Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

40 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ

Μήνυμα της τριμελούς Επιτροπής του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".

Στις 20 Ιουλίου 1974, ανήμερα του Αγίου ενδόξου προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου, οι Τούρκοι, παράνομα και κατά παράβαση του καταστατικού χάρτη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στις βόρειες ακτές της Κύπρου.
Αίτια: το χουντικό πραξικόπημα κατά του Προέδρου Μακάριου.
Σκοπός: η διχοτόμηση κυπριακού εδάφους (3/5 στην Ελλάδα, 2/5 στην Τουρκία).
Σαν σήμερα, στην Κύπρο αλλά και σ΄ όλον τον Ελληνισμό διαγραφόταν μία από τις μαύρες σελίδες της μακραίωνης ιστορίας του! Η τουρκική εισβολή στην Κύπρο που θα κρατούσε αιχμάλωτο υπό την τουρκική μπότα το 37% του κυπριακού εδάφους. Και το χειρότερο: ο Πρόεδρος Μακάριος κάλεσε τους Τούρκους να αποκαταστήσουν την τάξη στο νησί (σύμφωνα με την ομιλία του στον ΟΗΕ 19-07-74). Και το χείριστο: "Έλληνες" πολιτικοί γνώριζαν την επερχόμενη κυπριακή συμφορά (Καραμανλής, Παπανδρέου, Αβέρωφ κλπ) αλλά έκαναν "μώκο" για να αρπάξουν την κουτάλα. Πάνω στην θυσία της Κύπρου επαναφέρθηκε η δημοκρατία στην Ελλάδα. Οι Τούρκοι μόλις κατέλαβαν το 3% του κυπριακού εδάφους
Ενώπιον του Φαίδωνος Γκιζίκη και στο φοίνικα της 25ης Νοεμβρίου 1973 ορκίστηκε ο Κων/νος Καραμανλής. Και μετά πέταξε στο λαό το περίφημο "Η Κύπρος βρίσκεται μακριά". Για τον Αθηναίο Κίμωνα όμως με τις τριήρεις βρισκόταν πολύ κοντά. Ή η Κορέα δεν βρισκόταν μακριά το 1950-53;;; Όμως οι Έλληνες στάλθηκαν και πολέμησαν. Και στις 14 Αυγούστου εξαπολύθηκε ο Αττίλας 2, επί δημοκρατίας πλέον, που σκόρπισε αίμα και πόνο, δυστυχία και στεναχώρια, αγνοουμένους και δολοφονίες. Εκατοντάδες νεκροί και 1.600 αγνοούμενοι μέχρι σήμερα! Και πήγαμε στο 37% της τουρκικής κατάληψης!
Και σήμερα, ελληνική (Σαμαράς-Βενιζέλος) και κυπριακή (Αναστασιάδης) ηγεσίες υποβίβασαν την Κυπριακή Δημοκρατία του 1960 και την εξίσωσαν με το τουρκικό ψευδοκράτος του Ντεγκτάς το 1983 σε "ίσα συνιστώντα κράτη". Και σήμερα, άλλη προδοσία ετοιμάζεται.
Οφείλουμε να θυμόμαστε τέτοιες εθνικές μνήμες και να διασαλπίζουμε σ΄ όλους πως: "ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ, ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ" και να προτρέπουμε τους Έλληνες: "ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ & ΠΡΟΣΕΧΕΥΣΘΕ"!

1 σχόλιο:

  1. Πάντως κρίμα που δεν λένε οι τούρκοι να τα μαζέψουν από την παραλία μας της Αμμοχώστου χωρίς πόλεμο. Προκαλούν ζημιά στην τουριστική κίνηση της νήσου καταλαμβάνοντας τις δύο ωραιότερες πόλεις της Κύπρου, την αχανή και (υπερ)σύγχρονη παραλία Αμμοχώστου και την όμορφη και γραφική Κυρήνεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή