Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΙΑ ΙΟΥΛΙΟ 1974

Ο Αντιστράτηγος Ιωάννης Ντάβος, εν όψει της τραγωδίας που ελάμβανε χώρα στην Κύπρο μας, ξήλωσε από το πηλήκιό του το φοίνικα και εκδήλωσε την πρόθεσή του να κατεβάσει υπό τις διαταγές του δυνάμεις στην Αθήνα. Ενημέρωσε σχετικά με τα σχέδιά του τον Βασιλέα Κωνσταντίνο, στο Λονδίνο, καλώντας τον να τεθεί επικεφαλής των δυνάμεων αυτών. Ο Κωνσταντίνος ηρνήθη.
Εκδότης αθηναικής εφημερίδας, χρόνια αργότερα, ρώτησε γιατί με αυτήν την ευκαιρία δεν δέχθηκε να επιστρέψει στην Πατρίδα. Η απάντηση του Κωνσταντίνου ήταν:
"Επί χρόνια υποστήριζα ότι η χώρα μας επιβαλλόταν να επιστρέψει στην νομιμότητα, χωρίς κλυδωνισμούς, συγκρούσεις, ρεβανσιστικές πράξεις και αιματοχυσίες΄ άλλωστε και ο Κ. Καραμανλής δεν έπαυε να τονίζει ότι "ο Βασιλεύς έπρεπε να κληθή να επανέλθη ως συμβολίζων την νομιμότητα". Πως θα μπορούσα τώρα να ηγηθώ τμήματος των ΕΔ με πιθανή σύγκρουση με τις υπόλοιπες και ύπαρξη θυμάτων, όταν μάλιστα οι Τούρκοι είχαν ήδη εισβάλλει στην Κύπρο μας και το Έθνος επιβαλλόταν περισσότερο από κάθε άλλη φορά να παραμείνει ενωμένο, για να αντιμετωπίσει τον εισβολέα; Δεν θα με κατέκρινε η ιστορία με την κατηγορία ότι άλλα κήρυττα και άλλα έπραττα;"
O δημοσιογράφος έδειχνε πως δεν πειθόταν και ο Κωνσταντίνος με το γνώριμο και σοβαρό ύφος συνέχισε:
"Σε τρεις τουλάχιστον περιστάσεις στην ζωή μου χρειάστηκε να καταλήξω κάτω από την αγχώδη πίεση ραγδαίων εξελίξεων και χωρίς να διαθέτω την πολυτέλεια του χρόνου. Πάντως, και στην περίπτωση ακόμα που κάποια ενέργεια ή παράλειψή μου θεωρηθεί λανθασμένη, έβλαψε προσωπικά εμένα και την οικογένειά μου, όχι την Πατρίδα μου και τον λαό.
Ξέρετε, εμείς στην οικογένειά μας τηρήσαμε πάντοτε με θρησκευτική ευλάβεια την κορυφαία "υποθήκη" και αρχή του προπάππου μου Γεωργίου: "Εις όλας τας περιπτώσεις είναι προτιμότερον να υποφέρη ο Βασιλεύς παρά ο Λαός". Είναι μία αρχή από την οποία δεν πρόκειται να απομακρυνθώ..."
Και πράγματι, το τήρησε. Πάντως, πιστεύουμε πως έπρεπε να έλθει με το αεροπλάνο στην Ελλάδα πριν τον Καραμανλή. Έτσι, θα διέλυε εν βασικώ μέρει τα σχέδια της Μπίλντεμπεργκ και των πλανηταρχικών σχεδίων των σιωνιστών και των ΗΠΑ. Ο Κωνσταντίνος θα ένωνε τον λαό και το κατασταλλαγμένο και δημοκρατικό όραμά του για την πρόοδο και την ανάπτυξη της Ελλάδος (βλέπε εδώ: Tο όραμα του Κωνσταντίνου) θα εφαρμοζόταν. Τουλάχιστον, δεν θα βρισκόμασταν σήμερα σε τέτοια κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου