Μετά το τέλος της τελετής, ο Κωνσταντίνος και η Άννα Μαρία δέχτηκαν ευχές από τους ιερείς και τους παριστάμενους προσκεκλημένους. Αργότερα το μεσημέρι, το ζευγάρι και τα παιδιά του έφαγαν στο roof garden γνωστού ξενοδοχείου στην πλατεία Συντάγματος.
Το βράδυ της ίδιας μέρας, η Βασιλική οικογένεια παρέθεσε δείπνο στον Ναυτικό Όμιλο Πειραιά, παρουσία 180 καλεσμένων. «Παρών» στη γιορτή και ο «Νηρεύς», το σκάφος με το οποίο ο Κωνταντίνος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην ιστιοπλοΐα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1960 στη Ρώμη, καθώς και το σκάφος «Αφρόεσσα», που χρησιμοποιεί τώρα το βασιλικό ζεύγος.
Οι καλεσμένοι απόλαυσαν πέντε πιάτα ελληνικής και γαλλικής κουζίνας, συνοδεία ορχήστρας και κλασσικών τραγουδιών από τον τενόρο Νικόλαο Καραγκιαούρη.

deksiosi1.jpgΠάντως, ο εορτασμός της χρυσής επετείου του βασιλικού ζεύγους ξεκίνησε από το βράδυ της Τετάρτης, οπότε και υποδέχτηκαν τους καλεσμένους τους από το Εξωτερικό παραθέτοντας prive δείπνο στο εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης. Έπειτα από μία μικρή ξενάγηση στα εκθέματα, οι 50 καλεσμένοι απόλαυσαν ένα άκρως ελληνικό μενού, με σφυρίδα, σαλάτα και κρασί, με θέα τον Ιερό Βράχο.

Παρέστησαν η Πριγκίπισσα Ειρήνη, η Βασιλομήτωρ της Ισπανίας Σοφία, οι Βασιλείς της Γιουγκοσλαβίας Αλέξανδρος και Αικατερίνα, οι Βασιλείς της Βουλγαρίας Συμεών και Μαργαρίτα, η πριγκίπισσα της Δανίας Βενεδίκτη (αδερφή της Άννας-Μαρίας), ο πρίγκιπας Μιχαήλ με τη σύζυγο του και φίλοι των Βασιλέων από το εξωτερικό. Από τον εφοπλιστικό και πολιτικό κόσμο παραβρέθηκαν ο Βαρδής Βαρδινογιάννης με τη σύζυγό του Μαριάννα, ο Μίνως Κυριακού και η σύζυγός του Μαρί, ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέντζος με τη Ζωή Λάσκαρη, η Ντόρα Μπακογιάννη με τον σύζυγό της Ισίδωρο Κούβελο και άλλοι εφοπλιστές και επιχειρηματίες.

Η δεξίωση στον ΝΟΕ ξεκίνησε λίγο μετά της 21:00 και το μενού περιελάμβανε ραβιόλια με γέμιση από φυστίκια Αιγίνης, για κυρίως σερβιρίστηκε φιλέτο μοσχαράκι με πατάτες και ψάρι, το γλυκό ήταν cheese cake ενώ έρρευσε άφθονος ακριβός οίνος και σαμπάνια. Ο Κωνσταντίνος έβγαλε λόγο, ενώ σε video wall προβλήθηκε βίντεο με τα εγγόνια τους να τους εύχονται για τον Χρυσό Ιωβηλαίο.
Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, τους υψηλούς προσκεκλημένους διασκέδασαν ζωντανή ορχήστρα και τραγουδιστές που απέδιδαν άριες.
Ο Διάδοχος Παύλος, μάλιστα, εντυπωσίασε με το ζεϊμπέκικο του, για το οποίο καταχειροκροτήθηκε από τους καλεσμένους της εκδήλωσης στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδας. «Σπάστα όλα Διάδοχε», του έγραψαν οι φίλοι του στο Facebook και στο Instagram μόλις είδαν την φωτογραφία που σας παραθέτουμε!

Πηγές:

* "Iefimerida.gr".
* "Pelop.gr"

To "Δημοκρατικό Εθνικό Ρεύμα" εύχεται επί τη χρυσή επετείω του Γάμου των Ελλήνων Βασιλέων Κωνσταντίνου και Άννης-Μαρίας χρόνια πολλά και ευλογημένα εν υγεία σιδηρά και αμεταπτώτω, εν αγάπη, χαρά και ευτυχία.

Φωτογραφίες