Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΛΟΦΡΟΝΕΣ: «ΕΝΙΑΙΑ ΦΙΛΟΒΑΣΙΛΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ»

Γράφουν δύο από τους διαχειριστές του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".

Σε 2 μήνες συμπληρώνονται 40 χρόνια από το νόθο δημοψήφισμα που δήθεν κατήργησε τον βασιλικό θεσμό από την χώρα μας. Ωστόσο, οι Βασιλόφρονες προσπάθησαν να συσπειρωθούν και δημιουργήθηκαν αρκετά φιλοβασιλικά σωματεία και οργανώσεις όπως:
* Βασιλική Ένωσις Ελλάδος,
* Βυζαντινή Εθνική Οργάνωση κα.
Και ενώ ο στόχος παραμένει κοινός: εκπροσώπηση των Βασιλοφρόνων και αποκατάσταση της Βασιλευομένης Δημοκρατίας στην Ελλάδα υπάρχουν διάσπαρτες φιλοβασιλικές οργανώσεις, γεγονός που διχάζει τους Βασιλόφρονες.
Οι βασιλικές οργανώσεις είχαν αγωνιστές ηγήτορες όπως οι αξιωματικοί Γεώργιος Κουρουκλής και Αλέξανδρος Κουντουράς και συνεχίζει σήμερα ο εκ Θεσσαλονίκης δικηγόρος Οδυσσεύς Τόσκας.

Φιλοβασιλικές οργανώσεις: χθες και σήμερα
Παλαιότερα, οι βασιλόφρονες είχαν περισσότερο θάρρος και παρουσία. Π.χ. όταν ο 90χρονος Κων/νος Καραμανλής υποστήριζε ότι δήθεν ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ετοίμαζε πραξικόπημα στις αρχές του 1975, οι φιλοβασιλικές οργανώσεις κάλεσαν στις 14 Μαΐου 1997 τους Βασιλόφρονες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Μέγαρο Μουσικής, όπου επρόκειτο να παρουσιαστούν τα αρχεία Καραμανλή. Και συμμετείχαν πολλές εκατοντάδες.
Σήμερα πραγματοποιούνται μόνο τα εξής από τις 2, 3 οργανώσεις: εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας, ομιλίες για την 25η Μαρτίου, την 28η Οκτωβρίου και την εορτή του Βασιλέως, καταθέσεις στεφάνων στις εθνικές επετείους και ορισμένες συμμετοχές σε μνημόσυνα υπέρ των σφαγιασθέντων υπό των Γερμανών & Βουλγάρων ή των κομμουνιστών. Εφημερίδα των Βασιλοφρόνων της Βασιλικής Ένωσης Ελλάδος είναι η "Εθνική Ιδέα".

Η πρόταση του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος"
Το "Δημοκρατικό Εθνικό Ρεύμα" θα συνεχίσει να μιλά ενωτικά και μη συμβατικά και προτείνει την διάλυση όλων των φιλοβασιλικών οργανώσεων εν Ελλάδι και την δημιουργία μίας ενιαίας πανελληνίας οργανώσεως Βασιλοφρόνων. Που θα έχει παράρτημα σε κάθε πρωτεύουσα Νομού (πλέον Περιφερειακής Ενότητας), ακόμα και κωμόπολη. Που θα έχει εκλεγμένο Πρόεδρο από τα μέλη του και συμβούλιο. Που θα έχει τμήμα ιστορίας, τμήμα διαδικτύου και τμήμα Ανακοινώσεων και Δελτίων Τύπου. Πρέπει ο ιστορικός πλούτος και το διαδίκτυο να τα εκμεταλλευτούμε και οι ιστορικοί συγγραφείς να επιστρατευτούν.
Το ζητούμενο είναι η ενότητα! Και να λάβουμε την πρωτοβουλία ώστε οι φιλοβασιλικές οργανώσεις να γίνουν ΕΝΑ, χωρίς λαμόγια που θέλουν να αυτοπροβληθούν. Πρέπει η πρόταση να τεθεί επί τραπέζης και να βιαστούμε ώστε να δώσουμε στον τόπο μας την ελπίδα και το μέλλον που αξίζει στα παιδιά μας.
Μία ακομμάτιστη οργάνωση που θα έχει όλους τους Βασιλόφρονες δίπλα της με σύνθημα που τις 2 αξίες στήριξαν αιώνες τον τόπο μας και τον λαό μας: ΧΡΙΣΤΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ. Και που θα προβάλλει ως πολιτειακή λύση την αποκατάσταση της Βασιλευομένης Δημοκρατίας στην Πατρίδα μας και τα οφέλη που θα έχουμε απ΄ αυτήν.

6 σχόλια:

  1. Δὲν θὰ μποροῦσε νὰ γείνῃ ἕνας πανελλήνιος σύνδεσμος-ὀμπρέλλα ποὺ νὰ ἔχῃ ὡς μέλη τόσο ἀπ' εὐθείας φυσικὰ πρόσωπα ὅσο καὶ τοπικὰ σωματεῖα, χωρὶς νὰ χρειάζεται νὰ διαλυθοῦν τὰ ἤδη ὑπάρχοντα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σκεφθήκαμε κ. Χατζηνικολάου αλλά δεν θα έχει αποτέλεσμα. Πιστεύουμε στην ένωση δυνάμεων.

      Διαγραφή
  2. Tο προβλημα ειναι να μη γινει πολιτικο κομμα,ο βασιλευς ειναι υπερανω κομματων.Και βρε παιδια δε νομιζω οι κατα τα αλλα συμπαθεις Παυλος με τη Μαρι-Σανταλ να σας αρεσουν για βασιλεις,(τι εχουν μαθει τοσα χρονια για μια τετοια υψιστη θεση ) τα παιδια ζουν σαν κανονικοι ανθρωποι,ουτε και πολυσκανε για να βασιλευσουν ,νομιζω ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι. Δεν θα γίνει πολιτικό κόμμα. Όσο για τον Διάδοχο Παύλο, ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος είχε δηλώσει το 1990 ότι έχει ανατραφεί και ως Διάδοχος και ως απλός άνθρωπος. Είναι έτοιμος και πιο ώριμος να αναλάβει βασιλικά καθήκοντα.

      Διαγραφή
  3. Αυτή η ένωση έχει δημιουργηθεί; και αν ναι πως μπορώ να γίνω μέλος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς, σοβαρής υπόστάσεως τέτοια ένωση ΔΕΝ έχει δημιουργηθεί με αποτέλεσμα να μην γίνεται ΤΙΠΟΤΑ για τον θεσμό της Βασιλευομένης Δημοκρατίας! Να είστε σε επαφή με το blog μας και ότι προσπαθήσουμε να γίνει, να σας ενημερώσουμε!

      Διαγραφή