Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2013

ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑ: "ΤΙ ΖΗΤΑΩ; ΛΙΓΟ ΨΩΜΙ ΝΑ ΦΑΩ".


Aγωνία, δυστυχία, ανέχεια-Η φωνή που συγκλονίζει!
Νηστικοί πηγαίνουν στο σχολείο τουλάχιστον 100 μαθητές δημοτικών σχολείων της Καλαμάτας χωρίς να έχουν χρήματα για να αγοράσουν κάτι να φάνε, σύμφωνα με την Ένωση Γονέων Καλαμάτας, που συγκέντρωσε στοιχεία από διευθυντές σχολείων.
Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται αντιμέτωποι με τραγικές καταστάσεις υποσιτισμένων μαθητών και προσπαθούν να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούν, άλλοτε προσφέροντας ένα κουλούρι και άλλοτε προσφέροντας φαγητό στις άπορες οικογένειες.
Η σοβαρότητα της κατάστασης αποτυπώνεται ακόμη και στις εκθέσεις των μαθητών. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα μιας μαθήτριας που έγραψε πως: «Το μόνο που θέλω είναι μια δουλειά για τη μανούλα μου για να έχουμε ψωμί να φάμε και παπούτσια να φορέσουμε»! Κατάντια και συνάμα θλίψη! Ενώ το κοριτσάκι θα έπρεπε να απολαμβάνει την ανεμελιά της παιδικής του ηλικίας ζει με την αγωνία να βρει η μητέρα του μία δουλειά προκειμένου να μπορέσουν να ζήσουν!!!
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία» τραγική είναι η κατάσταση στο Δημοτικό Σχολείο Ασπροχώματος, όπου πάνω από το 50% των μαθητών δεν έχει ούτε κολατσιό, ούτε μεσημεριανό.
Σύμφωνα με την διευθύντρια, από το Σεπτέμβριο μέχρι τώρα έχουν λιποθυμήσει από την πείνα 5 μαθητές. Προβλήματα σε μικρότερο ποσοστό παρατηρούνται και σε σχολεία του κέντρου. Στο 3ο Δημοτικό Σχολείο για παράδειγμα, το 8% έως 10% των παιδιών δεν έχει κολατσιό, ενώ η δουλειά στο κυλικείο έχει μειωθεί κατά 70% αφού πολλά παιδιά δεν έχουν πλέον χαρτζιλίκι.
Μικρότερο ποσοστό μαθητών υποσιτίζεται στο 21ο Δημοτικό Σχολείο, ενώ στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, σύμφωνα με γονείς, 5 -6 ντόπιες οικογένειες μικρών μαθητών αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα και στα παιδιά προσφέρεται πρωινό από ανθρώπους που το έχουν αναλάβει εθελοντικά.

Σχόλια
Όταν ακούμε από ένα παιδί να περιγράφει αυτήν την φρικώδη εφιαλτική κατάσταση τι πρέπει να κάνουμε; Να καθόμαστε ήσυχα και ανέμελοι στους καναπέδες μας ή να ξεπατώσουμε με ολική επανάσταση όλα αυτά τα καθίκια που κατακρεουργούν την Ελλάδα. Που έχουν φέρει την Ελλάδα σε τέτοια αθλιότητα. Παιδιά να ζητούν να φάνε, να παρακαλάνε για ένα πιάτο φαγητό, για επαγγελματική αποκατάσταση ενός γονέα τους ή ακόμα και ενός κοντινού συγγενή τους.
Διαβάσατε τι λέει μία μικρή μαθήτρια. Σπαράζει η καρδιά μας όταν ακούγονται τέτοιες φωνές, πολλώ δε μάλλον από ένα μικρό παιδί. 
Αυτή είναι η "σωτηρία της χώρας" καθίκια του κερατά; Αυτή είναι; Να παρακαλούν οι άνθρωποι για ένα πιάτο φαγητό; Να εξαθλιώνονται καθημερινά και να απολύονται όλο και περισσότεροι πολίτες και να διογκώνεται έτσι η κάτω από τα όρια της φτώχειας τάξη που έχει ξεπεράσει τα 3.500.000 εκατομμύρια;
Που είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Ζητά μόνο αλλαγή πολιτικής. Μπα και τι μας είπε. Το αυτονόητο! Παίρνει 2.500.000 ευρώ τον χρόνο. Παραιτήθηκε του μισθού του αλλά παίρνει 3 παχυλά επιδόματα.

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΡΑΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΒΑΣΙΛΕΥΤΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου