Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Το μήνυμα αυτό ακούστηκε από τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο κυρό Χριστόδουλο στην λαοσύναξη των Αθηνών στις 21 Ιουνίου 2000 για το θέμα των ταυτοτήτων. Το μήνυμα του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου ήταν το εξής απευθυνόμενος στον Ελληνοορθόδοξο λαό του ΘΕΟΥ:
«Κράτα γερά μέσα σου τα ζώπυρα της πίστεως που παρέλαβες από τους γονείς σου. Η Ελλάδα είναι η χώρα των μεγάλων αγώνων για την κατίσχυση των μεγάλων ιδανικών. Μην αφήσεις τη χώρα σου να χάσει το χαρακτήρα της και να μετατραπεί σε μάζα ανθρώπων, χωρίς συνείδηση, χωρίς εθνικότητα και χωρίς ταυτότητα. Μέσα σ' αυτή τη μάζα κινδυνεύεις να γίνεις ένα νούμερο, ένας αριθμός, να χάσεις την ελευθερία της προσωπικότητάς σου. Αδελφοί, μείνατε εδραίοι και αμετακίνητοι σε όσα μάθατε και σε όσα επιστώθητε. Μείνατε σταθεροί στην πίστη και στα ιδανικά του Γένους. Αυτό είναι το χρέος μας».
Λόγια με νόημα που τα άφησε ως παρακαταθήκη στο Έθνος μας. Άσβεστα πρέπει να τα διατηρούμε στην καρδιά μας. Τονίζει όλο το πρόβλημα της επί δεκαετιών εθνικής μας κρίσης. Αυτά και πολλά άλλα λόγια του Αρχιεπισκόπου τον οδήγησαν στην δολοφονία του (;)...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου