Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

ΔΕΝ ΑΡΕΣΕ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ Η ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ


Εκτενείς αναφορές στην επανασύσταση του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης, αλλά και στο νέο υπουργό Εξωτερικών, τον οποίο χαρακτηρίζουν «μετριοπαθή», κάνουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης των Σκοπίων.
Οι τηλεοπτικοί σταθμοί «Κανάλ 5» και «Τέλμα» αφού κάνουν εκτενείς αναφορές στην επανασύσταση του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, σημειώνοντας ότι η ΝΔ, ως αντιπολίτευση, είχε διαφωνήσει με την κατάργηση του υπουργείου αυτού και είχε δεσμευθεί ότι, όταν έρθει στην εξουσία, θα προχωρήσει στην επανασύστασή του.

Οι δύο τηλεοπτικοί σταθμοί αναφέρουν,ακόμη ,ότι ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ως βουλευτής της αντιπολίτευσης, το προηγούμενο χρονικό διάστημα «έχει καταθέσει αρκετές επερωτήσεις στη Βουλή, κατηγορώντας τα Σκόπια για τη χρήση του συμβόλου με τον Ήλιο της Βεργίνας και για προσπάθεια σφετερισμού της ελληνικής ιστορίας».

Πάντως, όλα τα ΜΜΕ των Σκοπίων σημειώνουν ότι προτεραιότητα της νέας ελληνικής κυβέρνησης θα αποτελέσει ασφαλώς η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.

Η εφημερίδα «Ουτρίνσκι Βέσνικ» αναφέρεται στην πολιτική σταδιοδρομία του Δημήτρη Αβραμόπουλου, σημειώνοντας ότι θεωρείται «μετριοπαθής» πολιτικός.

Σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας, η εφημερίδα γράφει ότι «οι θέσεις του κ.Αβραμόπουλου φαίνεται να ταυτίζονται περισσότερο με αυτές της κ.Μπακογιάννη, όταν αυτή ήταν υπουργός Εξωτερικών, δηλαδή μετριοπαθείς, παρά με τις θέσεις και απόψεις της ριζοσπαστικής Δεξιάς».
Στο πλαίσιο αυτό, συμπληρώνει η εφημερίδα, δεν αναμένονται κάποιες «ακραίες ενέργειες» από τη μεριά της νέας ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με την εκκρεμότητα της ονομασίας και ότι θα διατηρηθεί η θέση περί «erga omnes» (μία ονομασία για όλες τις χρήσεις).


Από "Εθνος.gr"

ΘΑ ΤΟΥΣ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ. ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΦΟΒΗΤΣΙΑΡΗΔΕΣ ΗΤΑΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου