Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

ΨΕΥΔΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙ "ΠΡΟΔΟΣΙΩΝ ΒΑΣΙΛΕΩΝ" (2)

Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί ένα ψευδές άρθρο το οποίο υποστηρίζει ό,τι οι Έλληνες Βασιλείς υπήρξαν (άκουσον, άκουσον)"προδώτες"!!!

Τι λένε για τον Βασιλέα Γεώργιο τον Α΄:
1) ΕΠΡΟΔΩΣΕ εγκαταλείποντας άνευ στρατιωτικής βοήθειας τους επαναστατήσαντες Κρήτες του 1865, με αποτέλεσμα την σφαγή των Κρητών από τους Τούρκους.
.
2) ΕΠΡΟΔΩΣΕ, απορρίπτοντας πρόταση Δεληγιώργη το 1865 για στρατιωτική επέμβαση προς απελευθέρωση Ηπείρου και Θεσσαλίας.
.
3) ΕΠΡΟΔΩΣΕ, ανακαλώντας διαταγή του Κουμουνδούρου προς τον Στρατό το 1978, δια εισβολή και απελευθέρωση Θεσσαλίας
.
4) ΕΠΡΟΔΩΣΕ, δεχόμενος αδιαμαρτύρητα την προσάρτιση της Αν.Ρωμυλίας από τη Βουλγαρία το 1885
.
5) ΕΠΡΟΔΩΣΕ ματαιώνοντας γενική επιστράτευση διαταχθείσα από Δεληγιάννη εναντίον Βουλγαρίας, καλώντας τους συγγενείς βασιλικούς οίκους Αγγλίας (Sachsen – Braun– Schweig Welfen ή Γκρίζους Λύκους 1714 – 1901) και Ρωσίας (Sachsen Gottorp Romanov) να κάμουν ναυτικό αποκλεισμό Ελλάδος από 8/5/1886.
.
6) ΕΠΡΟΔΩΣΕ, διότι το 1886 Μάϊο, εν μέσω ναυτικού αποκλεισμού, διέταξε την διάλυση του μισού ελληνικού στρατού, ήτοι των σωμάτων εφέδρων και των σωμάτων εθελοντών, με σκοπό την οριστική απώλεια Αν.Ρωμυλίας.
.
7) ΕΠΡΟΔΩΣΕ διότι κρατώντας σκοπίμως τον Ελληνικό στρατό σε κατάσταση ημιδιαλύσεως, τον διέταξε να εισβάλει σε Κρήτη προς Βοήθεια Κρητών 1897, ενώ συγχρόνως εκάλεσε συγγενείς ως άνω οίκους και Γαλλία, να επιτεθούν με τους στόλους τους εναντίον Ελλήνων Κρήτης («Ακρωτήρι») με αποτέλεσμα την ήττα των Κρητών και των ελλήνων Στερεάς
.
8) ΕΠΡΟΔΩΣΕ διότι στον επακόλουθο πόλεμο Ελλάδος – Τουρκίας 1897 εξ αιτίας Κρήτης, έστειλε εναντίον Τούρκων σκοπίμως ημιδιαλυμένο ελληνικό στρατό υπό τον «πρίγκηπα» Κωνσταντίνο Α’, ο οποίος έχασε την καθοριστική «Μάχη Λαρίσης – Δομοκού – Φαρσάλων», διότι ερωτοτροπώντας στην σκηνή του με κυρίες της αυλής, αρνείτο να δώσει διαταγές στους επιτελείς του, με αποτέλεσμα την ήττα των ελλήνων, απώλεια των Θεσσαλικών κτίσεων του 1881 (Γενόμενων κατόπιν αυθαιρέτου άνευ διαταγών εισβολής τμημάτων ελλ. Στρατού), διεθνή οικονομικό έλεγχο επί της ελλάδος, και άμεση καταβολή 100.000.000 χρυσών λιρών ως πολεμική αποζημίωση στην Τουρκία, με δάνεια Αγγλοεβραικών τραπεζών, μέσω ολικής υποθηκεύσεως του ελληνικού κράτους. ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ: Το 1909 ο «ελληνικός στρατιωτικός σύνδεσμος» εστασίασε απαιτώντας «να φύγουν οι βασιλοπαιδες από τον στρατό διότι οδηγούν τον στρατό σε αδικαιολόγητες ήττες από σκόπιμη προδοτική αμέλεια».

1) Το 1866 είχε τεθεί το Κρητικό ζήτημα, το οποίο όμως κατάφερε να το ξεπεράσει με επιτυχία αφού δεν υποτάχθηκε στις απαιτήσεις των Μεγάλων Δυνάμεων που ήθελαν η Ελλάδα να παρασυρθεί σε πόλεμο με την Τουρκία, γιατί πίστευε ότι μια φιλοπόλεμη πολιτική δεν θα ωφελούσε σε τίποτα την Ελλάδα, από την στιγμή που δεν είχε προετοιμαστεί κατάλληλα για πόλεμο.
2) Γιατί δεν ήθελε να αιματοκυλήσει την χώρα του. Εκεί όπου την έστελναν οι Μεγάλες Δυνάμεις. Στην ήττα, την καταστροφή, την εδαφική σμίκρυνση που θα οδηγούσαν την Ελλάδα σε έναν ολοκληρωτικό αφανισμό.
3) Δεν υπήρξε ποτέ τέτοια διαταγή. Ο Βασιλεύς Γεώργιος και ο πρωθυπουργός Κουμουνδούρος επέμεναν για μία "ειρηνική προσάρτηση της Θεσσαλίας και της νοτίου Ηπείρου (Άρτα)". Ο τελευταίος με την συναίνεση του Γεωργίου δεν δίστασε πρώτα να απειλήσει την Τουρκία με επίθεση 40.000 Ελλήνων στρατιωτών στην Θεσσαλία. Πράγματι, επίθεση δεν έγινε αλλά προσαρτήθηκε ειρηνικά η Θεσσαλία και η Άρτα με την συνθήκη της Κων/πολης το 1881.
4) Δεν δέχθηκε την προσάρτηση αλύτρωτου εδάφους σε ξένη χώρα. Όλοι οι Βασιλείς υπήρξαν οπαδοί της "Μεγάλης Ιδέας". Αν αυτό δεν συμφέρει κάποιους, πρόβλημα τους!
5) Καλά, ο Βασιλεύς θα καλούσε ξένους Βασιλικούς Οίκους να κάνουν αποκλεισμό στην Πατρίδα του. Ας σοβαρευτούμε λίγο.
6) Η ανεπιτυχής επαφή του Τρικούπη με την Αυστρία τον έστρεψε στη συνέχεια στη Γαλλία και την Αγγλία. Έτσι, το Μάρτιο του 1886, όταν πια η επιβολή ναυτικού αποκλεισμού στην Ελλάδα ήταν επί θύρας, πρότεινε στους εκπροσώπους των δύο Δυνάμεων την εφαρμογή του ανεκτέλεστου μέχρι τότε άρθρου 23 του Συνεδρίου του Βερολίνου. Το άρθρο αυτό προέβλεπε τη διαίρεση της Μακεδονίας σε εθνολογικά βιλαέτια και ο Τρικούπης προσέβλεπε μέσω της εφαρμογής του στην αυτονόμηση του Ελληνισμού που κατοικούσε στην περιοχή που αντιστοιχεί σε αδρές γραμμές στη σημερινή ελληνική Μακεδονία. Και αυτές του όμως οι προτάσεις δεν είχαν καλύτερη τύχη. Τα στρατεύματα δεν διαλύθηκαν ενώ η Ανατολική Ρωμυλία με συνθήκη ήταν ήδη στα χέρια της Βουλγαρίας! 
7) Ο Τρικούπης επεδίωκε να ελέγχουν το Στράτευμα το Κράτος και οι πολιτικοί. Ο Βασιλεύς έχασε αρμοδιότητες. Δυστυχώς δεν μπόρεσε να τον ανασυγκροτήσει. Μην λησμονούμε πως ο Τρικούπης το 1893 κήρυξε πτώχευση. Οι Κρήτες επέμεναν πιεστικά αποστολή Ελληνικού Στρατού. Ο Βασιλεύς, γνωρίζοντας την κατάσταση του Στρατεύματος, αρνήθηκε στο τέλος όμως μεταπείστηκε από τον πρωθυπουργό Δηλιγιάννη, ο οποίος Δηλιγιάννης έστειλε Στρατό στην Κρήτη.
8) Ο Βασιλεύς Γεώργιος ο Α΄ δεν ήταν Ανδρέας Παπανδρέου. Σέβονταν τον θεσμό της οικογένειας και είχε πλήρη συναίσθηση των καθηκόντων και των ευθυνών του. Το κίνημα στο Γουδί εξ άλλου ήταν "εθνοφθόρο" και διχαστικό. Στον ατυχή Ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897 οδηγηθήκαμε σε ήττα a priori εξ αιτίας της μασονοκρατούμενης, εβραιοκίνητης και αντιβασιλικής "Εθνικής Εταιρίας", παρά τις αντιρρήσεις και τις προσπάθειες του Βασιλέως Γεωργίου του Α΄. Βλέποντας τον τουρκικό στρατό να προελαύνει ο Βασιλεύς Γεώργιος επικοινώνησε με τον γυναικάδελφο του Ρώσο Τσάρο να σταματήσει τις τουρκικές δυνάμεις. Πράγματι, ο Τσάρος επενέβη και ο Σουλτάνος διέταξε παύση πυρός.


Ο Ύψιστος και παντοδύναμος Θεός μας έφερε στον θρόνο της Ελλάδος, έναν μακρινό απόγονο του τελευταίου Αυτοκράτορος του Βυζαντίου, του Κωνσταντίνου Παλαιλόγου ΙΑ΄. Τον Γεώργιο τον Α΄ πρίγκηπα της Δανίας. Μόλις ήλθε βαπτίσθηκε Ορθόδοξος Χριστιανός, λαμβάνοντας το όνομα "Γεώργιος", και έπειτα ανέλαβε τα καθήκοντα του. Η Αγγλία ως δώρο στον νέο Βασιλιά, έδωσε τα Επτάνησα το 1864, ύστερα από πιέσεις των Επτανησίων αλλά του ιδίου του νέου Βασιλέως και του θείου του που είπε στους Άγγλους: "Ο ανηψιός θα έρθει στην Ελλάδα με μία προυπόθεση. Να δώσετε τα Επτάνησα πίσω στην Ελλάδα!"

Ποιος φταίει συγγραφέα μου, ο Βασιλεύς;;; Την ιστορία του τόπου είσαι υποχρεωμένος να την μαθαίνεις για να μην την ξαναζήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου