Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ-ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΛΟΜΠΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ...


Δεν είναι λίγες οι φορές που επισημαίνουμε τις κοινές σκοπιανο-τουρκικές ενέργειες σε βάρος της Ελλάδας, οι οποίες δεν είναι μεμονωμένες και ευκαιριακές, αλλά συντονισμένες και οργανωμένες με βάση τη λειτουργία των λόμπις.
Το κακό είναι ότι η 
ελληνική πολιτεία κάποιες φορές ευαισθητοποιείται στην αντιμετώπιση του φαινομένου, αλλά φαίνεται πως οι προσπάθειες δεν είναι ανάλογες του κινδύνου. Θα έλεγα μάλιστα πως είναι για εσωτερική κατανάλωση, αφού δεν υπάρχει συνέχεια.
Τον Αύγουστο του 2010, με αφορμή την πρόσληψη ενός αμερικανικού νομικού γραφείου ως συμβούλου της ελληνικής Κυβέρνησης, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης είχε επισημάνει στη Βουλή ότι το γραφείο αυτό είναι το επίσημο Lobby των Τούρκων στη Αμερική. Και δεν έφθανε μόνον αυτό, αλλά στη συγκεκριμένη νομική εταιρεία εργαζόταν ως ειδικός επί κυβερνητικών υποθέσεων (πριν αναλάβει την προεδρία) ο Σκοπιανός κ. Μ. Koloski, πρόεδρος της United Macedonian Diaspora.
Έχουμε επομένως αναθέσει σε μια νομική εταιρία να μας «συμβουλεύει», η οποία έχει τώρα πρόεδρο τον κ. Koloski, προεξάρχοντα των απόδημων Σκοπιανών, και η οποία εταιρία συμβουλεύει και το τουρκικό λόμπι. Πώς να το εξηγήσει κάποιος αυτό; Και επειδή δεν έχουμε πληροφόρηση σε ποιες ενέργειες προέβη η Ν.Δ. τώρα που κυβερνά, δεν θα εκπλαγώ καθόλου αν εξακολουθεί η εν λόγω εταιρία να μας «συμβουλεύει».
Η από κοινού επιβουλή Σκοπιανών και Τούρκων δεν είναι καινούργια. Η αποκαλούμενη "Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης", που συμμετείχε στη σύνοδο Εφαρμογών Ανθρώπινης Διάστασης του ΟΑΣΕ, στη Βαρσοβία ζήτησε από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου να υποστηριχθεί το σχέδιο ψηφίσματος που κατέθεσε, για τη δημιουργία Παρατηρητηρίου Μειονοτήτων στην Ελλάδα! Η πρώτη που προσέτρεξε να το στηρίξει ήταν η Τουρκία.
Έφτασαν μάλιστα στο σημείο, σε προ καιρού διαδήλωση των δυο τους στην Αυστραλία, να προβάλουν αίτημα για αναγνώριση από την αυστραλιανή κυβέρνηση της... "εθνικής γενοκτονίας του 1948 της μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα".
Τώρα, δημοσιεύματα φέρουν να εντείνεται η συνεργασία τουρκικού και σκοπιανού λόμπι. Ο κύριος μηχανισμός των Σκοπιανών στις ΗΠΑ επικεντρώνεται -όπως αναφέραμε πιο πάνω- στην οργάνωση "United Macedonian Diaspora (UMD)" η οποία χρηματοδοτείται από την αντίστοιχη Τουρκική με την επωνυμία "Turkish Coalition of America (TAC)", η οποία μάλιστα πληρώνει τα πάγια της λειτουργίας της και επιπλέον την "φιλοξενεί" στα γραφεία της στην Ουάσινγκτον.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του κ. Σάββα Καλεντερίδη, οι Τούρκοι παίζουν έναν σημαντικό ρόλο, διότι πέρα από τη χρηματοδότηση, μεταφέρουν και τη τεχνογνωσία τους αλλά και τις διασυνδέσεις τους στο Αμερικανικό Κογκρέσο, όπως και στο Αμερικανικό ΥΠΕΞ και το Πεντάγωνο.
Μάλιστα συντέλεσαν κατά πολύ και στη διασύνδεση του κ. Γκρούεφσκι με τη Βασιλική οικογένεια του Κατάρ, όπου έλαβαν και επιπλέον χρηματοδότηση από εκεί, με αντάλλαγμα την προώθηση "Ισλαμικών ζητημάτων" στα Σκόπια. Προ ημερών δε δημοσιεύθηκε η ανάληψη από το Κατάρ έργων στα Σκόπια.
Είναι αξιοσημείωτο ότι η Τουρκική TAC είναι η τρίτη στις ΗΠΑ σε επιχορήγηση επισκέψεων εργασίας μελών του Κογκρέσσου για το 2012 μετά το Ισραηλινό λόμπι (American Israel Education Foundation (AIEF) και το Ινστιτούτο Άσπεν. Οι Τούρκοι ξόδεψαν περί τις 550.000 δολ. γι’ αυτόν το σκοπό χωρίς να προσμετρηθούν αρκετά υψηλότερα ποσά σε "έμμεσα έξοδα" και οργάνωσαν συνολικά 85 επισκέψεις σε Τουρκία και Σκόπια.
Ταυτόχρονα συνεχείς είναι οι επισκέψεις επιχειρηματιών επιχορηγούμενες από το Τουρκικό ΥΠΕΞ στα Σκόπια που προτείνουν μεγαλεπήβολα σχέδια, τα οποία έχουν περισσότερο σκοπό να εντυπωσιάσουν, παρά να επιτευχθούν. Λόγου χάρη ένας ουρανοξύστης 30 ορόφων μαζί με διπλανό εμπορικό κέντρο στα προάστια των Σκοπίων , όπως και υποσχέσεις για μαζικές οικοδομικές επενδύσεις σε ιδιωτικές κατοικίες και έργα υποδομής σε σιδηρόδρομους και ενέργεια.
Είναι ενδιαφέρον να ειπωθεί ότι αυτός ο οργανισμός που στην ουσία είναι παράρτημα Τουρκικών οργανώσεων, διαθέτει παρουσία και στην Ελλάδα, όπου το πρόσωπο που την εκπροσωπεί είχε δηλώσει ότι από το 2006 ασχολείται "ενεργά" με τους σκοπούς της οργάνωσης με κύρια χρηματοδότηση από Σκοπιανούς του Τορόντο του Καναδά.
Σε αντίθεση με όλα αυτά, οι οργανώσεις των Αποδήμων, όσες υπάρχουν, στηρίζονται στην καλή διάθεση Ελλήνων, χωρίς βοήθεια από την πολιτεία. Μ’ αυτόν τον τρόπο, δυστυχώς, πορευόμαστε.

Ο Μακεδών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου