Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

ΛΕΝΙΝ-ΣΤΑΛΙΝ & ΡΩΣΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Γράφει ο "Εθνικός Αγωνιστής".

Οκτωβριανή Επανάσταση 1917. 
Λένιν προς τον συγγραφέα Μ. Γκόργκι: «Κάθε ιδέα περί Θεού είναι μια ανείπωτη ατιμία και η πιο επικίνδυνη και απαίσια μόλυνση». 
Το 1922 εκτελέστηκαν 2.690 κληρικοί, και 3.448 μοναχοί, αρκετοί επίσκοποι εξορίστηκαν μαζικά στα παγωμένα νησιά Σολόφσκι του Βορρά χωρίς μια τυπική δίκη. Όλα αυτά  φυσικά συνοδευόμενα με δήμευση της εκκλησιαστικής περιουσίας.
Στις αρχές Απρίλη 1929 δημοσιεύεται από τον Ι.Β. Στάλιν ο νέος Νόμος περί θρησκείας. Αυτή τη φορά κάθε είδους θρησκευτικής διδασκαλίας γίνεται ποινικό αδίκημα. Την περίοδο αυτή εξοντώθηκαν 151 επίσκοποι και 49.400 ιερείς, καταστράφηκαν χιλιάδες ναοί (περί­που 75.000) μεταξύ των οποίων πολυάριθμα ιστορικά μνημεία (καθεδρικός ναός του Σωτήρος στη Μόσχα), καταστράφηκαν εικόνες μεγάλης αξίας, χειρόγραφα ευαγγέλια, και έκαψαν χιλιάδες βιβλία.
Τέλος το 1941 ο επερχόμενος πόλεμος αλλάζει τις σχέσεις Εκκλησίας και Κράτους. Ο Στάλιν αναγνωρίζει ενδόμυχα ότι η Εκκλησία διαθέτει τεράστια πνευματική δύναμη και είναι ικανή να τονώσει την πίστη και το πατριωτικό αίσθημα του λαού. Ο Ι.Β. Στάλιν ζητάει την βοήθειά της. Ο Μητροπολίτης Σέργιος απευθύνει μήνυμα προς το λαό και τον καλεί σε αντίσταση. Μετά τη νίκη ο Στάλιν απένειμε το Ανώτατο παράσημο Στρατιωτικής Αξίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία.
Σήμερα έρχεται το εγγόνι του προσωπικού μάγειρα του Λένιν και του Στάλιν, ο Πούτιν, φανατικός οπαδός του Στάλιν (κατά τα λεγόμενά του πάντα) και πρώην Κακεμπίτης να συνεχίσει το παραμύθι του Χριστιανού Ορθόδοξου!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου