Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ




Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄ μαζί με τον γιο του Διάδοχο Παύλο θα βρίσκεται στην πόλη των Ιωαννίνων για τα ''Ελευθέρια των 100 χρόνων'' 20 και 21 Φεβρουάριου. 
Για την Ιστορία να πούμε ότι ο απελευθερωτής της Ηπείρου και Ιωαννίνων Στρατηλάτης Κωνσταντίνος ΙΒ΄ μαζί με το εκλεκτό και άρτια καταρτισμένο Επιτελείο του, (ένας από αυτούς και ο Ιωάννης Μεταξάς), μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς από τον τουρκικό ζυγό μπήκε ως Aρχιστράτηγος στην πόλη των Ιωαννίνων. 100 χρόνια μετά λοιπόν μερικοί ξεχνάνε στην πόλη μας.. για να μην χαλάσουν τις σχέσεις τους με αεροπορικές εταιρίες που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στα Γιάννενα, ποια ήταν τα ιστορικά πρόσωπα της εποχής εκείνης. Εδώ (στα Ιωάννινα) την Οδό Στρατηλάτη Κωνσταντίνου την έκαναν Ανδρέα Παπανδρέου. Ήμαρτον Κύριε...
https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQS8M8kcD7avdCyFDrythm32tbOYC7z5SPQrTMczA6Mf7_BIVyTfgΤο πρωί του Σαββάτου και το απόγευμα, ο Βασιλεύς μετά του Διαδόχου (ίσως και από άλλα μέλη της Βασιλικής Οικογενείας) θα επισκεφθεί το Εμίν Αγά, εκεί όπου ήταν το αρχηγείο του Ελληνικού Στρατού κατά το 1912-13. Την Κυριακή το πρωί θα παραβρεθεί στη Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου και στη συνέχεια θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο Μπιζανομάχων. Έπειτα, θα επισκεφθεί και το Μέτσοβο ενώ θα αναχωρήσει αεροπορικώς από τα Γιάννινα το βράδυ της Κυριακής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου