Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Την Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου παρακολούθησε το πρωί της Κυριακής ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος, η σύζυγός του Βασίλισσα Άννα-Μαρία, τα παιδιά τους Διάδοχος Παύλος και Πρίγκιπας Νικόλαος και τα εγγόνια τους Κωνσταντίνος και Αχιλλέας που από το Σάββατο βρίσκονται στα Γιάννενα.
Η παρουσία τους ήταν διακριτική όμως δεν πέρασε απαρατήρητη από τον κόσμο και πάμπολλοι ήταν αυτοί που περίμεναν την έξοδό τους για να τους χειροκροτήσουν. Σε αντίθεση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας που κατάγεται δήθεν από την περιοχή τα άκουσε από τον κόσμο και διώχθηκε από φοιτητές!
Αμέσως μετά η Βασιλική οικογένεια επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεόκλητο. Η συνάντηση διήρκησε παραπάνω από 45 λεπτά και έγινε κεκλεισμένων των θυρών.
Έξω από το Μέγαρο της Μητρόπολης παρέμειναν πολλοί συγκεντρωμένοι οι οποίοι ήθελαν να χαιρετήσουν τον Κωνσταντίνο και την τα υπόλοιπα μέλη της Βασιλικής οικογένειας.
Στη συνέχεια η τέως βασιλική οικογένεια αναχώρησε για το Μέτσοβο. Η παραμονή εκεί θα διαρκέσει λίγες ώρες και στη συνέχεια θα αναχωρήσουν για την Αθήνα.
Oι Βασιλείς προσέρχονται στην Ι. Μητρόπολη Ιωαννίνων. Η συντριπτική πλειοψηφία του εκκλησιάσματος τον περιμένει.
Κατά την δεύτερη ημέρα της επίσκεψή τους ο Κωνσταντίνος δεν έκανε δηλώσεις. Αντιθέτως φτάνοντας το Σάββατο το απόγευμα στο Εμίν Αγά, σχολίασε τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα τονίζοντας πως οι Έλληνες πρέπει να είμαστε ενωμένοι.
http://www.enimerwsi.gr/wp-content/uploads/2013/02/fetcher_1854.jpeg


O Βασιλεύς Κωνσταντίνος ασπάζεται με ευλάβεια το χέρι του Ιερέως. Άλλοι ούτε του Αρχιεπισκόπου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου