Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

ΨΕΥΔΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙ "ΠΡΟΔΟΣΙΩΝ ΒΑΣΙΛΕΩΝ"

Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί ένα ψευδές άρθρο το οποίο υποστηρίζει ό,τι οι Έλληνες Βασιλείς υπήρξαν (άκουσον, άκουσον)"προδώτες"!!!

Τι λένε για τον Βασιλέα Όθωνα:

Ο Όθων και οι ξένοι ανθέλληνες υπουργοί του:
1) ΕΠΡΟΔΩΣΑΝ διότι διέλυσαν τα τάγματα ελληνικού στρατού και τις μοίρες ελληνικού στόλου
.
2) ΕΠΡΟΔΩΣΑΝ διότι κατεδίκασαν σε θάνατο τους έλληνες ήρωες οπλαρχηγούς (Κολοκοτρώνη, Πλαπουτα, κλπ) και τους έκλεισαν ισοβίως στις φυλακές.
.
3) ΕΠΡΟΔΩΣΑΝ διότι κατέστειλαν με βαυαρικό (τουρκικό) στρατό τις στάσεις Μάνης-Μεσσηνίας-Αρκαδίας.
.
4) ΕΠΡΟΔΩΣΑΝ διότι έκλεισαν βιαίως 400 Μοναστήρια λειτουργούντα ως ελληνικά σχολεία
.
5) ΕΠΡΟΔΩΣΑΝ διότι όταν το 1839 η Τουρκία ηττήθηκε από την επαναστατήσασα Αίγυπτο, αντί να επιτεθούν εναντίον των Τούρκων προς ανάκτιση Θεσσαλίας – Ηπείρου – Μακεδονίας – Θράκης συνεχίζοντας το έργο της επαναστάσεως του 1821, αμαχητί απέστειλαν εκπρόσωπο (κ.Ζωγράφο) εις Τουρκία ο οποίος επρότεινε και συνυπέγραψε με Τουρκία συνθήκη «Συμμαχίας – Φιλίας – Εμπορίου» (18/11/1839), η οποία καταγγέλθηκε από κοινή ελληνική γνώμη ως «προδοτική» διότι δεχόταν ως απαραβίαστη την Τουρκική κατοχή Θεσσαλίας – Ηπείρου – Μακεδονίας – Θράκης
.
6) ΕΠΡΟΔΩΣΑΝ διότι ανεγνώρισαν την μετέπειτα συμφωνία των μεγάλων δυνάμεων (Πλην Γαλλίας) περί «ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΕΩΣ» της Τουρκικής Ακεραιότητος», περιφρουρούσης την Τουρκική κατοχή Θεσσαλίας και Βορείου Ελλάδος (!!!).
.
7) ΕΠΡΟΔΩΣΑΝ διότι διέταξαν τον Βαυαρικό τους στρατό να συνεργασθεί με τον Τουρκικό στρατό στην καταστολή των επαναστάσεων των ελλήνων σε Θεσσαλία – Ήπειρο – Κρήτη (1841).
.
8) ΕΠΡΟΔΩΣΑΝ διότι με δική τους κλήση, οι στόλοι αγγλίας έκαμαν απόβαση και τριετή κατοχή του Πειραιώς (1854-1857) για να ματαιώσουν αναχωρήσεις ελληνικών πλοίων με έλληνες εθελοντές, αναχωρούντες προς υποβοήθηση των ελληνικών επαναστάσεων Θεσσαλίας, Κρήτης. Το 1862 ο Όθων εδιώχθη από την ελλάδα, θεωρούμενος «προδότης» από τον λαό.

1) Υπήρξε όντως μία διάβρωση κυρίως από τους Αντιβασιλείς, όχι από τον Όθωνα, του Ελληνικού Στρατού και Στόλου, παραμέλισαν τους αγωνιστές-ήρωες της Επαναστάσεως του 1821 και πολλούς τους ενέκλεισαν εις τας φυλακάς.
2) Οι ένδοξοι αγωνισταί Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και Πλαπούτας έλαβαν αμνηστία από τον Όθωνα, διότι γνώριζε και σεβάστηκε ο Όθων την άδολη και γενναία τους προσφορά στην Πατρίδα και τον αγώνα.
3) Ο Στρατός ήταν βαυαρικός, όχι τουρκικός.
4) Οι Αντιβασιλείς και έπειτα ο Όθων έβαλαν τάξη στην διοικητική οργάνωση, στρατό, δικαιοσύνη και εκπαίδευση. Οι χειρισμοί στο Εκκλησιαστικό ήταν αχάριστη και απρεπής. Η Εκκλησία 400-500 χρόνια σκλαβιάς προσέφερε πάρα πολλά στον αγώνα. Οι Αντιβασιλείς λόγω και του προτεσταντικού θρησκεύματός τους, αντί να την ευχαριστήσουν, εκποίησαν μεγάλο μέρος της περιουσίας της και έκλεισαν βιαίως 412 Ιερές Μονές. Ιερά κειμήλια από τότε μέχρι και σήμερα είναι πεταγμένα στις αποθήκες των δημοσίων υπηρεσίων!
5) Ο Όθων δεν ήθελε να εμπλέξει την Ελλάδα σε νέο πόλεμο ο οποίος θα κατέληγε σε ήττα. Με απόφαση των Μεγάλων Δυνάμεων η Κρήτη ξαναδόθηκε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία δηλ. απέκτησε εδάφη. Με την επάνοδο της Κρήτης στη τουρκική κυριαρχία, σημειώθηκαν νέες επαναστατικές κινήσεις με πρωτοβουλία των αυτοεξόριστων στην Ελλάδα κρητικών οπλαρχηγών. Την δραστηριότητα αυτή ενθάρρυνε με τη σειρά του και το Ελληνικό Βασίλειο υπό τον Όθωνα.
6) Την ανεγνώρισαν διότι πρώτα οι Μεγάλες Δυνάμεις μας απειλούσαν με νέο ελληνοτουρκικό πόλεμο. Μία τέτοια συμφωνία ποτέ ο Βασιλεύς και οι Έλληνες δεν θα την ανεγνώριζαν!!!
7) Ο Ελληνικός Στρατός ποτέ (ούτε καν οι Βαυαρικές μεραρχίες) δεν ανεμείχθη σε καταστολές ομοεθνών μας. Τουναντίον, είχαν και την ενθάρρυνση του Βασιλέως και των Ελλήνων!
8) Με την έναρξη του Κριμαικού πολέμου, ο Όθωνας και πολλοί Έλληνες θεώρησαν ότι δινόταν στην Ελλάδα μία καλή ευκαιρία να διευρύνει τα σύνορά της. Έτσι, στις αρχές του 1854, Έλληνες αξιωματικοί, και παροτρυμένοι από τα Ανάκτορα, οργάνωσαν εξεγέρσεις στην Θεσσαλία, στην Ήπειρο και την Μακεδονία. Σχεδόν αμέσως, αγγλικά και γαλλικά στρατεύματα κατέλαβαν τον Πειραιά (1854-1857) απαιτώντας από τον Όθωνα να τηρήσει αυστηρή ουδετερότητα. Ο Όθων αντέδρασε χωρίς ψυχραιμία απαιτώντας να φύγουν. Όμως οι Δυνάμεις επέβαλαν τριετή κατοχή στον Πειραιά.


Ο Βασιλεύς Όθων ο Α΄ ήταν εν μέρει απολυταρχικός όπως και προέβλεπε το Σύνταγμα του 1844, αλλά αγάπησε πάρα πολύ την Ελλάδα και πάντα ευρίσκετο κοντά στον λαό. Μετά την εξορία που τον "κάναμε" το 1862, το 1867 που πέθανε, πέθανε με την φουστανέλα!!! Έστειλε όλη την περιουσία του προς έγερσιν σπιτιών για τα ορφανά των αγωνιστών του 1821. Όλα τα κτίρια, τα Πανεπιστήμια που έχουν μία αρχαίζουσα μορφή κτίστηκαν με την περιουσία του Όθωνα. Ο Ζάπας, κα ήταν επιχειρηματίες, όχι πολιτικοί, σημειωτέον. Μην ξεχνούμε και το Βασιλικό Διάταγμα που πρότεινε η Βασίλισσα Αμαλία το 1837 για να εορτάζεται η 25η Μαρτίου ως Εθνική επέτειος, ως την ημέρα της Εθνικής Παλιγεννεσίας. Η δε σημερινή Ελληνική Σημαία με τις 9 γραμμές που συμβολίζουν το "Ελευθερία ή Θάνατος", ήταν πρόταση της Αμαλίας για επίσημη σημαία του Κράτους, η οποία έγινε και αυτή δεκτή.

Ποιος φταίει συγγραφέα μου, ο Βασιλεύς. Την ιστορία του τόπου είσαι υποχρεωμένος να την μαθαίνεις για να μην την ξαναζήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου