Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΕ ΜΙΑ... ΒΡΑΔΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑΣ

Όταν το 1990 σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος ζήτησε από τον Βασιλέα Κωνσταντίνο για να βοηθήσει την Πατρίδα του για να πάρει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996, το έπραξε ευχαρίστως και με μεγάλη χαρά και προθυμία. Ουσιαστικός αντίπαλος της χώρας σ΄ αυτήν την "μάχη": η Ατλάντα. Η οποία βέβαια νίκησε διότι διέθετε "πειστικές" δυνατότητες (Κόκα Κόλα, CNN, υποτροφίες κλπ) που ξεπερνούσαν την επιχειρηματολογία και την πειθώ του Έλληνα ηγεμόνα. Αλλιώς θα ήταν τα ποσοστά πιθανοτήτων φυσικά, αν ο Κωνσταντίνος ήταν Βασιλεύς της δύσμοιρης χώρας μας. 

Η ανεπανάληπτη βραδιά...
Ωστόσο, εκείνη η-προκαταβολικά-χαμένη μάχη προσέφερε την δυνατότητα για μία "υπέρβαση" χωρίς, ίσως, ανάλογο προηγούμενο: για μια αυθεντική ελληνική βραδιά ομόνοιας, αγάπης, συμφιλίωσης και ομοψυχίας.
Στο μακρινό Τόκιο της Ιαπωνίας, στην Ελληνική ταβέρνα του ξενοδοχείου Νιγιάκο, με άφθονο κοκκινέλι και γνήσια εδέσματα της Πατρίδας, Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος, η Βασίλισσα Άννα-Μαρία, ο Αλβέρτος του Μονακό, η πριγκίπισσα Ειρήνη, ο Μίκης Θεοδωράκης και η σύζυγος του Μυρτώ, ο τότε πρωθυπουργός Κων/νος Μητσοτάκης με την σύζυγο του Μαρίκα, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Μιλτιάδης και η Λίζα Έβερτ, οι Λεντάκης και Κατριβάνος, ο Αντώνης Τρίτσης, ο Ιωάννης Παλαιοκρασσάς, η Βάσω Παπανδρέου, η Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, καθισμένοι γύρω από το ίδιο τραπέζι, τραγουδούν τραγούδια του Θεοδωράκη και γκρεμίζουν τα τείχη της μισαλλοδοξίας. 
Ο Κωνσταντίνος και ο Μιλτιάδης Έβερτ υποδέχθηκαν 6 έγχρωμους, μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, τους πλεύρισαν, τους έστρωσαν στο Ελληνικό κρασί και άρχισαν το ψήσιμο. Όλοι περίμεναν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας...
Μετά τις δύο τα μεσάνυχτα και ενώ έπιναν καφέ οι οικογένειες του Βασιλέως Κωνσταντίνου και του Έβερτ, προστέθηκαν στην συντροφιά ο Σήφης Βαλυράκης με την σύζυγό του και ο Τζέφρυ Παπανδρέου.
Σ΄ αυτήν την υπερβατική νύκτα συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΝΔ, του ΠαΣοΚ και του Συνασπισμού. Μέτα όμως ανακάλυψαν τα περί δήμευσης της περιουσίας κλπ.
Συνδιοργανωτής αυτής της βραδιάς ήταν ο γνωστός δημοσιογράφος Δημήτρης Ρίζος. Η βραδιά αυτή πραγματοποιήθηκε κατά τα μέσα Σεπτεμβρίου του 1990.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου