στην σιωπή της εκλογικής καμπίνας".
Υπάρχουν και άλλα, πάρα πολλά, δημοσιεύματα που αποδεικνύουν τις συκοφαντίες περί "νόθου δημοψηφίσματος". Πιστεύω πως τα παραπάνω είναι αρκετά για δείγμα.

Για τους δύσπιστους
Μήπως οι εκατοντάδες των ανταποκριτών που ήλθαν στην Ελλάδα ήταν "χουντικοί"; Μήπως οι Γουώλις, Beguin, Dechamps που έβγαλαν τα άνωθεν πορίσματα ήταν και αυτοί "χουντικοί"; Σκεφθείτε λίγο!

Επίλογος
Δεν εξωραΐζουμε πράγματα και καταστάσεις. Είναι ο καιρός που πρέπει να βγάλουμε το κερί από τα αυτιά και να πετάξουμε τις παρωπίδες που μας έβαλαν. Αυτοί που έλεγαν ότι το δημοψήφισμα του 1968 ήταν νόθο, αυτοί που χλεύαζαν τον Βασιλιά Κωνσταντίνο ΙΓ΄ και του στέρησαν το διαβατήριο, είναι οι ίδιοι που έταζαν και έλεγαν ψέματα για να πάρουν την ψήφο μας και τα παιδιά και τα εγγόνια τους συνεχίζουν το έργο των προγόνων τους ξεπουλώντας την χώρα στους δανειστές!
Αυτή είναι η Ιστορία.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου