Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΟ ΜΕΤΣΟΒΟ

Πρωτοφανές πλήθος κόσμου στην πλατεία του Μετσόβου. Ο λόγος ήταν η επίσκεψη του Βασιλέως Κωνσταντίνου ΙΓ΄. Κατά το μεσημέρι της Κυριακής, ο Κωνσταντίνος επισκέφτηκε το αγαπημένο του Μέτσοβο. Όπως ήταν φυσικό εκεί συνάντησε την αναμενόμενη υποδοχή που του επιφύλασσαν οι βασιλόφρονες του Μετσόβου! 

Το blog "Μετσοβίτης" μας ενημερώνει επίσης για την Ιστορία πως "ο βασιλιάς της Ελλάδος Κωνσταντίνος τα παλαιά και ωραία χρόνια επισκεπτότανε το Μέτσοβο κάθε καλοκαίρι όπου και καθότανε για μεγάλο χρονικό διάστημα, γιαυτό και πολλοί Μετσοβίτες διατηρούν πολύ καλές σχέσεις μαζί του. Πραγματικά αυτήν η επίσκεψη πρόσφερε πολύ μεγάλη αγαλλίαση στους εθνικόφρονες Μετσοβίτες και αυτό θα κουβεντιάζεται για παρα πολύ καιρό". 
Ο Δήμαρχος Μετσόβου κ. Νίκος Τσομπίκος ξενάγησε τον λατρευτό μας Βασιλέα στο λαογραφικό μουσείο και πινακοθήκη του Μετσόβου, την δεύτερη στην Ελλάδα καλύτερη πινακοθήκη. Έπειτα συνέφαγε με τον Δήμαρχο και τον Γιάννη Αβέρωφ. Αργότερα επέστρεψε στην Αθήνα.

Κατά την διήμερη περιοδεία του σε Μπιζάνι-Ιωάννινα-Μέτσοβο, ο Κωνσταντίνος και τα λοιπά μέλη της Βασιλικής μας Οικογένειας έγιναν αντικείμενα θερμών εκδηλώσεων και ενθουσιώδους υποδοχής από τους κατοίκους των περιοχών. Χιλιάδες (όχι απλά εκατοντάδες) ζήτησαν να δουν, να σφίξουν το χέρι και να μιλήσουν με τον Βασιλιά Κωνσταντίνο. Έναν ΕΛΛΗΝΑ που τιμά τις παραδόσεις και σέβεται την θυσία εκείνων που έπεσαν για την ελευθερία της Πατρίδος.
Βέβαια, ούτε ένας δεν έτρεξε στον Παπούλια. Αντίθετα έφαγε πόδι από φοιτητές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου