Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

ΣΟΚ: ΤΟ 65% ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΖΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ


Στοιχεία-σοκ προκύπτουν από μελέτη που παρουσιάζει ο ΣΥΣΜΕΔ για την οικονομική κατάσταση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Όπως προκύπτει το 65% των “στρατιωτικών νοικοκυριών” ζει πλέον κάτω από
τα όρια της φτώχειας! Οι αναλυτικοί πίνακες το επιβεβαιώνουν.
Ο ΣΥΣΜΕΔ σε κείμενο που συνοδεύει την μελέτη με τα σοκαριστικά συμπεράσματα τονίζει:
"Διανύοντας τον τέταρτο χρόνο της δημοσιονομικής προσαρμογής, διαπιστώνουμε πως η μετάβαση στην επονομαζόμενη «οικονομική εξυγίανση» περνάει μέσα από το δρόμο της φτωχοποίησης, των μεσαίων και κατώτερων οικονομικά εργαζομένων Ελλήνων. Ένα δρόμο που κάθε μέρα μοιάζει όλο και περισσότερο αδιέξοδος, πνίγοντας κάθε ελπίδα για έναν αξιοπρεπή βίο. Στο κέντρο αυτής της δίνης ως απλός βιοπαλαιστής βρίσκεται και ο Έλληνας στρατιωτικός, ο οποίος καλείται με θυσία και αυταπάρνηση να εκτελέσει την υπηρεσία του κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Αυτονόητα δεν τίθεται ούτε ως υπόνοια η πιθανότητα πλημμελούς εκτέλεσης του καθήκοντος, εξαρτώντας την από το ύψος των αποδοχών του. Όμως, το γεγονός ότι η πολιτεία υποτιμά το έργο που επιτελεί, αγνοώντας πως εκτός από στρατιώτης είναι άνθρωπος και γονιός, γεμίζει με πίκρα και απογοήτευση την καθημερινότητά του.
Είναι ακατανόητη η εμμονή της πολιτείας να συνεχίζει να παραγνωρίζει το κρίσιμο έργο των Ενόπλων Δυνάμεων, αγνοώντας επιδεικτικά τις ιδιαίτερες συνθήκες και τον κίνδυνο κάτω από τις οποίες αυτό επιτελείται, αρνούμενη να ανταμείψει την αξία του αλλά και τις ατελείωτες ώρες υπερωριακής εργασίας. Η στάση αυτή παρακάμπτει κάθε κριτική αξιολόγηση των επιδράσεων που υφίστανται οι στρατιωτικοί και οι οικογένειες τους, οι οποίες μετακινούμενες διαρκώς και κατά κανόνα σε περιοχές που από το νομοθέτη χαρακτηρίζονται προβληματικές, χάνουν κάθε έρεισμα επιστροφής στις πατρογονικές τους εστίες και κάθε δυνατότητα δημιουργίας ενός τόπου αναφοράς, αφού η κάθε μετάθεση συνοδεύεται αναπόφευκτα και από την ανεργία του/της συζύγου, τις μαθησιακές δυσκολίες και τη δυσπροσαρμογή των παιδιών στο νέο περιβάλλον και τον κοινωνικό αποκλεισμό της στρατιωτικής οικογένειας, η οποία συχνά πέφτει θύμα της κερδοσκοπίας των τοπικών κοινωνιών, που εκμεταλλεύονται την έλλειψη στρατιωτικών οικημάτων και την κατεπείγουσα ανάγκη των στελεχών για εξεύρεση νέας κατοικίας.
Υπό το πρίσμα των ιδιαίτερων συνθηκών κάτω από τις οποίες ζει και εργάζεται ο Έλληνας στρατιωτικός και μέσω των στοιχείων της μελέτης που ακολουθεί, επιδιώκεται να αποτυπωθεί με αριθμούς, το μέγεθος της φτωχοποίησής του, η οποία σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνά τα όρια της εξαθλίωσης.
Οι κ.κ. Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, προς τους οποίους κοινοποιείται η παρούσα μελέτη, παρακαλούνται όπως τη διαβάσουν με προσοχή, να μην την εκλάβουν ως μια επιπλέον μνημονιακή υποχρέωση, και να αναγνώσουν μέσα από τους αριθμούς, οι οποίοι λένε πάντα και μόνο την αλήθεια, την πικρία των χιλιάδων Ελλήνων στρατιωτικών και τη φωνή απελπισίας που προσπαθούν έστω την ύστατη αυτή χρονική στιγμή να αρθρώσουν, τους καλούμε δε να μην ψηφίσουν κατά την ψηφοφορία του νόμου που κατατέθηκε στη ΒτΕ τη 07-2-2013, και από τη Δευτέρα θα συζητηθεί και ενδεχομένως να ψηφιστεί στην Ολομέλεια, με τίτλο: «Έγκριση της επικαιροποίησης του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016» όπου, μεταξύ των άλλων, προβλέπονται περαιτέρω περικοπές ειδικών μισθολογίων (ένστολων) για το έτος 2013 της τάξης των 78 εκατομμυρίων ευρώ και νέο μισθολόγιο για ένστολους για το έτος 2014 της τάξης των 88,2 εκατομμυρίων ευρώ.
Τα συμπεράσματα που εξάγονται από την ανάγνωση των συγκριτικών και αναλυτικών πινάκων της μελέτης, είναι αποκαλυπτικά της έκτασης των περικοπών που έχουν επιβληθεί στις αποδοχές των στρατιωτικών, αλλά και της οικονομικής ανέχειας στην οποία έχει περιέλθει το σύνολο αυτών.
Οι πίνακες καταρρίπτουν κατά τρόπο απόλυτο το μύθο του προνομιακού ειδικού μισθολογίου και αποδεικνύουν καταφανώς το αδικαιολόγητο των επιβληθεισών περικοπών στις αποδοχές των Ελλήνων στρατιωτικών. Επειδή είμαστε σίγουροι ότι οι ιθύνοντες αποβλέπουν στο καλό μας, ανταποδίδουμε προτείνοντάς τους να μας εντάξουν άμεσα και με τους ίδιους όρους, στο ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, που δεν έχει μισθολογικές προαγωγές και είναι και πολύ φθηνότερο από το δικό μας. Ιδού λοιπόν η Ρόδος ιδού και το Μισθολόγιο.

ΠΙΝΑΚΕΣ






http://www.onalert.gr


Ο Στρατός, όπως ήταν φυσικό, ξεχαρβαλώνεται από το πανάθλιο πολιτειακό και πολιτικό σύστημα της χώρας μας. Τώρα ετοιμάζονται να τον κάνουν ιδιωτικό για να τον χρησιμοποιούν στις επικείμενες δικαιολογημένες εξεγέρσεις των πολιτών. 
Ακόμα θέλετε ΑΒΑΣΙΛΕΥΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ; Δώστε μία ηχηρή απάντηση στο υπάρχον σάπιο σύστημα ψηφίζοντας στον παρακάτω σύνδεσμο Βασιλευομένη Δημοκρατία: Πολιτεύματα - Galop.gr. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άρχει των Ενόπλων Δυνάμεων. Πως δεν συμμερίζεται τον πόνο και την εξαθλίωση των Αξιωματικών μας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου