Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Ο ΓΑΜΟΣ ΤΟΥ ΤΣΟΧΑ

  • Για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι...
Η ιστορία είναι γνωστή και αποτέλεσε σκάνδαλο ολκής τόσο στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, όσο και στην υπόλοιπη χώρα, που συζητήθηκε εντόνως, ενώ οι γνωστοί μηχανισμοί συγκάλυψης που διαθέτει το ΠΑΣΟΚ (βλ. ΜΜΕ) εργάστηκαν φιλόπονα προκειμένου να... κουκουλώσουν τα τεκταινόμενα...
Με φόντο το βροχερό Παρίσι τελέστηκε την Κυριακή, στον ορθόδοξο καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, ο γάμος του πρώην υπουργού και κορυφαίου στελέχους του ΠΑΣΟΚ Ακη Τσοχατζόπουλου και της εκλεκτής του, Βίκυς Σταμάτη.
Το ζευγάρι έφθασε στην εκκλησία μέσα σε μία μπλε «Τζάγκουαρ». Το μυστήριο τέλεσε ο μητροπολίτης Παρισίων Εμμανουήλ και ο γάμος έγινε σε στενό οικογενειακό κύκλο.
Παραβρέθηκαν οι συγγενείς του Ακη Τσοχατζόπουλου και της Βίκυς Σταμάτη και ελάχιστοι φίλοι τους, μεταξύ των οποίων ο καθηγητής Κώστας Βεργόπουλος και ο πρώην σύμβουλος του κ. Τσοχατζόπουλου, Νίκος Δημάδης.Αληθεια θα ανοιξει κανεις τους Λογαριασμους των δυο αυτων κυριων!!Γνωριζουν αραγε στη Αμεριακνικη Πρεσβεια στην Αθηνα τις σχεσεις των εν λογω κυριων με την Τρομοκρατια και με την διανικηση του λεγομενου Μαυρου Χρηματος?!!!!


Κουμπάρος ήταν ο Γάλλος πολιτικός μηχανικός, Μισέλ Καντάς. Μετά την τελετή ακολούθησε δεξίωση στο πολυτελές ξενοδοχείο Four Seasons, όπου οι νεόνυμφοι γιόρτασαν την ευτυχία τους ανάμεσα σε κρύσταλλα "σβαρόφσκι"... ενώ οργίαζαν οι φήμες στις τότε gossip τηλεοπτικές εκπομπές και στα περιοδικά, πως ο γάμος κόστισε 2,5 δισ. δραχμές...!
Ο πολιτισμός πάνω από όλα
Από τις πολυσυζητημένες και σίγουρα πιο ακριβές γαμήλιες δεξιώσεις ήταν σίγουρα αυτή που παρέθεσαν για τους εκλεκτούς προσκεκλημένους τους στο «Four Seasons», στην πρωτεύουσα της Γαλλίας, ο Άκης Τσοχατζόπουλος και η δεύτερη σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη.
Είχε προηγηθεί ένα πολιτισμένο διαζύγιο με τη Γερμανίδα Γκούντρουν, με την οποία ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ είχε γνωριστεί τα χρόνια του ΠΑΚ, έζησαν μαζί πολλά χρόνια και απέκτησαν δύο κόρες.
Η Γερμανίδα πρώην σύζυγός του χειρίστηκε το θέμα με ψυχραιμία, φρόντισε να εξασφαλίσει τα απαραίτητα από τον επί χρόνια σύντροφό της και να αποχωρήσει διακριτικά από το προσκήνιο.Λεγεται οτι πηρε αρκετα δισ!!!
Ο χωρισμός αυτός είχε προκαλέσει ποικίλα σχόλια, που αφορούσαν κυρίως την ηλικία του παιδιού που απέκτησε ο Άκης Τσοχατζόπουλος με τη Βίκυ Σταμάτη, το οποίο είναι μικρότερο από το εγγόνι που του έχει χαρίσει η κόρη του από τον πρώτο γάμο.
Και αναρωτιέμαι ο αφελής έλληνας: Πού τα βρήκε τα λεφτά αυτός Γιώργο; Φαντάζομαι έκανε οικονομίες ή... κέρδισε στην τσόχα...! Εσύ τι λες;

ΜΙΖΕΣ ΔΙΣ ΔΡΑΧΜΕΣ, ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ; ΤΟΥΣ ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΑΣ. ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟ !!

Άκης Τσοχατζόπουλος

Βουλευτής και υπουργός


Διετέλεσε βουλευτής στο ελληνικό κοινοβούλιο επί 26 συνεχόμενα χρόνια (1981 έως 2007). Η πρώτη του εκλογή στις εκλογές του 1981 ήταν στο ψηφοδέλτιο επικρατείας, ενώ από το 1985 έως το 2004 εκλεγόταν στην Α' Θεσσαλονίκης. Απέτυχε να εκλεγεί για δέκατη συνεχόμενη θητεία στις εκλογές του 2007 (κατατάχθηκε στην 7η θέση ανάμεσα στους συνυποψηφίους του), ενώ αρνήθηκε να κατέλθει στις εκλογές του 2009.
Συμμετείχε σχεδόν σε όλα τα υπουργικά συμβούλια των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, από τον πρώτο σχηματισμό της κυβέρνησης Ανδρέα Παπανδρέου το 1981 μέχρι το τέλος της κυβέρνησης Σημίτη το 2004, ενώ διετέλεσε υπουργός και στην οικουμενική κυβέρνηση του Ξενοφώντα Ζολώτα. Αναλυτικά θήτευσε ως:
  • Υπουργός Δημοσίων Έργων (1981 - 1985)
  • Υπουργός Προεδρίας της Κυβέρνησης (1985 - 1987)
  • Υπουργός Εσωτερικών (1987 - 1989)
  • Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών (1989 - 1990)
  • Υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης (1993 - 1995)
  • Υπουργός Εθνικής Άμυνας (1996 - 2000)
Νικόλαος Δημάδης

Από τον θείο της κ. Λιάνη στην κ. Αγγελοπούλου
Ο πρώτος πρέσβης εκ προσωπικοτήτων μεταπολιτευτικά ήταν ο Ιωάννης Γεωργάκης. Oπως επισημαίνει έμπειρος διπλωμάτης, τον Γεωργάκη επιστράτευσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής για πολύ συγκεκριμένο λόγο. Διότι ως συνεργάτης του Αριστοτέλη Ωνάση είχε επιρροή στον αραβικό κόσμο. O Καραμανλής θέλησε να την αξιοποιήσει για να μην αφήσει προνομιακό πεδίο δράσης τις αραβικές χώρες στην Τουρκία, κυρίως σε σχέση με το Κυπριακό.
Μετά την έλευση του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, ο θεσμός των πρέσβεων εκ προσωπικοτήτων χρησιμοποιήθηκε περισσότερο εκτεταμένα. Ο Ανδρέας Παπανδρέου, επισημαίνει η ίδια διπλωματική πηγή, θέλησε να τοποθετήσει, όπως ο ίδιος έλεγε, «φιλέλληνες διπλωμάτες» σε κρίσιμα πόστα. Οι κατ’ επάγγελμα διπλωμάτες, είδαν αυτήν την ενέργεια ως μια κίνηση να «βολευτούν» στελέχη του ΠΑΚ σε διάφορες θέσεις. Την περίοδο εκείνη, όπως αναφέρουν από την Ενωση Διπλωματικών Υπαλλήλων, τοποθετήθηκαν οι Χρήστος Στρεμμένος στη Ρώμη, Μανώλης Πονηρίδης στη Στοκχόλμη, Χρήστος Ροκόφυλλος στο Παρίσι, Νίκος Κυριαζίδης στο Λονδίνο, Νίκος Δημάδης, αρχικά στη μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην ΕΟΚ και κατόπιν στο Μεξικό, Ελισάβετ Παπαζώη στην Κούβα. Οι διπλωμάτες είναι πολύ αυστηροί με τους πρέσβεις εκ προσωπικοτήτων. Συνηθίζουν να αναφέρουν ότι «στην καλύτερη περίπτωση δεν θα κάνουν κακό» και επικαλούνται ως πρωταρχικό επιχείρημα για να δικαιολογήσουν την άποψή τους αυτή, την άγνοια του διπλωματικού κώδικα συμπεριφοράς εκ μέρους τους. Αξιολογώντας τις τοποθετήσεις των πρέσβεων εκ προσωπικοτήτων των πρώτων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, επισημαίνουν ότι αρκετοί από αυτούς καλλιέργησαν, στις χώρες που βρέθηκαν, τις σχέσεις με τα αντίστοιχα κεντροαριστερά κόμματα, με τα οποία δεν υπήρχαν μέχρι τότε ισχυροί δεσμοί από ελληνικής πλευράς, αυτό όμως έγινε ανισομερώς, καθώς παραμερίστηκαν οι παραδοσιακές σχέσεις με τα κεντροδεξιά κόμματα.
Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις του Δημήτρη Κώνστα, στο Συμβούλιο της Ευρώπης, του Γιώργου Λιάνη, θείου της συζύγου του Ανδρέα Παπανδρέου, στο Τόκιο, με τις κακές γλώσσες στο εσωτερικό του διπλωματικού σώματος να λένε ότι τοποθετήθηκε εκεί, διότι η θέση αυτή έχει το υψηλότερο επίδομα.
Από την τελευταία κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, πρέσβεις εκ προσωπικοτήτων χρίσθηκαν οι Αλεξ Ρόντος, τον οποίο οι διπλωμάτες επικαλούνται ως το κατεξοχήν παράδειγμα, γιατί ο θεσμός θα έπρεπε να καταργηθεί, καταλογίζοντας αντεθνική συμπεριφορά στις ενέργειές του, ο σημερινός ευρωβουλευτής Σταύρος Λαμπρινίδης, ο Βασίλης Βασιλικός, ως πρέσβης στην UNESCO!!!


Για τον Δημαδη διαβαζουμε και τα εξης το 1968!!!

Στο περίπτερο, εμείς κάναμε αυτό που πρέπει να κάνει κάθε σωστός καταληψίας: Εκδηλώσεις. Μας έστελναν οι Γάλλοι ταινίες για προβολές κάθε μέρα. Με τον Παναγιώτη Κουνάδη και τον Κώστα Βεργόπουλο οργανώσαμε διάλεξη μετ’ ακροάσεος για την ιστορία του ρεμπέτικου τραγουδιού. Μια μέρα έγινε ένα μεγάλο γλέντι γιατί οι πατατοπαραγωγοί που είχαν κάνει κατάληψη στις αποθήκες τους μας έστειλαν ένα τσουβάλι πατάτες, και οι πτηνοτρόφοι μας έστειλαν ένα τσουβάλι με κότες. Κάναμε ένα φοβερό τσιμπούσι, που κράτησε τρεις μέρες. Και, φυσικά, όλοι οι Έλληνες περνούσαν από εκεί. Ο Βασιλικός ήρθε, ο Αντρέας Στάικος, ο Νίκος Δημάδης, η Εύη Δεμίρη. Σίγουρα περνούσε και ο Γιωτόπουλος. Ήρθε κάποια στιγμή και η Μελίνα με όλη την ακολουθία για επίσκεψη. Μας είπε να βάλουμε και μια ελληνική σημαία εκτός από τη μαύρη και την κόκκινη, αλλά αυτό δεν γινόταν. Κανένας δεν έβαζε την εθνική του σημαία –το κίνημα ήταν διεθνές, και η μόνη εθνική σημαία που μπορούσε να κυματίζει ήταν η γαλλική.

http://www.georgakopoulos.org/

Hμερομηνία : 28-10-2001
Ολοι οι άνθρωποι των νέων υπουργών

Ποια πρόσωπα στελεχώνουν τις θέσεις-κλειδιά στα υπουργεία
Των Χρύσας Λιάγγου - Δημ. Παπαδοκωστόπουλου - Γιώργου Τερζή

Στα νέα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τις θέσεις-κλειδιά στα υπουργεία αλλά και στους εποπτευόμενους από αυτά τομείς, μετατοπίζεται το ενδιαφέρον της επόμενης ημέρας του κυβερνητικού ανασχηματισμού. Η εμπειρία έχει δείξει ότι ο κύκλος του ανασχηματισμού που ανοίγει με την ευθύνη του πρωθυπουργού της χώρας κλείνει με τον ανασχηματισμό σε επίπεδο στελεχών, συμβούλων και διοικήσεων που ακολουθεί με ευθύνη του αρμόδιου υπουργού ανά τομέα. Εκπορεύεται από την ανάγκη της μέγιστης αποτελεσματικότητας του έργου που κάθε νέος υπουργός καλείται να υλοποιήσει, η οποία επιτάσσει πρόσωπα εμπιστοσύνης σε νευραλγικούς τομείς και επιτυχούς δοκιμασμένης προηγούμενης συνεργασίας ή όχι, το σίγουρο ωστόσο είναι ότι οι αποκαλούμενοι ως «στενοί συνεργάτες» ή «το προσωπικό επιτελείο» στελεχώνουν και συμπληρώνουν καθοριστικά το νέο υπουργικό σχήμα. Στο πλαίσιο αυτό αυτονόητες θεωρούνται και είναι θέμα χρόνου οι αλλαγές του επιτελικού στελεχικού δυναμικού και στα βασικά οικονομικά υπουργεία. Σε ό,τι αφορά το πρώτο τη τάξει υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, ο νέος τσάρος της Οικονομίας φυλάσσει ως επτασφράγιστο μυστικό τα ονόματα των συνεργατών του, που θα τον πλαισιώσουν στα νέα του καθήκοντα. Ο ίδιος στην πρώτη του εθιμοτυπική συνάντηση με τους δημοσιογράφους είπε σε όσους τον ρώτησαν, ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν εντός της εβδομάδας που ξεκινά από αύριο. Το νέο σχήμα που επεξεργάζεται ο υπουργός λαμβάνει υπ' όψιν τη συγχώνευση των υπουργείων. Στενός συνεργάτης και σύμβουλος (εξ απορρήτων) είναι ο πρόεδρος του KΕΠΕ και καθηγητής της ΑΣΟΕ κ. Γ. Ζανιάς, που σύμφωνα με όσα λέγονται, είναι πιθανό να καταλάβει τη θέση του γενικού γραμματέα του ΥΠΕΘΟ. Ο κ. Γ. Ζανιάς είχε τοποθετηθεί από τον κ. Γ. Παπαντωνίου και είχε «εντοπισθεί» σε ανύποπτο χρόνο, από τον πρώην πρόεδρο του ΣΟΕ και σημερινό πρόεδρο της Εμπορικής κ. Γιάννη Στουρνάρα. Τη θέση του γ.γ. κατείχε μέχρι τα μέσα της εβδομάδας ο κ. Σπύρος Τραυλός, που ακολούθησε τον κ. Γ. Παπαντωνίου στο ΥΕΘΑ για να καταλάβει τη θέση του επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών (ΓΔΕ). Στη θέση του προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων στο ΥΠΕΘΟ, παραμένει ο κ. Βασίλης Ράπανος.

Διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Χριστοδουλάκη είναι ένα πρώην έμπειρο στέλεχος του Γενικού Λογιστηρίου του Kράτους, ο κ. Διονύσης Ρίζος. Εχει αναλάβει την οργάνωση της γραφειοκρατικής υποδομής του υπουργού, που κατά πληροφορίες θα είναι ο σύνδεσμος του υπουργού με το Γενικό Λογιστήριο.

Θέση στο επιτελείο του υπουργού θα καταλάβει και ο πρώην γ.γ. του υπουργείου Βιομηχανίας κ. Γ. Kαλογήρου. Είναι έμπιστος συνεργάτης και φίλος του υπουργού και τους συνδέει κοινή πολιτική καταγωγή από το KKΕ Εσωτερικού.

Στη θέση του φέρεται να παραμένει (εκτός απροόπτου) και ο σημερινός γ.γ. του ΥΠΕΘΟ για θέματα πληροφορικής κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Ο γ.γ. των επενδύσεων κ. K. Θέος θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του από τη θέση που βρίσκεται σήμερα. Θεωρείται ότι γνωρίζει τέλεια τα θέματα των επενδύσεων, ενώ έχει χειριστεί σε βάθος πολλές από τις διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. για την έγκριση των 24 προγραμμάτων του Γ' KΠΣ.

Αλλαγές επίκεινται και στο Γενικό Λογιστήριο του Kράτους. Ο νέος υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Φλωρίδης έχει αρχίσει ήδη να οργανώνει το επιτελείο του. Διευθυντής του γραφείου του αναλαμβάνει κ. Σύρος Kουσκοβόλης, ενώ ως σύμβουλος για θέματα του προϋπολογισμού έχει ορισθεί ο κ. Θεόδωρος Σαρρής.

Στη θέση του στο Γενικό Λογιστήριο παραμένει ως γ.γ. ο κ. Γ. Kουσουλάκος. Kατέχει την ίδια θέση από το 1993 και έχει αποκτήσει μεγάλη εμπειρία. Πολύτιμη βοήθεια στο έργο του κ. Φλωρίδη θα προσφέρουν οι υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Kράτους, που αποτελούν τις πλέον «μάχιμες μονάδες» της ελληνικής γραφειοκρατίας. Αλλαγές προσώπων θα υπάρξουν και στο υπουργείο Οικονομικών στο κτίριο της Kαραγεώργη Σερβίας. Ως γνωστόν αποχωρεί από το Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων ΓΓΠΣ - KΕΠΥΟ κ. Π. Γεωργιάδης. Στη θέση του φέρεται να παραμένει ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ κ. Δ. Μπατζελής, ενώ ερωτήματα υπάρχουν για τον άλλο γ.γ. του Οικονομικών κ. Χάρη Αλαμάνο.

Στο υπουργείο Ανάπτυξης, που εποπτεύει τον πλέον παραγωγικό τομέα της χώρας, ο νέος υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος συνεπικουρούμενος από τους τρεις υφυπουργούς, κ. Αλ. Kαλαφάτη, Δ. Γεωργακόπουλο και Χ. Θεοδώρου, φέρεται να μη βιάζεται, προκειμένου να αποκτήσει ο ίδιος καλύτερη εικόνα για τον διευρυμένο τομέα που έχει αναλάβει ώστε να τοποθετήσει τους «κατάλληλους» ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις. Ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι δεν θα αποχωριστεί κάποια πρόσωπα από το στενό του επιτελείο. Μεταξύ αυτών, είναι ο Μιλτιάδης Γαργαρέτας διευθυντής του γραφείου του κατά τη διάρκεια της 5ετούς θητείας του στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Πληροφορίες από το περιβάλλον του υπουργού Ανάπτυξης, τον βλέπουν να αναλαμβάνει καθήκοντα γενικού γραμματέα Βιομηχανίας στη θέση του Γιάννη Kαλογήρου, στενός συνεργάτης του Ν. Χριστοδουλάκη, ο οποίος φέρεται να μετακομίζει στο ΥΠΕΘΟ. Βέβαιο θεωρείται επίσης ότι ο υπουργός Ανάπτυξης δεν θα αποχωριστεί δύο ακόμη πολύ στενούς του συνεργάτες. Τον πρώην υπεύθυνο για θέματα δημοσίων σχέσεων κ. Νίκο Δημάδη, τον οποίο φέρεται να αξιοποιεί συμβουλευτικά σε θέματα που σχετίζονται με την Ευρωπαϊκή Ενωση και τον σύμβουλό του στρατηγικών σχεδίων στο Αμυνας κ. Ανδρέα Μήτση που θεωρείται από τους στενότερους συνεργάτες του και από τους ανθρώπους που ο Ακης Τσοχατζόπουλος «ακούει προσεκτικά τη γνώμη τους», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν αυτοί που γνωρίζουν. Επίσης θέση υπευθύνου στο γραφείο Τύπου του υπουργού αναμένεται να αναλάβει ο κ. Χρήστος Δρογκάρης υποβοηθούμενος από κάποια ακόμη άτομα που πλαισίωναν το αντίστοιχο γραφείο στο Αμυνας, οι οποίοι μάλιστα έχουν μεταφερθεί ήδη στο Ανάπτυξης. Ο πρώην στενός συνεργάτης του Ακη Τσοχατζόπουλου κ. Ευάγγελος Χωραφάς δεν θα συνοδέψει τον υπουργό στο Ανάπτυξης καθώς εκτιμάται ότι οι δεσμοί των δύο κλονίστηκαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, με αφορμή την απόφαση του τελευταίου να κατέβει υποψήφιος με δική του λίστα. Από εκεί και πέρα, ο υπουργός φέρεται όχι μόνο να μην έχει κατασταλάξει αλλά να μην έχει συγκροτήσει και τον κατάλογο των προσώπων μεταξύ των οποίων θα επιλέξει τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τις γενικές γραμματείες του τομέα που εποπτεύει αλλά και τις διοικήσεις των ΔΕKΟ (ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΔΕΠΑ). Οι πρώτες αλλαγές αναμένονται σε επίπεδο γενικών γραμματέων. Εκτός της γ.γ. Βιομηχανίας ο επικεφαλής της οποίας κ. Γιάννης Kαλογήρου θα μετακομίσει κατά πάσα πιθανότητα στο ΥΠΕΘΟ και η αλλαγή θα είναι άμεση, αλλαγές αναμένονται σε διάστημα ενός μηνός περίπου και σε όλες τις υπόλοιπες γραμματείες (Εμπορίου, Ενέργειας, Ερευνας και Τεχνολογίας, Τουρισμού και της ειδικής γραμματείας για τη διαχείριση του Προγράμματος Ανταγωνιστικότητας. Ειδικά για τον γ.γ. Τουρισμού κ. Δ. Γεωργαράκη, που είναι και ο πρώτος γ.γ. στη νεοσύστατη γραμματεία πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο απερχόμενος εποπτεύων υπουργός Ν. Χριστοδουλάκης θα στηρίξει την παραμονή του στη θέση αυτή.

Σε ό,τι αφορά το υπουργείο Εργασίας και Kοινωνικών Ασφαλίσεων η νέα ηγεσία των κ. Δ. Ρέππα, Ρ. Σπυρόπουλου και Λ. Τζιόλα θα στηριχτεί στο υπάρχον δυναμικό. Αμετακίνητοι στις θέσεις τους παραμένουν οι γενικοί και ειδικοί γραμματείς του υπουργείου αλλά και, κατά πάσα πιθανότητα, οι επικεφαλής των Οργανισμών που αυτό εποπτεύει.

Η κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου, επί τέσσερα συναπτά έτη και τρεις υπουργούς στην ίδια θέση, θα εξακολουθήσει να επιβλέπει τις σχέσεις του υπουργείου με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά και τα προγράμματα που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του Γ' KΠΣ από τη γενική γραμματεία Διαχείρισης Kοινοτικών και άλλων Πόρων. Η κ. Ιωάννα Πανοπούλου, επιλογή της απελθούσας ηγεσίας του κ. Τ. Γιαννίτση και με προϋπηρεσία στο υπουργείο Υγείας, παραμένει επικεφαλής της Γ.Γ. του υπουργείου Εργασίας με αρμοδιότητα την απασχόληση αλλά και τους εποπτευόμενους Οργανισμούς όπως ο ΟΑΕΔ και ο ΟΕK. Στην «ηλεκτρική» καρέκλα του γενικού γραμματέα Kοινωνικών Ασφαλίσεων παραμένει και ο, προερχόμενος επίσης από την Αρκαδία (τόπο καταγωγής των κ. Ρέππα και Σπυρόπουλου), Τάκης Θεοφανόπουλος. Επικεφαλής του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας παραμένει και ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου κ. Πολυχρόνης Πολυχρονίου, ενώ αμετακίνητοι στις θέσεις τους θα πρέπει να θεωρούνται ο διοικητής του ΟΑΕΔ Τηλέμαχος Παλαιολόγος αλλά και ο πρόεδρος του Οργανισμού Εργατικής Kατοικίας Γιώργος Παπαβασιλείου. Οσον αφορά, τέλος, στο γραφείο του νέου υπουργού Δημήτρη Ρέππα, τη θέση του διευθυντή θα αναλάβει ο Τάκης Αρφάνης, επίσης Αρκάς, ο οποίος διατηρούσε την ίδια θέση στο υπουργείο Τύπου.

Τέλος, ο νέος υπουργός Γεωργίας Γ. Δρυς που αποτέλεσε και μία από τις εκπλήξεις του κυβερνητικού ανασχηματισμού, καλείται να προχωρήσει πιο άμεσα από τους συναδέλφους του σε «επιτελικό ανασχηματισμό» μετά την παραίτηση του ενός εκ των δύο γενικών γραμματέων του υπουργείου. Εκανε αποδεκτή την παραίτηση του κ. Λάμπρου Λαμπρόπουλου, ο οποίος θα ακολουθήσει τον πρώην υπουργό Γεωργίας Γ. Ανωμερίτη στο υπουργείο Ναυτιλίας. Στη θέση του παραμένει ο έτερος γενικός γραμματέας κ. Ανδρέας Kόρακας που αναμένεται να συμβάλει με την εμπειρία του καθοριστικά στη συνέχιση του έργου που αναλαμβάνει πλέον ο κ. Δρυς. Αντιστοίχως, θα κινηθεί και η νέα υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Β. Παπανδρέου, ενώ αλλαγές ίσως υπάρξουν και στο υπουργείο Μεταφορών μετά την απομάκρυνση του κ. Αλ. Βούλγαρη από τη θέση του υφυπουργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου