Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

31% ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΦΤΩΧΟ

ftoxia
Η Ελλάδα των Παπούλια, Σαμαρά, Βενιζέλου & Κουβέλη 

Αντιμέτωπο με τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού είναι το 31% του πληθυσμού στην Ελλάδα και το ποσοστό αυτό είναι ακόμα μεγαλύτερο για παιδιά που προέρχονται από οικογένειες με χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat για το 2011, που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα. Την ίδια ώρα στην ΕΕ εκτιμάται ότι το 24,2% του γενικού πληθυσμού αντιμετωπίζει αυτό τον κίνδυνο.
Ειδικότερα, ο κίνδυνος της φτώχειας μειώνεται όσο υψηλότερο είναι το επίπεδο εκπαίδευσης των γονέων. Στη χώρα μας, σύμφωνα με την έκθεση, το 50,2% των παιδιών με γονείς με χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης απειλείται με τον κίνδυνο φτώχειας (49,2% στην ΕΕ), ενώ για τα παιδιά με γονείς με μέσο επίπεδο εκπαίδευσης το ποσοστό αυτό μειώνεται στο 28,7% (22,4% στην ΕΕ) για να μειωθεί περαιτέρω στο 7,9% για τα παιδιά με γονείς υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης (7,5% στην ΕΕ).
Με μέτρο σύγκρισης τις ηλικιακές ομάδες εκείνη που είναι πιο ευάλωτη είναι αυτή των πολιτών μεταξύ 18- 64 ετών όπου το ποσοστό ανέρχεται στο 31,6% (24,3% στην ΕΕ). Τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού αντιμετωπίζει το 30,4% των παιδιών κάτω των 18 ετών την ώρα που ο μέσος όρος στην ΕΕ είναι 27%.
Μεγάλη όμως είναι η ψαλίδα για τους ηλικιωμένους στη χώρα μας και τους άλλους Ευρωπαίους. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat στην Ελλάδα το 29,3% των ατόμων άνω των 65 ετών είναι αντιμέτωπο με τη φτώχεια ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στην ΕΕ είναι 20,5%.

Σχόλιο
Αυτή είναι η Ελλάδα το 2013. Η Ελλάδα του (οσφυοκάμπτη και πάλαι ποτέ δανειστή του Α. Παπανδρέου) Κ. Παπούλια και των 3 "σωτήρων" μας: του εντολοδόχου της Μπίλντεμπεργκ Α. Σαμαρά, του βλακός Ε. Τούρκογλου-Βενιζέλου και του Γενικού Γραμματέα του Γενικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Φ. Κουβέλη. Όλοι έχουν ένα πόστο και συμβάλλει έκαστος στην καταστροφή της χώρας μας και την εξαθλίωση του λαού μας. 
Είναι δυνατόν το 31% του πληθυσμού της Ελλάδος να ζει κάτω από το όριο της φτώχειας! Μπορεί να τον σκεφτεί κανένας αυτό. Και πράγματι είναι ΗΡΩΕΣ αυτοί οι οποίοι αντιμετωπίζουν με εφιαλτική δυσχέρεια την κατάσταση μη υποκύπτοντας σε ρουσφετολογικές αντιλήψεις και ζώντας κατά ΧΡΙΣΤΟΝ βίον. Το λέω αυτό γιατί ορισμένοι δημόσιοι Υπάλληλοι γλεντούσαν μέχρι τις 3 τα ξημερώματα ενώ η δουλειά ξεκινούσε στις 5 τα χαράματα! Το λέω αυτό γιατί το πολύ χρήμα και η λανθασμένη χρήση του οδηγεί στην απληστία, στον εγωισμό, τον "κυριλεδισμό" και στην ψοροπερηφάνεια. 
ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΤΑΝΟΙΑ & ΑΛΛΑΓΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ πρώτα. ΕΠΕΙΤΑ ΜΕ ΜΙΑ ΟΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ! Και αυτά πρέπει να γίνουν ΤΩΡΑ, πριν μας δούμε δούλους στο ΔΝΤ και την Πατρίδα μας κατακερματισμένη και διαμελισμένη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου