Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α΄

Γράφει ο "Εθνικός Αγωνιστής".

Πρίγκηπας Γουλιέλμος Γεώργιος. Ένας χαρωπός και αρκετά ζωηρός μαθητής, αλλά αφοσιωμένος στα μαθήματά του.
Την ημέρα που έφθασε το μήνυμα της εκλογής του, ως Βασιλέως της Ελλάδος συνέπεσε με την ημέρα που είχε καρφώσει τις γαλότσες του καθηγητού των μαθηματικών στο πάτωμα και ο δυστυχής μάταια προσπαθούσε να περπατήσει και στο τέλος ξαπλώθηκε φαρδύς πλατύς στο πάτωμα. 
Ο δράστης δεν άργησε να ανακαλυφθεί.
Έξω φρενών ο διοικητής της Δανικής σχολής, φόρεσε την μεγάλη στολή του για να πάει στο Παλάτι και να αναφέρει την παρεκτροπή του νεαρού δοκίμου στον πατέρα του Διάδοχο και μετέπειτα Βασιλέως της Δανίας Χριστιανό. Αλλά εκεί συνέβησαν απροσδόκητα πράγματα. 
Την στιγμή που ο διοικητής περίμενε στον προθάλαμο του Διαδοχικού γραφείου, ανοίγει η πόρτα και εμφανίζεται κορδωμένος ο κατηγορούμενος!!! Το παιδικό του πρόσωπο είχε σοβαροποιηθεί, αλλά ταυτοχρόνως εξέφραζε και πονηρία. 
- «Υποθέτω, ότι θα ήρθατε να με συγχαρείτε!!!» είπε προς τον έκπληκτο διοικητή.
- Να σας συγχαρώ; Τι διάβολο; Έρχομαι να παραπονεθώ υψηλότατε, στον πατέρα σας!
Εν τω μεταξύ, ο διοικητής ίδρωσε και μιλούσε με πολύ κόπο, διότι έβλεπε ότι ο μαθητής του τον ειρωνευόταν.
- «Συγνώμη, κύριε διοικητά!» είπε ο νεαρός δόκιμος με το ίδιο σοβαρό και πονηρό ύφος. «Δεν μάθατε ότι εξελέγην Βασιλεύς της Ελλάδος»;
Τι είπατε; Βασιλεύς της Ελλάδος; … Κάποια φάρσα θα είναι πάλι στη μέση!
- Καθόλου. Είναι απολύτως αλήθεια. Ο πατέρας μου σας είδε απο το παράθυρο και ευχαριστήθηκε πολύ που ήρθατε να μας συγχαρείτε!
Κατάπληκτος τότε ο Δανός πλοίαρχος, προχώρησε στο γραφείο του Διαδόχου, ανυπόμονος να ακούσει την επιβεβαίωση της ανακοινώσεως του νεαρού μαθητού του από τον πατέρα. Ο Διάδοχος Χριστιανός, με το χαμόγελο του ευτυχούς πατρός , του έσφιξε το χέρι και του είπε: 
- Τα ξέρω όλα. Ο Μεγαλειότατος από εδώ, τα θαλάσσωσε πάλι. Αλλά ας προλάβουμε να του δώσουμε αμνηστία πρίν να αναλάβει τα νέα του καθήκοντά του!!!
Σε στάση αυστηράς προσοχής, τότε, και με ύφος τελείως αλλοιωμένο, ο διοικητής εστράφη προς τον νεαρό Βασιλέα της Ελλάδος και εψέλλισε: 
-Τέτοιον προβιβασμό, Μεγαλειότατε, ούτε στα όνειρά μου δεν είδα ως τώρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου